Evi van Rooij is de nieuwe amazone van Avanti

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 48323
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Evi van Rooij is de nieuwe amazone van Avanti

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-22 21:17

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
MDH Avanti N.O.P., hier met Anne Meulendijks. Foto: aniek1985


Evi van Rooij, lid van het Nederlandse Juniorenteam, is de nieuwe amazone van het voormalig Grand Prix-paard van Anne Meulendijks, Avanti.

Avanti is een zeventienjarige KWPN-ruin met United als vader en L'Amusanta (Farrington) als moeder. Hij is gefokt door R. Arts.

Laurens van Lieren
Carolyn Kooiman-De Roo kocht Avanti voor 22.000 euro op de KWPN Select Sale van 2008. De vrolijke bruine ruin maakte zijn wedstrijddebuut in 2010 onder Laurens van Lieren. De vijf jaar oude Avanti won dat jaar de Horsefood Dressuur Talent Competitie, de KWPN Subli Kampioenschappen en hij werd vijfde in de finale van de Pavo Cup.

In 2011 vertegenwoordigden Van Lieren en Avanti het KWPN tijdens het WK voor Jonge Paarden in Verden, waar ze tweede werden in de voorrondes, en vijfde in de finale.

Anne Meulendijks, van teamruiter Young Riders tot Senioren
In november 2011 kocht de familie Meulendijks Avanti voor de helft van De Roo, als opvolger van Annes Juniorenpaarden Ohio en Tom Tom Go.

Meulendijks trainde in die tijd bij Tineke Bartels. De combinatie maakte hun Young Riders-debuut in februari 2013, en een maand later maakten ze hun CDI-debuut in Stadl Paura, waar ze de kür wonnen. Ze wonnen teamzilver op het EK Young Riders van 2013 in Compiègne, ze werden vierde bij de individuele proef en tiende in de kür. Ze wonnen zilver op het NK Young Riders 2013.

In 2014 wisselde Meulendijks van trainer, en ze ging terug naar haar coach bij de pony's, Tommie Visser. Haar familie werd ook volledig eigenaar van het paard. Dat jaar hadden Anne en Avanti een grote doorbraak, door teamzilver en dubbel goud te winnen op het EK Young Riders in Arezzo. Ze wonnen ook goud op het NK Young Riders.

De combinatie maakte de overstap naar Under 225 Grand Prix in 2015, met goede starts in Roosendaal, Compiègne, Rotterdam en Hagen.

In 2016 wisselde Meulendijks weer van trainer en ze ging samenwerken met zowel Jeanine Fiechter voor de dagelijkse training, als Nicole Werner. De combinatie vertegenwoordigde Nederland op het EK Under 25 in Hagen, waar Nederland teamzilver won. Individueel werd ze negende en zesde. Ze wonnen goud op het NK Under 25 in 2017.

Ze gingen in 2017 ook weer naar het EK Under 25 in Lamprechtshausen, waar ze zowel individueel en teamzilver binnenhaalden. Ze wonnen ook goud op het NK Under 25 en Anne werd in 2017 KNHS Talent van het Jaar.

Teammedaille met Nederland op het EK
In 2018 stapte Meulendijks over naar de senioren en ze nam met Avanti succesvol deel aan een reeks CDI's, waaronder Le Mans, Den Bosch, Aken, Rotterdam, Lyon en Geneve. Ze kwam niet in aanmerking voor een plaats in TeamNL voor de WEG in Tryon van 2018.

In 2019 klommen hun scores van 68 naar 74% en na een paar sterkte ritten in Lier, Den Bosch, Hagen, Geesteren en Aken werden ze geselecteerd voor TeamNL, voor het EK 2019 in Rotterdam, waar Nederland won teamzilver. Individueel werd Anne achttiende in de Special.

In het najaar van 2019 behaalden Meulendijks en Avanti een dubbele overwinning tijdens de WK kwalificatiewedstrijd in Zakrzow, Polen. Avanti was toen veertien jaar. Kort na die wedstrijd maakte Anne bekend dat ze haar trainer Jeanine Fiechter had verlaten, om te trainen bij Sjef Janssen.

In 2021 deed Meulendijks een laatste poging om in TeamNL voor de Olympische Spelen te komen, maar in Opglabbeek daalde haar Grand Prix-score naar 68%. Hoewel de score een maand later, tijdens CDI Exloo, weer terug op 73,152% was, trok ze zich terug uit de strijd voor het olympische team. Ze had het gevoel dat, hoewel hij fit was, het paard niet langer goed genoeg presteerde voor een groot evenement als Tokio.

Hun laatste CDI was in juni 2021 in Le Mans, waar ze 70,370% scoorden in de Grand Prix.

Evi van Rooij
Afgelopen vrijdag, 11 februari, kondigde Meulendijks aan dat de Nederlandse Junioren teamamazone Evi van Rooij, die met deze leermeester de overstap naar de Young Riders zal maken, de nieuwe amazone van Avanti wordt.

"Na lang nadenken wat ik wil, omdat hij nog steeds topfit is, en omdat ik hem nog meer mooie jaren in de sport gun, kwam ik op dit idee", verklaart Anne. "Avanti betekent alles voor me en als ik die twee samen zie, dan weet ik dat het de juiste beslissing is. Avanti blijft bij ons staan, en hij blijft van ons. We hebben altijd gezegd dat we Avanti nooit zullen verkopen en dat hij bij ons oud mag worden, dus Avanti zal nooit weggaan."

Meulendijks heeft haar eigen dressuurstal in Geldrop, Nederland. De getalenteerde achttienjarige Van Rooij vertegenwoordigde Nederland op het EK Pony's van 2019 met King Stayerhof's Jango en op het EK Junioren van 2020 en 2021 met Don Tango B, die recentelijk verkocht is naar Polen. Daardoor had Van Rooij geen toppaard meer.


Afbeelding


BigOne
Berichten: 38172
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Evi van Rooij is de nieuwe amazone van Avanti

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-22 21:50

Mooi dat een talent deze kans krijgt , top van de familie Meulendijks.

We live in a time where intelligent people are being silenced so that stupid people won’t be offended.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kopmeeuw, Lauss_, lobkew, MariskaFally, ogidni en 53 bezoekers