Hengstenkeuring jubileum editie Vereniging Het Groninger Paard

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102067
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Hengstenkeuring jubileum editie Vereniging Het Groninger Paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-02-22 10:51

Persbericht Het Groninger Paard
Fokkerij

Afbeelding
Goedgekeurde hengst Rio. Foto: Claudie Dermois


Vereniging Het Groninger paard organiseert op zaterdag 19 februari weer de jaarlijkse Hengstenkeuring bij de HJC Manege in Tolbert. Dit jaar extra feestelijk vanwege het in 2022 40-jarige bestaan van het Groninger Paard. De hengstenkeuring biedt een mooie eerste gelegenheid van dit jaar om terug te kijken naar wat er allemaal is bereikt voor het Groninger Paard en het bestaan van dit fantastische, hedendaags nog zeer populaire ras te vieren.

Groninger paarden werden oorspronkelijk gebruikt voor landbouw en transport. Na de industrialisatie dreigde het ras te verdwijnen als gevolg van rijtypische kruisingen met andere rassen. Eind jaren tachtig waren er bijna geen zuiver Groningse paarden meer in Nederland. Nu kan met dankbaarheid gezegd worden dat hoewel in 1978 de laatste Groninger hengst ternauwernood van de slacht werd gered, er op de Hengstenkeuring anno 2022 meer dan tien hengsten worden verwacht.

Zoals gebruikelijk zullen er nieuwe hengsten gekeurd worden die zich voor het eerst aandienen voor de dekdienst, zullen de stamboekhengsten aanwezig zijn om zich te laten beoordelen door de jury en te laten zien aan het publiek, en zijn hengsten van erkende, aan het Groninger Paard verwante stamboeken welkom om zich te tonen.

De Vereniging hoopt, ook in het kader van de Jubileumviering, een zo groot mogelijk publiek voor de keuring te enthousiasmeren. Zo zal een zo breed mogelijk showprogramma worden toegevoegd, zijn er diverse sponsoren die bijdragen aan allerlei extraatjes voor de deelnemers en het publiek, hebben deze sponsoren ook de organisatie van een jubileumloting mogelijk gemaakt en zal er een speciaal Jubileum item onthuld worden.

De Vereniging is blij dat er steeds meer vraag is en blijft naar het Groninger Paard. Om aan die vraag te kunnen voldoen zal de vereniging en haar bestuur zich blijven inzetten om samen met de hengsten- en merriehouders het Groninger Paard als stukje levend erfgoed te behouden en de populatie te vergroten.

De Hengstenkeuring vindt op 19 februari 2022 plaats bij de HJC Manege te Tolbert (Hoofdstraat 53).
Meer informatie is te vinden op https://www.hetgroningerpaard.nl.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ubermetrics en 3 bezoekers