BWP: Eerste dag van de Hengstenkeuring achter de rug

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9862
Geregistreerd: 20-04-16

BWP: Eerste dag van de Hengstenkeuring achter de rug

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-22 17:20 Tip de Nieuwsredactie

BWP.be
Fokkerij

Afbeelding
Emerald van van 't Ruytershof is de vader van een aantal hengsten die deelnemen
aan de BWP hengstenkeuring. Hier met ruiter Harrie Smolders.
Foto: Aniek1985


De eerste dag van de BWP Hengstenkeuring is achter de rug. De hengsten toonden zich allemaal op de harde en zachte bodem.

Peter De Brabandere, voorzitter van BWP Oost-Vlaanderen: “Het is natuurlijk jammer dat we geen ambiance hebben zoals we dat gewend zijn op een normale hengstenkeuring. Gelukkig heb ik een hengst die deelneemt, anders kon ik ook niet aanwezig zijn en dat is toch een heel andere beleving. Chapeau trouwens voor Lieve De Greeff dat ze, met alle beperkingen waarmee ze moet rekening houden, toch steeds een hengstenkeuring van niveau kan organiseren.
Die organisaties zijn belangrijk. Binnenkort hebben wij ook vrijspringen in ons gewest. Ik heb ervoor geijverd om dit, ondanks de beperkingen, toch te laten doorgaan, we moeten vooruit kunnen.
Ook wat de veiling betreft zie ik geen probleem. Online verkopen is het nieuwe gegeven dus dat het koperspubliek niet aanwezig kan zijn in het Azelhof, zal het goede verloop van de veiling niet in de weg staan. Wij zijn trouwens het beste springpaardenstamboek ter wereld, we staan voor kwaliteit. Iemand die koopt via de BWP Top Stallion Auction kan dus zeker zijn dat hij kwaliteit koopt aan een correcte prijs.”

De veilingcollectie vind je hier.

Op vrijdag starten we om 9u met het vrijbewegen van de dressuurhengsten. Omstreeks 10u start het vrijspringen. Na afloop morgen zal er een eerste selectie gemaakt worden.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AlwaysH, ankie2013, Googlebot, maava, Swift, The_Cat, Tiquira_Jill, Wirobelgje, xSalina en 20 bezoekers