Bijna perfecte score toegekend in KNHS-Hartog Trophy Exloo

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14010
Geregistreerd: 20-04-16

Bijna perfecte score toegekend in KNHS-Hartog Trophy Exloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-02-22 17:04

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © Jim Hollander/FEI.


De derde KNHS-Hartog Trophy competitie in 2022 werd zondag verreden bij het Hippisch Centrum Exloo. Onder toeziend oog van coaches Nathalie van der Mei en Alwin Duiven kwamen er in de klassen Pony’s, Junioren en Young Riders diverse beloftevolle combinaties aan de start. “Ik vond het leuk om deze groep jeugdruiters vandaag te beoordelen en van commentaar te voorzien”, vertelt Natalie van der Mei.

“Je kunt ze wat tips meegeven en aangeven waar het in het parcours nog anders had gekund. Ik hoop dat ze er wat aan hebben en dat ze er na vandaag wat mee doen.” Bij de Junioren kwam een relatief grote groep aan de start. “Over het algemeen was het niveau wat wisselend. Je hebt kinderen die meerdere paarden of pony’s starten, soms zelfs in verschillende groepen, met meer ervaring."

Graadmeter
"Sommigen reden met een heel duidelijk plan en anderen raakten in de proef een beetje in de war over het aantal galopsprongen in een bepaald lijntje. De parcoursbouwer, Sjack Meuleman, had een heel goed doordacht en mooi parcours gebouwd. Hoe iedereen met de uitdagingen in het parcours om ging, was een goede graadmeter. Hopelijk leren alle deelnemers uiteindelijk van een dag als deze.”

Plezier om naar te kijken
De uitslag van de top drie bij de Junioren zat heel dicht bij elkaar, waarbij de winst uiteindelijk voor Quinten Ter Harmsel met Frizzle Zizzle E.B. was. De vijftienjarige ruiter had in het eindklassement slechts 1 punt verschil met Remy Aerts, die met Supreme optekende voor de tweede plaats. Remy, eveneens vijftien jaar, traint in Nederland, maar springt onder de Finse vlag. “Het was een plezier om deze jongens te zien rijden. Het zijn nog zulke jonge kereltjes, maar ze reden echt met verstand en wisten wat ze deden. Dat is mooi om te zien”, aldus Van der Mei.

Bij de Pony’s en Young Riders waren de startaantallen minder dan bij de Junioren, maar de hoogte van de punten was daar niet minder om. De nummer twee bij de Junioren, Remy Aerts, eiste de winst op bij de pony’s. In het zadel van Addrigoole Sally kreeg hij de meeste waardering voor de eerste omloop voor zijn houding en zit en de wijze van rijden.

Bijna perfecte score
Bij de Young Riders kreeg niemand meer punten toegekend, zowel op het voorterrein als in de ring, dan Anja Schwedt-Moret. Met Stacini kreeg ze van Van der Mei maar liefst een 9,5 voor haar houding en zit en een 9 voor de wijze van rijden toegekend. “De punten op het voorterrein worden heel anders toegekend dan in de ring. Maar over het algemeen zaten ik en Alwin goed op een lijn. Dat was bij dit meisje ook zo. Deze amazone was echt een plezier om naar te kijken. Ze bleef mooi in het ritme, was heel bewust met haar paard bezig en zat er super netjes op. Die hoge punten heeft ze dik verdiend.”

Uitslagen Exloo (gebaseerd op plaatsingspunten):

Pony’s
1. Remy Aerts, Addrigoole Sally, 0/4 – 42,22
2. Douwe Avezaat, Wouda’s Bonjour L’Amour, 1/0 – 42,51
3. Naud Schaper, Jumper, 0/4 – 45,08

Junioren
1. Quinten Ter Harmsel, Frizzle Zizzle E.B., 0/0 – 37,24
2. Remy Aerts, Supreme, 0/0 – 46,54
3. Hilde Veenstra, After Pleasure Toltien, 4/0 – 35,25

Young Riders
1. Anja Schwedt – Moret, Stacini, 0/0 – 41,64
2. Ilse Tolboom – Jacquart, 0/8 – 41,91
3. Stefan Mol – Karina J.W.B., 0/15 – 58,41

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: lovelance, miccamaaike, rider, SemrushBot en 14 bezoekers