Langdorp (BE) krijgt tunnel onder spoor voor fietsers en ruiters

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26632
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Langdorp (BE) krijgt tunnel onder spoor voor fietsers en ruiters

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-22 23:38

Bokt.nl
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De plannen voor een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor in Langdorp, België, lagen er al. Afgelopen week zijn deze door de gemeente goedgekeurd. Deze tunnel zal komen in de Opperstraat op de plek van de spoorwegovergang daar, die in 2019 gesloten werd. Op het korte stuk tussen Langdorp en Testelt liggen vijf kleine overwegen op korte afstand van elkaar. Onder andere die in de Opperstraat, en even verderop aan de Oudenstokstraat. Deze laatste werd gesloten voor autoverkeer en ook aan de nabijgelegen Winterstraat ging de overweg dicht. Dit na een dodelijk ongeval met een jonge bestuurder. Het sluiten van deze overwegen en de aanleg van de tunnel moeten ervoor zorgen dat de veiligheid rond het spoor daar verbeterd wordt. Infrabel wil het spoorwegverkeer zoveel mogelijk conflictloos inrichten en daar past deze tunnel ook bij.

Het bijzondere aan deze tunnel zal zijn dat hij ook voor ruiters geschikt wordt. De tunnel wordt 3,2 meter hoog en 5 meter breed. Ook de verlichting en de bodem worden paard vriendelijk aangelegd. Schepen Gerry Vranken geeft aan dat dit nodig is omdat de tunnel onderdeel zal gaan uitmaken van de al bestaande ruiterroute. Door het sluiten van de overweg in de Opperweg werd deze ruiterroute onderbroken. Op dit moment wordt de F26, een fietssnelweg, in de buurt van de tunnel aangelegd. Vanuit de tunnel zal er een oprit naar deze fietssnelweg komen.

De start van de werkzaamheden is gepland voor volgend jaar, 2023. In het filmpje bij dit artikel wordt alles nog nader toegelicht.


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, Hanneke_68, Lotje033 en 6 bezoekers