Joop van Uytert over investeerders in paardensport

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13729
Geregistreerd: 20-04-16

Joop van Uytert over investeerders in paardensport

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-22 14:46

KWPN.nl
Sport

Afbeelding
Dinja van Liere en Hermès tijdens de hengstenshow bij Van Uytert in 2018.
Foto: Aniek1985


Charlotte Dekker nodigde afgelopen week Joop van Uytert uit in de studio voor een gesprek over het behoud van paarden voor de Nederlandse sport. Zijn Haute Couture liep onder Dinja van Liere op het Europees Kampioenschap en als reserve in Tokio. Zij werd verkocht, maar Dinja’s andere toptalent Hermès werd behouden voor de Nederlandse sport.

“Dit verhaal is eigenlijk begonnen met drie paarden, toen Dinja bij ons kwam rijden”, begint Joop. Hij doelt op Haute Couture, Hermès en GLOCK’s Total US. “Hermès was zo speciaal en liet als jong paard al heel veel aanleg zien. Daarom spraken we af dat Hermès mocht blijven als hij het goed op zou pakken, maar de andere twee verkocht werden. Total won als jong paard veel, er gingen steeds meer mensen aan trekken maar ik wilde hem graag behouden voor de Nederlandse sport. Edward was gecharmeerd van hem, we zijn tot een deal gekomen en dat is fantastisch uitgepakt. We hebben altijd voor ogen gehad dat Haute Couture op het juiste moment ook te koop was, dus dat is in goed overleg gegaan.”

Investeerders
Joop kon het niet over zijn hart verkrijgen om ook de combinatie Dinja en Hermès uit elkaar te halen. “Je wilt het risico een beetje verdelen, dus heb ik een mede-eigenaar kunnen vinden. We delen nu het risico tot de Olympische Spelen in Parijs, daarna zou hij eventueel verkocht kunnen worden. Voor Dinja is de druk van de verkoop eraf en we hopen dat hij de komende jaren wat meer merries gaat dekken. In bijvoorbeeld Duitsland en Engeland heb je veel investeerders in de paardensport. Naarmate de paardensport hier breder wordt en misschien meer op televisie komt, zou dat in Nederland ook toe kunnen nemen. We hebben genoeg paardenmensen die jong talent ontdekken, maar je komt altijd op een punt dat hengsten minder ingezet worden en je bedrijf moet wel doordraaien.”

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Flash111, Nowiexx, Solmyrkvi en 10 bezoekers