140.000 euro voor Olympus VDT in online KWPN Select Sale

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14223
Geregistreerd: 20-04-16

140.000 euro voor Olympus VDT in online KWPN Select Sale

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-22 16:47

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Ook online worden de hengsten van de KWPN Select Sale tegen goede prijzen verkocht. Er was volop buitenlandse interesse in de geselecteerde hengsten, ook Nederlanders sloegen hun slag. Twee aangewezen hengsten gingen voor boven de 100.000 euro.

De veilingtopper van vanavond werd Romanov Blue Hors-zoon Olympus VDT. Een stevig biedduel tussen diverse Nederlandse bieders dreven de prijs behoorlijk op. De teller stopte uiteindelijk op 140.000 euro, waarmee de aangewezen Olympus VDT, net zoals zijn halfbroer My Toto VDT, het duurst verkochte dressuurpaard van de KWPN Select Sale werd. Voor 42.000 euro werd de tweedebezichtigingshengst Olrava (v.Just Wimphof) verkocht, ook hij werd aangeschaft door een Nederlandse bieder.

120.000 euro
Bij de springpaarden was de primeur voor Olano (v.Manchester van ’t Paradijs). Het was enkele jaren geleden dat een springpaard in de KWPN Select Sale de grens passeerde van 100.000 euro. Een Oekraïense investeerder trok uiteindelijk aan het langste eind en kocht de aangewezen hengst Olano, die als moeder de 1.50m-merrie Zwinulana van Werner Muff heeft, voor 120.000 euro.

Succesvolle veilingavond
De gemiddelde prijs van de dressuurhengsten kwam vanavond op 41.500 euro. De springhengsten werden gemiddeld voor 29.500 euro verkocht. Naast Oekraïne en Nederland, waren er ook kopers uit Duitsland, Amerika, Engeland, Bulgarije en Italië. “Het was een succesvolle veilingavond”, is Rianka Hazeleger enthousiast. “Dat de KWPN Select Sale ditmaal geheel online verliep op ons bekende veilingplatform leek voor het resultaat niet uit te maken. De hele dag waren er al veel bezoekers op de website en ook tijdens de veiling was de belangstelling uit zowel Nederland als daarbuiten groot. Dat we twee paarden boven de 100.000 euro-grens hebben verkocht is een heel mooi resultaat en laat zien dat ook online goede prijzen worden behaald voor de KWPN Select Sale.”

Fokmerries
De KWPN Select Sale zit erop, en de volgende veiling staat alweer klaar. Het is inmiddels bijna een traditie te noemen, dat direct na de KWPN Select Sale een online veiling voor drachtige fokmerries en embryo’s wordt georganiseerd. Deze collectie staat inmiddels online, het bieden hierop start vrijdag en de veiling sluit op maandagavond 14 februari.

Resultaat

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aman2002, amyz, ardanwan, BLEXBot, Fly_high, ingvdh, Kendra, Lielle, MaiMai, ManonGrr, moonfish13, saskiaojan, Selente, sorbetje, Speedster, Supertje en 14 bezoekers