Wel een geldbedrag maar nog geen bestemming voor manege in Roden

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13762
Geregistreerd: 20-04-16

Wel een geldbedrag maar nog geen bestemming voor manege in Roden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-02-22 18:17

RTV Drenthe
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie.


De gemeente Noordenveld wil 1.725.000 euro vrijmaken voor de verhuizing van manege De Hulhorst in Roden. Over de nieuwe locatie wordt nog overlegd met de Rij- en Menvereniging Mensinghe.
Een nieuwe manege is nodig, zo gaf huurder Dick Wieken al eerder aan. Manege de Hulhorst is namelijk sterk verouderd en voldoet niet aan de eisen van deze tijd. Bovendien kan met een verplaatsing van de manege ruimte worden vrijgemaakt voor woningbouw.

Esweg
De rijvereniging zal intern de verhuizing nog bespreken, zo meldt voorzitter Henk van Dijk. "De bedoeling is om in de raadsvergadering van 2 maart in te spreken", zegt hij. Hij hoopt dat er daarna snel een beslissing kan worden genomen over de nieuwe manege.
In het raadsvoorstel worden enkele opties voor nieuwbouw aangehaald. Ook wordt de optie om op dezelfde plek aan de Hullenweg te bouwen besproken. De locatie aan de Esweg, tussen Roderesch en Roden, is tot nu toe als meest serieuze optie beschouwd door de gemeenteraad.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: LieZ_Horses en 8 bezoekers