Complimenten voor presentatie Sport Elite hengsten

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12260
Geregistreerd: 20-04-16

Complimenten voor presentatie Sport Elite hengsten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-01-22 11:22

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Marc-Peter Spahn met Elias 494. Foto: Aniek1985


"Dat stamboekhengsten Sport Elite zijn zegt wel wat over hun instelling, hardheid en bereidwilligheid om te werken." Hergen van Hall, lid van de verrichtingsjury en adviseur van de hengstenkeuringsjury was lovend over de presentaties van de Friese Sport Elite stamboekhengsten.

Galopwissels moeiteloos
Epke 474 werd door Sabine van de Loenhorst voorgesteld en ze reed de Sport Elite hengst op een trens moeiteloos door de galopwissels. "Ruim en zuiver", complimenteerde Van Hal. "Hij blijft in balans en gedragen en laat met gemak een hele lijn wissels zien."

Marsja Dijkman reed Eise 489, die zeer getalenteerd is in het verzamelde werk. "De serie éners deed hij moeiteloos, ook op een trensje."

Na zijn avontuur in de Verenigde Staten is Meinte 490 als Sport Elite paard teruggekomen en werd door Gemma Sas voorgesteld. "Dan moet je er samen weer even aan werken om een team te vormen", gaf Hergen aan, die zag dat Meinte 490 een fraaie presentatie neerzette. "Hij laat techniek zien, kan zich klein maken, is gedragen en kan ook weer makkelijk schakelen."

Pas enkele maanden is Martzen 521 stamboekhengst. "Een hele elegante hengst met luxe voorkomen", aldus Hergen, die aangeeft dat de hengst zich flink ontwikkeld heeft. "Prettig is te zien dat Harmina hem simpel kan rijden op een trens, de hengst een vriendelijke orenspel heeft en attent is op de ruiter."

Elias 494: toppunt van africhting
Natuurlijk ontbreekt Elias 494 niet in het rijtje Sport Elite hengsten. "Een waarachtig ambassadeur", omschreef Hergen die Elias 494 fantastisch zag piafferen. "Daar hebben de Friese paarden aanleg voor. De kleine versnellinkjes die Elias 494 laat zien en vanuit de verzameling zo doorgaan in een uitgestrekte stap zijn het toppunt van africhting."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Banjer, cam, CorneliaZ, Facebook, Gwenvd, marjo1996, NadjaNadja, Nimby, Tazzey, UnderIlse en 15 bezoekers