Van Peperstraten en Knipscheer winnen finale KNHS-Anemone Cup

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13324
Geregistreerd: 20-04-16

Van Peperstraten en Knipscheer winnen finale KNHS-Anemone Cup

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-22 14:28

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Daphne van Peperstraten, hier met Greenpoint's Cupido tijdens het EK 2020,
won dit weekend de finale van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup.
Foto: Lukasz Kowalski/ FEI/ Flickr


De finale van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup afgelopen weekend in Exloo was een spannende strijd. Na de landenproef op vrijdag zorgde de kür op zaterdag voor verschillende verschuivingen in het eindklassement. Uiteindelijk won Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Hotmail (v. Apache) bij de young riders. Bij de junioren ging de zege naar Maura Knipscheer met Isabeau (v. Charmeur).

Daphne van Peperstaten won de eerste proef en eindigde in de kür als tweede. Haar totaalscore was voldoende voor de overwinning en daarmee nam de amazone stijlvol afscheid van haar tijd bij de young riders. “Daphne had een heel stoer begin. Na het halthouden en groeten reed ze gelijk een serie gevolgd door een pirouette. Op de AC-lijn gelijk zo beginnen was heel gewaagd en dan zit je als jury op het puntje van je stoel. Alleen de wissels konden wat meer door het lijf en meer doorgesprongen”, vertelt jurylid Sarina Mayr die samen met Gotien Sipsma en Mirjam Drenth de kür jureerde.

Winnares van de kür was Sanne van der Pols met Excellentie (v. Don Schufro). In de eindstand eindigde de combinatie als tweede. “Excellentie is een heel fijn paard en liet een hele mooie draf- en galoptour zien. Alleen de stap is een dingetje.” Als derde in deze leeftijdscategorie eindigde Shanna Baars met Farzana G (v. Ampère). “Shanna reed een heel aansprekende kür en haar paard was over de benen heel goed, maar af en toe net wat te kort in de hals.”

Bij de Junioren klom Maura Knipscheer met Isabeau (v. Charmeur) van de vierde plek in de landenproef op naar de eerste plek de kür en hun totaalscore bleek voldoende voor de overwinning. “Een fantastisch silhouet, met veel go gereden en hele mooie grote wissels. Een fijn paard en echt de uitschieter”, zegt de jury lovend over Knipscheer met haar Charmeur-nakomeling. Micky Schelstraete en Gregwaard (v. Florencio) wonnen de landenproef. Na hun derde pek in de kür werden ze in de eindstand tweede. “Het lag vrij dicht bij elkaar. Micky reed een sterke kür en Gregwaard is een paard met veel kwaliteit. Maar het mocht net wat vanzelfsprekender.”

Na zijn vijfde plaats in de landenproef leek Chiel van Bedaf niet direct een kandidaat voor het podium maar na zijn sterke kür werd hij derde in de eindstand. “Zijn paard Key-West Texel bewoog heel mooi over de benen maar zou nog wat constanter in de aanleuning mogen. Daar valt zeker nog winst te behalen. Maar zo had ieder paard z’n hoogtepunten en punten waaraan gewerkt kan worden. Meerdere combinaties had de moeilijkheidsgraad omhoog gegooid. Daar was echt aandacht aan besteed. Over het algemeen werd er goed gereden en hebben we heel veel kwaliteit gezien. De ruiters en amazones konden heel goed de hoogtepunten naar boven brengen. Dat hoort ook in de kür en daar was goed over nagedacht.”

De KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) te stimuleren.

Uitslag finale KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup, Exloo

Young Riders:
1 Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge), Greenpoint's Hotmail (v. Apache) proef 71,078%, kür 75,167%, totaal 73,123%;
2 Sanne van der Pols (Abbenbroek), Excellentie (v. Don Schufro) proef 67,696%, kür 77,308%, totaal 72,502%;
3 Shanna Baars (Nieuw-Vennep), Farzana G (v. Ampère) proef 69,510%, kür 74,892%, totaal 72,201%.

Junioren:
1 Maura Knipscheer (Bergen), Isabeau (v. Charmeur) proef 66,364%, kür 75,442%, totaal 70,903%;
2 Micky Schelstraete (Gemonde), Gregwaard (v. Florencio) proef 69,040%, kür 71,675%, totaal 70,358%;
3 Chiel van Bedaf (Etten-Leur), Key-West Texel (v. Toto Jr.) proef 66,313%, kür 73,292%, totaal 69,803%.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: charlotte20, GrapeshotBot, Noppes en 24 bezoekers