Dubbel feest voor Gert Cent: fokker èn paard van het jaar

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12251
Geregistreerd: 20-04-16

Dubbel feest voor Gert Cent: fokker èn paard van het jaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-01-22 11:02

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Foto ter illustratie. Foto: aniek1985.


Boukje C., de 22-jarige merrie van Gert Cent is Paard van het jaar 2021 geworden. Haar fokker Gert Cent werd op zaterdag 15 januari tijdens de Hengstenkeuring verrast met nog een prijs: Fokker van het Jaar. "Ik zag het niet aankomen", aldus Gert Cent. "Ik vond het al bijzonder dat Boukje genomineerd werd."Omringd door acht paarden uit zijn fokkerij, werden Gert en zijn familie gehuldigd in Harich. "Met bewezen fokmerries, gezonde en duurzame paarden en sterk presterende sportpaarden heeft u Friese paarden zoals het stamboek het voorstaat", aldus KFPS voorzitter Tineke Schokker, die net als Arno Brok, de Commissaris van de Koning de familie een dubbel aantal prijzen uitreikte. "Bovendien deelt u uw fokkerij met nieuwe fokkers die daar dan ook weer verder mee fokken."

Uniek: Paard van het Jaar gefokt door Fokker van het Jaar
In de geschiedenis van het KFPS is het nog nooit eerder gebeurt dat het Paard van het Jaar gefokt is door de Fokker van het Jaar. De 22-jarige stamboek Preferente Boukje (Anton 343) kreeg de meeste stemmen van de vak- en de publieksjury. "Haar duurzaamheid, gezondheid en fokkracht zijn een voorbeeld", zo gaf Sjoerd Veenstra van de vakjury aan. Uit alle hoeken van Nederland werden de fokproducten van Boukje naar Harich gebracht. KFPS stamboekhengst Meinte 490, de 8-jarige Vroukje C. Kroon AAA (Norbert 444), de vierjarige Hanneke C Voorlopig Kroon (Beart 411) en de 17 jarige Renske C. Ster Preferent (Beart 411).

En om de fokkerij compleet te maken, stelden zich nog vier paarden op: Yersie C Kroon Sport AAA (Hessel 480), haar moeder Uwkje C. Ster Sport, een zestienjarige dochter van Beart 411. Nog een dochter van Uwkje, de negenjarige Pippa C. Kroon Sport AA (Norbert 444) en de 20-jarige Gerrie C Ster Preferent Prestatie waren ook naar Harich gekomen.

Bij Udo in de landauer met Yersie ervoor
Gert en Irmy Cent stapten bij Udo de Haan in de landauer, met de door hen gefokte Yersie C. Kroon Sport AAA (Hessel 480) maakten ze een dubbele ereronde.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, Eowyn_95, GrapeshotBot, nayla, Prima2Donna, xxx88, xYaartje en 12 bezoekers