Gebeurtenissen van februari 2022

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101638
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Gebeurtenissen van februari 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-22 22:26

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Emmelie Scholtens hier met Desperado. Foto: Aniek1985


De Nederlandse amazone Emmelie Scholtens en haar partner Jeroen Witte zijn op 7 februari 2022 de trotse ouders geworden van hun eerste kind. Het meisje werd maandagochtend vroeg geboren en krijgt de naam Micky Mae Witte. "We zijn zo ongelooflijk blij en trots", postte Emmelie.

De Nederlandse FEI-ruiter Romy Bemelmans (27) en haar partner Rob Weijers zijn de trotse ouders geworden van hun eerste kind, een dochter genaamd Jackie. De baby werd geboren op 21 januari 2022. Bemelmans maakte iets meer dan tien jaar geleden haar internationale showdebuut op pony's met Vinkenhove Lester, Isarco, en Westerhuis Bruno. Ze verhuisde met Unity naar juniorenniveau, maar keerde pas in juli 2021 terug in de internationale arena tijdens het CDI Grote Brogel op Hip Hop (v. Jazz x Sandro Hit) op Lichte Tour-niveau.

De Nederlandse dressuuramazone Ingrid Gerritsen heeft haar eerste Grand Prix-paard, Diamonds are Forever G, verkocht aan de Duitse junior amazone Olivia Hank. De 10-jarige Westfaalse merrie (Diamond Hit x Florestan) maakte in 2020 haar Inter II-debuut. De uit Frankfurt afkomstige Hank reed vorig jaar Dark Dancer (v. De Niro x Sandro Hit) op L-niveau en in 2019 voerde ze campagne met pony Friedrichshof Dr. No (v. D'Acord x Top Nonstop).

De Poolse hippische fotograaf Lukasz Kowalski, die zijn naam vestigde in de dressuurwereld door zijn foto's op Eurodressage, is de trotse vader geworden van een tweede kind. Lukasz en zijn vrouw Dominika verwelkomden baby Iga Hanna Kowalska in hun gezin. Gefeliciteerd!

Voormalig Nederlands junior amazone Maxime van der Vlist heeft haar samenwerking met eventingruiter Levi Driessen beëindigd en haar paarden en bedrijf verplaatst naar Stal van de Sande, waar ze de zwangere Kim Koolen vervangt.

De in Nederland gevestigde Israëlische dressuuramazone Sarah Bamberger maakte vijf weken geleden een nare val van een paard en brak daarbij haar rug. Bamberger, die gestationeerd is op Bartels Academy in Hooge Mierde, is zeer snel hersteld en zit alweer in het zadel. "Ik voel me al veel beter," vertelde Sarah aan Eurodressage. "Ik ben nog steeds niet volledig hersteld maar wel in staat om weer bijna volledig te rijden dus daar ben ik heel dankbaar voor!" Sarah komt met het Grand Prix-paard en voormalig goedgekeurde hengst Quadroneur (Quaterback x Sandro Hit) uit in de U25.

Annabella Pidgley's eerste juniorenpaard Hilus MHB is in training gezet bij Charlotte Dujardin. Pidgley, die haar juniorcarrière begon met Hilus en Belafonte, zich vervolgens richtte op Sultan des Paluds en Dibert L, en onlangs Espe thuisbracht van Cathrine Dufour en Olympisch medaillewinnaar Gio kocht, heeft de Zweedse warmbloed Hilus MHB naar Dujardin gestuurd om verder op niveau te worden uitgebracht. Hilus (v. Johnson x Don Primero) werd eerst uitgebracht door Mikaela Alderin-Danielsson, voordat hij door Pidgley werd gekocht. Zij brachten hem in training bij Cathrine Dufour voordat ze hem naar Engeland brachten. Na hem voor het laatst in augustus 2021 op concours te hebben gebracht, stuurde Annabella Hilus naar Dujardin, die op 29 januari 2022 haar showdebuut maakte in Hartpury, waar ze de Prix St Georges won.

De Britse juniorenteamruiter Mette Dahl heeft op de Deense ambassade in Londen haar Deens paspoort opgehaald en bezit daarmee de dubbele nationaliteit. Mette, dochter van de Britse Olympiër Fiona Bigwood en de Deense Olympiër Anders Dahl, woont in Groot-Brittannië en vertegenwoordigde Team GB op het Europees kampioenschap voor junioren 2021 in Oliva Nova op Florina. Ze zal blijven rijden met de Union Jack op haar jas, maar een EU-paspoort zal haar helpen met reizen, bevestigde papa Dahl aan Eurodressage.

De NRPS-licentiecommissie bracht een huisbezoek aan Stal van den Sande en keurde maar liefst 6 hengsten goed voor de NRPS-fokkerij. Het gaat om For Ferrero, de 5-jarige Mister Diamond (v. Sir Donnerhall x First Final), de 4-jarigen Night Shadow (v. Guardian S x Florencio x Havidoff), Next Level (v. Jarville x Prestige,), Nirvano (v. For Ferrero x Charmeur) en Nescio (v. For Ferraro x Osmium).

Horses.nl meldt dat de Nederlandse omroeper en organisator van dressuurshows Eric Hart onverwacht is overleden. Hij was de omroeper bij onder meer de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur.

Jürgen Harnack, de eerste voorzitter van de fokvereniging Mecklenburg-Vorpommern sinds 1990 en voormalig manager van het hengstenstation Redefin, is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij laat zijn vrouw Carla achter.


Afbeelding
Laatst bijgewerkt door JPitty op 15-02-22 00:16, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Tekst aangepast.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Bestelpagina Equiday 13 april 2024 --> https://marliestrapfotografie.pixieset. ... april2024/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, MerleSimone, Sabbientje, Vaiqua en 50 bezoekers