Drama Queen van Helen Langehanenberg gaat naar Zwitserland

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 86567
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Drama Queen van Helen Langehanenberg gaat naar Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-22 19:57 Tip de Nieuwsredactie

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Helen Langehanenberg hier met Damsey FRH. Foto: FEI/Leanje de koster


Helen Langehanenberg's zelfgefokte Lichte Tour merrie Drama Queen is verkocht naar Zwitserland. Sabrina Rietiker zal haar gaan rijden bij de junioren.

Drama Queen is een 9-jarige Westfaalse merrie van Deveraux uit Louisiana (v. FS Louis Le Bon x Lasino x Caletto I). Zij is gefokt door Helen Langehanenberg en is de halfzus van Dreikäsehoch (v. Dimaggio).

Sabrina Gessmann
De vosmerrie werd getraind en op wedstrijden uitgebracht door Sabrina Gessmann, een van Helens belangrijkste assistent-ruiters op haar stal. Gessmann en "Puppi" maakten hun showdebuut in april 2017 in de rijpaardenklasse op de lokale show in Neuenkirchen.

In 2018 werd het duo genomineerd om Duitsland te vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden in Ermelo, waar de 5-jarige merrie als 12e eindigde in de troostfinale. Op de Bundeschampionate 2018 werden ze 29e in de troostfinale voor 5-jarigen.

In 2019 misten ze de Duitse teamselectie voor Ermelo, en op de Bundeschampionate werden ze 16e in de troostfinale voor 6-jarige dressuurpaarden. In 2020 werd het duo opnieuw geselecteerd voor de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden in Verden in de divisie voor 7-jarigen, maar het evenement werd afgelast vanwege Covid.

In 2021 reden Gessmann en Drama Queen de Nurnberger Burgpokal kwalificaties op Hof Bettenrode, in Elmlohe en Verden. De show in augustus was hun laatste.

Verkocht naar Zwitserland
Drama Queen zal nu haar sportcarrière voortzetten onder Sabrina Rietiker. Rietiker is al actief op nationaal junioren niveau met de Oldenburg gefokte Avangarde de Lus (v. Ampere x Rubin Royal) en de 15-jarige Holsteiner gefokte Cuantano SL (v. Con Sherry x Alcatraz).

"Zij (Sabrina Rietiker) is een groot talent, brengt veel gevoel voor rijden mee en is een perfecte match voor Drama Queen", aldus Helen Langehanenberg. "Zij tweeën zijn een echt dreamteam waar we nog veel van zullen horen. Daar ben ik zeker van."

Afbeelding

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Ik fotografeer ook op wedstrijden en shows! Klik hier!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie