KNHS-leden starten petitie: "Vijf voor twaalf om actie te ondernemen"

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13261
Geregistreerd: 20-04-16

KNHS-leden starten petitie: "Vijf voor twaalf om actie te ondernemen"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-02-22 16:34

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © Richard Juilliart /FEI.


Enkele KNHS-leden hebben zich verzameld en zijn een petitie gestart omtrent de besluitvorming van de kadervorming van de verschillende jeugdrubrieken. De groep leden hoopt met de petitie de KNHS te overtuigen zich opnieuw over de besluiten te buigen.

“De door de KNHS in januari dit jaar genomen besluiten hebben binnen de Nederlandse dressuursport en haar belanghebbenden tot grote onrust en onvrede geleid”, staat er in de petitie. “Wij, ruiters, amazones, trainers, juryleden, ouders en eigenaren verzoeken de KNHS nadrukkelijk om onverwijld de navolgende beslissingen te nemen en uit te doen voeren met betrekking tot de jeugdrubrieken Junioren, Young Riders en U25:

A. Het besluit tot afschaffing van de nationale kaderwedstrijden in te trekken.

B. Het besluit kadervorming slechts nog via CDI’s te laten plaatshebben, in te trekken.

C. Duidelijke criteria vast te stellen voor de uitzending van combinaties naar de CDI’s, EK’s en CDI landen wedstrijden.

D. Het invoeren van een selectiecommissie van minimaal drie gelijk stemgerechtigde leden binnen de KNHS welke onder toepassing van sub C de keuzes zal maken en motiveren.

E. Het definiëren van de taken en verantwoordelijkheden van de bondscoaches met vastlegging van integriteits-eisen en preventie van “conflict of intrest” situaties."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


EllyC

Berichten: 8019
Geregistreerd: 18-12-07

Re: KNHS-leden starten petitie: "Vijf voor twaalf om actie te ondernemen"

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-22 08:36

Jammer dat de uitleg niet genoemd wordt. Deze staat wel bij de petitie zelf.
https://secure.avaaz.org/community_peti ... mzcm19TOWg

Een paar punten die mij opvallen. CDI wedstrijden kosten al gauw 500 euro en duren 4 dagen. Kaderwedstrijden was dagdeel en startgeld 20 euro. Het wordt zo nog meer een elite selectie.
Aantal deelnemers aan CDI is beperkt (enkele tov kaderwedstrijden 30, en kaderleden krijgen bij CDI voorrang.

W-Mellaer's Wamailin M (5, jeugdkampioen Belgie connemara, drachtig van Bon Coeur B, 2024), Bon Mailin EC (0, te koop), Indy (19) B ruin en Vip (21) Z2 dressuur met 2 amazones)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Anke_, Charaz, ingvdh, kiss, Mirjam79, Noblesse_, November108, PetalBot, Ponytante, Rijsa, VuurVleugels en 14 bezoekers