Keuren in VS: Marieke Ster Sport AA (Norbert 444) kampioen Californië

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Keuren in VS: Marieke Ster Sport AA (Norbert 444) kampioen Californië

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-22 15:26

Phryso.com
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Het KFPS juryteam is na twee jaar weer op pad om in het (verre) buitenland paarden te keuren. Piet Bergsma en Jolanda Slootjes zijn voor een trip van 14 dagen in Amerika, vergezeld door het team van Henswoude die de paarden zal voorbrengen. Jolanda Slootjes doet verslag.

24 paarden in zonnig Californië
Zo de eerste dag zit erop. Modesto, zonnig Californië.
Samen met Piet Bergsma hebben we 24 paarden gekeurd bij Easter Farms Friesians. Germ Aise Bouma van Henswoude is ook aanwezig met zijn team, met z’n vieren hebben ze de hele dag gezorgd voor het aanleveren en voorbrengen van de paarden. Het terrein lag er prima bij en er was veel publiek aanwezig.

Sterhengst Gallardo YL en jeugdkampioen Pandora
Na het meten en haren trekken zijn we begonnen met de hengsten. Van de vier konden we er één Ster maken, nummer 122 Gallardo YL. Hierna kregen we één enterhengst en twee twenterhengsten in de baan. Uit de twee entermerries en één twentermerrie, kwam no 102 Pandora als jeugdkampioen uit de bus. Daarna kwamen de volwassen merries aan de beurt.

Hannah Ster
Van de vijf 4-jaar en oudere merries kwam alleen 106 Hannah S (Hessel 480) als Stermerrie uit de baan. De 3-jarige veulenboek merries waren afgemeld omdat het nog te vroeg in het jaar was volgens de eigenaar en deze zien we waarschijnlijk later in het jaar bij de keuring in Hanford. Een stamboek merrie bleef stamboek en van de drie Stermerries kreeg nummer 113 Marieke van de Egberdinahoeve Ster Sport AA (Norbert 444) een eerste premie. Ook de aanwezige Kroonmerrie kreeg geen uitnodiging oftewel geen eerste premie. Na nog twee ruinen gekeurd te hebben was het tijd voor het kampioenschap.

Marieke van de Egberdinahoeve kampioen
Nr. 113, Marieke werd kampioen, nr 106 Hannah S werd reserve. Dit was ook de uitslag van het dag kampioenschap want de jeugdkampioen kon niet tegen de merries op.
Het was een heel sfeervolle keuring met leuke enthousiaste mensen, diversiteit in het keuren en mooie kampioenen.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Desi_2409, djinnie en 11 bezoekers