Van Beest en Tel tevreden

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14203
Geregistreerd: 20-04-16

Van Beest en Tel tevreden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-22 16:13

KWPN.nl
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Na afloop van deze hengstenkeuring blikten inspecteur Viggon van Beest en hengstenkeuringscommissie voorzitter Lammert Tel terug en gaven aan dat ze trots zijn op de hengsten die er aangewezen zijn en zeker op de premiehengsten. Tel: “Een premiehengst moet zich onderscheiden van de rest en dat deden deze.”

Lammert Tel: “Je wilt altijd wel meer, maar een tuigpaard moet wel een tuigpaard blijven, dat was onze insteek. Het moet ook kunnen. Alleen het beste is goed genoeg. In een kleine fokkerij als de tuigpaardfokkerij hebben we geen grote aantallen nodig. De vijfjarige heeft al goed gepresteerd op de concoursvelden, dat hebben we al kunnen zien. We zien uit naar de prestaties van deze hengsten in het verrichtingsonderzoek in het najaar. Het gaat om prestaties en sport.” Ook Viggon is tevreden met de oogst van vandaag "Helaas hebben we geen hengsten aan kunnen wijzen die zeer laag of laag verwant zijn, maar ook geen hoog of zeer hoog verwante hengsten. Er zijn nog diverse instroomgelijkheden voor bijvoorbeeld sterhengsten."

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, Larissa123, Skye93, Talindos, winnetou4502 en 9 bezoekers