Henk Nooren is opnieuw nationale jumping coach Franse springruiters

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13749
Geregistreerd: 20-04-16

Henk Nooren is opnieuw nationale jumping coach Franse springruiters

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-22 15:52

Equnews.nl
Sport

Afbeelding
Henk Nooren met Opstalan 2 in 1981 bij JA, toen hij zelf nog springruiter was.
Foto: Wikimedia Commons


De Franse hippische federatie (FFE) heeft vanmiddag haar sportproject bekendgemaakt dat tot doel heeft haar doelstellingen inzake medailles op de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 te bereiken. "Overleg, prestatie-indicatoren, transparantie, enz. Sterke middelen voor een goed werkend Frans team", vat de federale persmededeling samen, waarin ook het nieuwe organisatieschema van de nationale technische directie wordt vermeld.

Onder de verantwoordelijkheid van Sophie Dubourg, die de afgelopen negen jaar de leiding had, is Henk Nooren opnieuw de bondscoach voor het springen en Jean Morel heeft de leiding over de Franse dressuur. Er zijn kleine aanpassingen aangebracht in de eventingleiding, met name door de integratie van Patrice Delaveau en Philippe Limousin, en in de para-dressuur.

Na de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio (JOP), waar Frankrijk slechts één bronzen medaille behaalde, in het eventingteam, "is het behoud van de samenhang van het federale team en de atleten, het structureren en voorstellen van een sportproject in lijn met de medailleambities in Parijs 2024 de absolute prioriteit van de Franse hippische federatie (FFE)", zo begint het federale persbericht. "De Olympische Spelen van Parijs 2024 moeten de Franse paardensport de kans geven om zijn stempel te drukken. Met dit doel voor ogen versterkt de FFE de voorbereiding van de atleten en de paarden en wil zij het vertrouwen dat zij met hun eigenaars hebben opgebouwd, in stand houden. Deze Spelen in Frankrijk zullen een unieke gelegenheid zijn voor de hele sector om de populariteit van het paard en de paardensport te vergroten. Zij zijn niet alleen het grootste sportevenement ter wereld, zij moeten ons ook in staat stellen de deugden van het paard en de paardensport te belichten en te promoten om alle Fransen voor ons te winnen. Ik verwacht dat onze atleten de Olympische waarden zullen uitdragen, maar ook die van onze hippische activiteiten, geleid door de nationale technische directie (DTN, noot van de redactie) en haar teams, aan wie ik al mijn vertrouwen hernieuw bij de uitvoering van dit sportproject 2022-2024", kondigde Serge Lecomte aan, die vorig jaar werd herkozen als voorzitter van de FFE.

Als gastland van de Olympische Spelen van 2024 zal Frankrijk een team voorstellen in elke discipline: dressuur, eventing, springen en para-dressuur. "Als de Fransen de druk van de kwalificatie al bespaard blijft, worden ze niettemin zeer verwacht op de wereldkampioenschappen in 2022, in Herning en Pratoni del Vivaro voor eventing, maar ook in het laatste traject, op de Europese kampioenschappen in 2023", die gepland zijn in Milaan, Le Pin-au-Haras en Riesenbeck.

"Na de ervaring met Tokyo 2020 is de federatie meer dan ooit gemotiveerd door de verplichting om in 2024 op eigen grondgebied resultaten te boeken. Met een sportproject 2022-2024 dat tot in de kleinste details is heroverwogen en verfijnd, versterkt de FFE haar steun bij de voorbereiding van het Franse team op de komende drie jaar", vervolgt het persbericht.

"De Olympische Spelen van Parijs 2024 moeten de Franse paardensport de kans geven om zijn stempel te drukken. Met dit doel voor ogen versterkt de FFE de voorbereiding van de atleten en de paarden en wil zij het vertrouwen dat zij met hun eigenaars hebben opgebouwd, in stand houden. Deze Spelen in Frankrijk zullen een unieke gelegenheid zijn voor de hele sector om de populariteit van het paard en de paardensport te vergroten. Zij zijn niet alleen het grootste sportevenement ter wereld, zij moeten ons ook in staat stellen de deugden van het paard en de paardensport te belichten en te promoten om alle Fransen voor ons te winnen. Ik verwacht van onze atleten dat zij de Olympische waarden uitdragen, maar ook die van onze hippische activiteiten, geleid door de technische leiding

In de eerste plaats is het systeem van prestatiegroepen, dat al enkele jaren bestaat, verfijnd "met het oog op een grotere objectiviteit en leesbaarheid". De Olympische en Paralympische groepen 1 zijn gereserveerd voor paren die op het hoogste niveau presteren. Uit deze groepen zullen de vitale krachten worden geput voor de selectie van de Olympische Spelen van Parijs 2024. De zogenaamde internationale groepen 2 zijn de opvolgers van de groepen 1. De sportieve doelstellingen voor deze koppels zouden selecties kunnen zijn voor de Middellandse-Zeespelen in Oran dit jaar, de Nations Cup en andere internationale wedstrijden. In de springsport zal een nieuwe Groep 3 koppels met veel potentieel samenbrengen die zich bij Groep 2 kunnen aansluiten. In de dressuur zullen er ook twee extra groepen zijn, één voor paarden van acht tot tien jaar en één voor ruiters onder de vijfentwintig. De criteria voor toegang tot de groepen zullen worden gebaseerd op de resultaten van de competitie in een bepaalde periode.

Ten tweede zullen in elke olympische discipline overlegcomités worden opgericht "om uitwisselingen en transparantie te garanderen", aldus het FFE. Zij zijn samengesteld uit de nationaal technisch directeur, de nationaal selecteur en trainer, een FFE-deskundige en de federaal dierenarts voor het springen; de DTN en haar plaatsvervanger, de nationaal selecteur en teamleider, een technisch referent, een FFE-deskundige en de federaal dierenarts voor de dressuur; de DTN en haar plaatsvervanger, de nationaal selecteur en trainer, een FFE-deskundige en de federaal dierenarts voor de eventing. Voor de para-dressuur zal een selectiecomité worden ingesteld, bestaande uit de DTN en haar plaatsvervanger, een technisch adviseur, een FFE-deskundige en de federale dierenarts. Dit comité valideert de selecties voor internationale wedstrijden en kampioenschappen. Zij stelt ook selecties voor aan het Franse Paralympisch en Sportcomité voor de Paralympische Spelen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dasalijn, Eapy, Kim_S, xHaithi, xmirax en 15 bezoekers