DK dressuur pony’s en paarden Mendistrict Noord verreden

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14203
Geregistreerd: 20-04-16

DK dressuur pony’s en paarden Mendistrict Noord verreden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-02-22 19:13

KWPN
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © FEI/Richard Juilliart.


Tijdens de eerste twee zaterdagen van februari zijn in het Friese Sonnega de Noordelijke Districtskampioenschappen dressuur voor enkelspan en tweespan pony's en paarden verreden. Manege De Caprilli was de locatie waar dit plaats vond. Op 5 februari was het de beurt aan de paarden en op 12 februari kwamen de pony’s in de ring.

Bij de klasse B paarden zaten de juryleden niet helemaal op dezelfde lijn en uiteindelijk zette de mooie bonte Kylano van Sandra Rusticus het beste resultaat neer. Met een score van 64,33% mocht Sandra het kampioenslint in ontvangst nemen. Tobias Ferwerda werd met Elske t.W. reservekampioen, met een score van 63,5%. De fraaie Haflinger, Dorle van Taros, van Ilona Greven deed het bijzonder goed bij de B-pony’s en behaalde het mooie percentage van 70,08%. Met een score van 67,25% werd Josien de Boer met Eikhof Boyito reservekampioen.

Klasse L: grote rubriek
Zowel bij de paarden als bij de pony’s was de klasse L enkelspan een grote rubriek. In beide groepen lagen de resultaten van de kampioenen en reservekampioenen dichtbij elkaar. Bij de paarden reed Nynke Veldhuis haar paard Femmie van S naar de titel, gevolgd door Sietske Brouwer met Demy fan Westermeer. Pony Bliksem Mc Queen behaalde met menster Gwen Brontsema de kampioenstitel met een hele nipte voorsprong van 0,42% op reservekampioen, Jeannette Rijpkema met Vikarien’s Coldplay.

Klasse M: veel Friese paarden
In veel van de paardenrubrieken voerde zwart de boventoon, zo ook in de klasse M. Hier ging de winst naar Fia Tubben met haar paard Tjeerd van de Bijschuur. Zij noteerden een score van 69,85% en bleven daarmee ruim voor de reservekampioen, Baukje van de Weide die met Ylse fan Weideshiem met 66,5% reservekampioen werd.

Klasse M/Z/ZZ pony’s: spannende strijd
Bij de pony’s werden de klassen M, Z en ZZ in handicap verreden. Het verschil tussen de kampioen en reservekampioen was minimaal. Met iets meer dan een half procent sleepte Larissa Jansma (M) met Vaiana (63,58%) de kampioenstitel in de wacht. Ze verwees daarmee Jan Kamps (M) met Bobo (63%) naar de reservetitel.

Klasse Z en ZZ paarden: vertrouwde namen
In de klasse Z werd Koerina Dijkstra de kampioen. Zij behaalde met Silke Bernou fan ‘e les een mooie score van 68,41%. De Fries Romke PJ scoorde met Ilona Woltman een percentage van 66,5 en dat bracht haar de titel reservekampioen. In de klasse ZZ waren er precies genoeg deelnemers voor een kampioenschap. Met een heel klein verschil op de nummer twee (Gjalt Jan Jansma) schreef Alie Boekelo met Romke fan ’t Wegje SvH de kampioenstitel op haar naam met 66,58%.

Tweespannen
Bij de tweespan paarden waren er onvoldoende deelnemers voor een kampioenschap. Het beste resultaat werd hier neergezet door Erwin Pruim(Flore M en Ouck fan Hickaerd). Hij behaalde een eerste prijs met 62,7%. Bij de pony’s waren de rubrieken B, L en M samengevoegd. Met een ruime voorsprong op de nummer twee behaalde Jeannette Rijpkema met haar span Vikarien’s Coldplay en ’t Koetshuis Hamish, in de klasse L de hoogste score (69%) en werd kampioen. Het reservekampioenschap ging naar Andries Emmink met de pony’s Rowfantina Merrylegs en Kastanjehof Cherokee (63,25%).

Klik hier voor de uitslagen van de paarden op 5 februari.

Klik hier voor de uitslagen bij de pony’s op 12 februari.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annefleur200, BLEXBot, Casca, jitskenienke, L_iek, Latinnnn, Megane, Moonlight17, nonnekee, RanjaRietje en 18 bezoekers