Nieuwe winnaars in KNHS Jeugd Topsportcompetitie IJsselmuiden

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13300
Geregistreerd: 20-04-16

Nieuwe winnaars in KNHS Jeugd Topsportcompetitie IJsselmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-22 14:40

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Jim Hollander/ FEI/ Flickr


De prachtige accommodatie van de Deltaruiters in IJsselmuiden vormde het decor van de tweede wedstrijd van de KNHS Jeugd Topsportcompetitie, sponsored by Morssinkhof-Rymoplast & Sjef Janssen Beheer BV. Anja Schwedt – Moret was de snelste in de barrage bij de Young Riders, Quinten ter Harmsel pakte de winst bij de junioren, River Morssinhof won de Children-rubriek en Hanna Hoeksma reed haar pony Ringersheim’s Adine foutloos naar de overwinning.

De juniorenrubriek was met 19 combinaties het best bezet in IJsselmuiden. Negen gingen er nogmaals de strijd aan in de barrage, waarin er zes wederom alle balken in de lepels lieten. Quinten ter Harmsel realiseerde de snelste tijd met zijn vos Unicstar de Courcy E.B.. Dat leverde de ruiter uit Enter de winst op. Britt Schaper liet zien dat de overstap van Children naar de Junioren soepel verloopt. Met In the Air was Britt een fractie langzamer dan Quinten in barrage. Maud Agterberg was de derde met een tijd onder de 40 seconden. Dat leverde haar met Eloubet de derde plaats op en derhalve goede plaatsingspunten op weg naar de finale.

In de Young Riders-rubriek hadden de hindernissen een hoogte van 1.40m. Vier van de tien mochten terugkomen voor de barrage. Hierin was Anja Schwedt – Moret met Stacini de beste met een foutloos resultaat in 39.46 seconden. Cejay Joosten reed de Frans gefokte Ashes and Snow naar de tweede plaats in 39.84 seconden. Ook nummer drie, Jessie Wiefferink en Jayton, sprongen foutloos maar moesten twee seconden toegeven op de concurrenten.

River Morssinkhof ging voorop in de ereronde bij de Children, gevolgd door Nina Houtzager. River reed zijn paard Bamalou d l'Ecuyer foutloos in de barrage. Nina was met Fonia Again wel sneller, maar een springfout leverde haar plaats twee op. Met haar andere paard Cola de Lis werd Nina derde met een springfout in het basisparcours.

Hannah Hoekma had in de ponyrubriek alleen concurrentie van River Morssinkhof. Dankzij een foutloos basisparcours van haar pony Ringersheim’s Adine ging de winst naar Hoeksma.

De volgende wedstrijd van de KNHS Jeugd Topsportcompetitie, sponsored by Morssinkhof-Rymoplast & Sjef Janssen Beheer BV, is zondag 13 februari in Hippisch Centrum Exloo.

Uitslagen IJsselmuiden, KNHS Jeugd Topsportcompetitie, zaterdag 5 februari
Young Riders, 1.40m
1. Anja Schwedt - Moret, Stacini (v.Stakkato), 0 - 0, 39,46 sec
2. Cejay Joosten, Ashes and Snow (v.Diamant de Semilly), 0 - 0, 39,84 sec
3. Jessie Wiefferink, Jayton (v.Ludwig AS), 0 - 0, 41,48 sec

Junioren, 1.35m
1. Quinten Ter Harmsel, Unicstar de Courcy E.B. (v.Kashmir Van Schuttershof), 0 - 0, 37,69 sec
2. Britt Schaper, In The Air (v.Air Jordan Z), 0 - 0, 38,3 sec
3. Maud Agterberg, Eloubet (v.Zèlote VDL), 0 - 0, 38,67 sec

Children, 1.20m
1. River Morssinkhof, Bamalou d l'Ecuyer (v.Bamako de Muze), 0 - 0, 45,37 sec
2. Nina Houtzager, Fonia Again (v.Lucky Boy), 0 - 4, 43,02 sec

Pony’s, ZZ-D
1. Hannah Hoeksma, Ringersheim's Adine (v.Kantje's Appart), 0, 63,31 sec

Wedstrijden KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2022
Zondag 13 februari, Exloo
Zondag 6 maart, Lichtenvoorde
Zondag 3 april Ermelo - FINALE - outdoor

Alle informatie over de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2022 en de startgerechtigheid vind je hier.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, criollo_yess, leanneXXnona, Loe_Loe, Paoergm718, Renkle en 18 bezoekers