Geyer's Vivendi, kampioen Oostenrijkse Warmbloed Hengstenkeuring

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 99698
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Geyer's Vivendi, kampioen Oostenrijkse Warmbloed Hengstenkeuring

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-22 20:32

Eurodressage
Fokkerij

Afbeelding
Vitalis, vader van Geyer's Vivendi. Foto: Aniek1985


Geyer's Vivendi werd uitgeroepen tot kampioen van de Oostenrijkse warmbloedhengstenkeuring 2022, die plaatsvond in het nationale hippisch centrum in Stadl Paura op 5 - 6 februari 2022.

Een collectie van 16 dressuurgefokte hengsten werd voorgesteld en niet minder dan 10 kregen een positief oordeel. Vier werden uitgeroepen tot premiehengst.

Vitalis maakt indruk
De keuringscommissie bestond uit Leopold Erasimus, Peter Zechner, Claudia Wuggenig en Christian Aschauer. Zij benoemden de vos Geyer's Vivendi tot kampioen van de keuring. Hij is een zoon van Vitalis uit een Rubin Corts moeder. Hij is gefokt door en eigendom van Heinrich en Sandra Geyer.

De reserve kampioen was Versace S. Hij is gefokt door Sissy Max-Theurer bij Gestut Vorwerk in Duitsland en in eigendom van Heinz en Martina Winter. Hij is ook van Vitalis en uit een Roi du Soleil moeder.

Premie Lot
Twee andere hengsten werden uitgeroepen tot premie. Dat waren Geyer's Dantes Finest (v. Dante's Junior x Finest) en Voglgut's For Motion (v. For Romance x ), die gefokt is door Sebastian en Natalie Kastenhuber.

De andere zes goedgekeurde hengsten zijn:
Eternity (v. Escamillo) - Fokker: Isabel & Jörg Clasen - eigenaar: Gestüt Pramwaldhof
Broadmoars Draufgänger (v. Desperados) - Fokker & eigenaar: Broadmoar KG
Bravissimo W (v. Benefit) - Fokker & eigenaar: Andreas Winter
Monte Christo S (v. Moliere) - Fokker: Dietrich Sifkovits - Eigenaar: Heinz & Martina Winter
Don Devil (v. Don Diamond) - Fokker & eigenaar: Sportpferdezucht Leser
Chester (v. Chess M) - Fokker: Georg Söllner - Eigenaar: Ursula & Norbert Schoßböck

De keurmeesters keurde verder de oudere hengst Rosenstein (v. Romanov x Werther) goed, gefokt door Wilhelm Schwierking en eigendom van Erich Haas, die hem kocht van de staatsstoeterij Moritzburg.

Veiling
De 2022 Oostenrijkse Warmbloed Hengstenkeuring werd afgesloten met een online veiling van zowel jonge hengsten als getrainde dressuurpaarden. Alle paarden zijn verkocht.

Het best verkochte paard was de 5-jarige licentiekampioen en Oostenrijks kampioen jonge paarden Traunstein K (v. Toto Jr x United). Hij vond voor 110.000 euro een nieuwe eigenaar.

Het tweede top paard was Donati (v. Dante Weltino x Don Romantic). De vijfjarige reserve Oostenrijks kampioen jonge paarden bracht 93.000 euro op.

De derde duurste was de Bartlgut's Questore (v. Quaterback x Coriograf B). Op de tweevoudig Oostenrijks kampioen jonge paarden werd tot 55.000 euro geboden.

De achtjarige Kiss of Zack (v. Zack x Rivero II) bracht 50.500 euro op. Allegra (v. Diamond Hit x Desperados) vond een nieuwe eigenaar voor 41.000 euro, Well Done EH (v. Franz Ferdinand x Weltmeyer) ging voor 39.500 euro van de hand.

De gekeurde ponyhengst Cadeaux du Ciel (v. Champion de Luxe x Dein Freund) kreeg biedingen tot 25.000 euro. De pas gekeurde premiehengst Geyer's Dantes Finest heeft een topbod van 23.000 euro.

"De belangstelling van kopers uit de hele wereld was gedurende de veilingdagen zeer groot. Er zijn nieuwe contacten gelegd en ook de positieve reacties uit binnen- en buitenland op de presentatie van de paarden op https://www.horseauction.at hebben ons gestimuleerd om de komende maanden op de ingeslagen weg door te gaan. Zo staat voor eind juli alweer de volgende veulenveiling gepland", aldus verkoopdirecteur Rudolf Krippl.

Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, Facebook, Ubermetrics, valonka en 3 bezoekers