Publiekslieveling Alwin 469 Preferent (met video)

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12251
Geregistreerd: 20-04-16

Publiekslieveling Alwin 469 Preferent (met video)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-01-22 11:10

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Amanda Fotografie.


De publiekslieveling van de Hengstenkeuring Alwin 469 Sport AAA heeft zich bewezen als vaderpaard van keurings- en sportpaarden en mag vanaf de Hengstenkeuring 2022 het predicaat Preferent dragen. "Een Kroon op ons werk", aldus mede-eigenaar Jaap van der Meulen.

Modeldochters, zonen, eigenaren en fokkers
Omringd door twee Modeldochters, Sanne TT Model Sport AA – onder het zadel met Nienke Schrale – en Valentina fan ‘e Ridderdijk Model Sport AAA -voor de wagen met Henk Hammers – , zijn goedgekeurde zoon Tiede 501 en kleinzoon Hilbrand 525 kreeg Alwin 469 alle aandacht voor zijn Preferentschap.

Natuurlijk aan zijn zijde fokkers Berend en Lutske Brouwer uit Zandhuizen, en eigenaren Jaap van der Meulen, Jan van der Broek en Freerk de Leeuw, die door dochter Tineke Friso werd vertegenwoordigd.
De streng doch rechtvaardige ‘Aise Bouma-formule’ heeft uitgewezen dat Alwin 469 Sport AAA zichzelf Preferent mag noemen. De 14-jarige Alwin 469 is gefokt door Berend en Lutske Brouwer uit Zandhuizen die bij de huldiging aanwezig waren.

Sterpercentage van 68 %
Alwin is een zoon van Felle 422 uit Stermerrie Waldiena B.L., een dochter van de Preferente Tsjerk 328 uit de Preferente merrie Jildou fan Vriesburg (Oege 267). Met vier Modelmerries, 16 Kroonmerries en een Sterpercentage van 68% spreken de resultaten van Alwin 469 tot de verbeelding. Met 11 nakomelingen met het Sportpredicaat en 6 paarden die de triple A status hebben verdiend, vallen de Alwin nazaten ook in de sport op. Daarbij heeft hij ook gezorgd voor opvolging: met Tiede 501 en Dedmer 519 als zonen en Hilbrand 525 als kleinzoon. Met bijna 180 dekkingen in het boekje in 2021 heeft deze kersverse Preferente hengst overigens zelf overigens ook nog fans genoeg.


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _N_, Annash, Aragorn2005, Bietjah87, Bonita_Bon, Exorcizamus, hasufel, maava, Melzazu, Petra_O, rosak, Skye93, xLauLaUx en 22 bezoekers