64 kandidaat-hengsten voor de SBS International Selection Show 2022

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13718
Geregistreerd: 20-04-16

64 kandidaat-hengsten voor de SBS International Selection Show 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-02-22 16:00

Equnews.be
Fokkerij

Afbeelding
All-In, hier met ruiter Peder Fredricson, is een van de bekendere SBS-hengsten.
Foto: Kai Försterling/ FEI/ EFE/ Flickr


De officiële hengstenkeuring van het Studbook SBS, beter bekend als de International Selection Show, gaat door op 5 en 6 maart 2022 in Gesves. Na het annuleren van de editie 2021 is dit hoe dan ook een niet te missen afspraak voor de fokkers. Met bovendien dit jaar een record aantal inschrijvingen: 64 kandidaat-hengsten, die zullen aantreden voor de jury onderverdeeld in drie disciplines: Springen, Dressuur en Mennen.

De editie gaat door zonder publiek maar zal live te volgen zijn op de website van Studbook SBS en op ClipMyHorse. Tijdens de voorbereidingen voor zijn International Selection Show 2022, was het Studbook SBS nog niet op de hoogte van de gezondheidsvoorschriften die van toepassing zouden zijn op 5 en 6 maart. Aldus werd beslist dat de keuring zou doorgaan achter gesloten deuren (dus zonder publiek) en op afspraak voor de fokkers en hun hengsten. Dit met de bedoeling het aantal aanwezige personen op de site van de Provinciale Fokkerij- en – Ruiterschool in Gesves te beperken. Alleen de voorstellers van de hengsten en hun begeleiders zullen dus toegelaten worden volgens een vooropgesteld uurrooster. Ook met de voorwaarden inzake rhinopneumonie werd rekening gehouden (verplichte vaccinatie). Het event in zijn totaliteit, alsook de proclamatie van de nieuw-gekeurde hengsten zal live uitgezonden worden op de website https://www.sbsnet.be en Facebookpagina, alsook via https://www.clipmyhorse.be

De onvoorspelbare gezondheidsvoorschriften hadden dan ook geen enkele invloed op de voorbereidingen van de International Selection Show 2022, alsook op de strenge diergeneeskundige onderzoeken bij de Faculteit Diergeneeskunde UGent, Clinique Equine de l’Universite de Liège en de dito selectie van de Diergeneeskundige Interfacultaire Commissie en de SBS-Jurycommissie.

Gezien de editie 2021 van de hengstenkeuring werd geannuleerd, groepeert de International Selection Show 2022 een ongeziene collectie kandidaat-hengsten over twee opeenvolgende generaties. De lijst met 64 kandidaten verschijnt in ons tweemaandelijks tijdschrift ‘Het Belgisch Sportpaard’ van 1 maart 2022. Een QR-code voor elke kandidaat zorgt voor een gratis toegang tot de digitale en uitermate complete catalogus. Deze catalogus zal eveneens volledig in te kijken zijn via de internetsite https://www.sbsnet.be

Optimisme is aan de orde, gezien de volledige lijst kandidaat-hengsten, voorzien van prestigieuze afstammingen, kwalitatief bijzonder hoogstaand is. De discipline Dressuur is goed vertegenwoordigd en we bijten de spits af met een kandidaat voor de discipline Mennen!


Enkele cijfers:

- 54 kandidaten voor de optie ‘Springen’,

- 9 kandidaten voor de optie ‘Dressuur’,

- 1 kandidaat voor de optie ‘Mennen’,

- 27 driejarigen

- 27 vierjarigen

- 8 vijfjarigen

- 1 zevenjarige

- 1 elfjarige

Planning editie 2022

Zaterdag 5 maart vanaf 9 uur:

3- en 4- jarigen (springen en dressuur), model en gangen aan de hand, gevolgd door voorstelling in vrijheid.

Zondag 6 maart:

- 9u, vierjarigen en ouder (springen en dressuur), model en gangen aan de hand

- 11u30, vierjarige kandidaat model en gangen aan de hand + aangespannen voorstelling

- 12u, vierjarige en oudere kandidaten in dressuurvoorstelling

- 13u30, vierjarige en oudere kandidaten in springparcours

- Vervolgd door de proclamatie van de nieuw gekeurde hengsten

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: blondies, crow, Eefje_Sammy, MissJeanny, Mylady_E, nonnekee en 10 bezoekers