WEG 2018 parapaard Ultimo overleden

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 44334
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

WEG 2018 parapaard Ultimo overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-21 22:07

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: prugelpiet.


De Canadese para-amazone Winona "Noni" Hartvikson heeft acht weken geleden afscheid genomen van het paard waarmee ze in 2018 de World Equestrian Games reed, Ultimo. Hij was veertien jaar oud.

Ultimo was een PRE, geboren in 2007. Zijn vader was Invasor III en zijn moeder Gala XXI (v. Teodoro). Hij was gefokt in Canada, door Anne Volansky.

Driejarige internationale carrière
Utimo werd op tweejarige leeftijd ontdekt door Hartvikson en hij bleef zijn hele leven bij haar in training in Langley, BC.

Hartvikson had Ultimo aan huis als een recreatiepaard. Ze moest stoppen met internationale wedstrijden, omdat ze steeds meer beperkt raakte door MS. Echter, in 2017 zocht Clive Milkins een nieuw para-talent. Hartvikson besloot een poging te wagen met Ultimo.

De combinatie begon aan de internationale paradressuurwedstrijden in de Grade I in september 2017 in Tryon, waar ze tweede en derde werden.

Begin 2018 reisde ze naar Wellington, Florida, waar de enige paradressuurwedstrijd in Noord Amerika wordt gehouden. Ze reden op twee CDI's in Wellington, en de kwalificatiewedstrijd voor de WEG in Tryon. Ze waren toen derde van de wereld in Grade 1.

De combinatie startte op de teamselectie op CPEDI in Ottawa. Hartvikson en Ultimo vertegenwoordigden Canada op de World Equestrian Games van 2018 in Tryon, waar ze achtste werden met het team, en tiende in het individuele klassement. Ultimo was het best scorende parapaard voor Canada op de WEG. Eind 2018 werd Hartvikson voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot Para-Dressage High Performance Athlete of the Year.

Hun laatste wedstrijdseizoen samen was in Wellington, in 2019. Ze sloten dat jaar af met een derde en vierde plaats tijdens de 3* CPEDI.

Equine Metabolic Syndrome
Ultimo werd ingeslapen, nadat hij complicaties kreeg van het Equine Metabolic Syndrome (EMS).

"Na een lang jaar van wachten en kijken, heb ik besloten hem te laten inslapen toen ik terugkwam van de Paralympische Spelen in Tokio, met mijn andere paard Onyx", vertelt Hartvikson aan Eurodressage. "Ultimo scheurde op onverklaarbare wijze een achterste buigpees en ondanks een streng dieet, raakte hij hoefbevangen aan zijn voorbeen in 2018. Achteraf gezien vertoonde hij al vroege symptomen van EMS en Insuline Resistentie in 2018."

Hartvikson denkt met veel liefde terug aan Ultimo, die haar eerste grote successen als para-dressuuramazone mogelijk maakte.

"Hij had een enorme aanhang op de sociale media, omdat hij als de witte eenhoorn was die, tegen alle verwachtingen in, het onmogelijke deed vanwege zijn grote hart", zegt Noni. "Hij vertrouwde iedereen die met hem omging op zijn reizen over de hele wereld, om mee te doen in de grote stadions en de moeilijke staptesten uit te voeren die vereist zijn voor Grade 1. Andalusiërs staan niet bekend om hun gangen, maar hij was uitzonderlijk, zowel in zijn goede basisgangen als in zijn royale hart en geest."


Afbeelding

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

En ze renden tussen de wielen van de postkoets tot ze vlekken voor hun ogen zagen
Torsion standaard, zwart boomloos zadel te koop
Torsion endurance boomloos zadel in vrolijke kleuren te koop


CoonArt

Berichten: 22732
Geregistreerd: 20-05-07
Woonplaats: Harderwijk, Oh yes baby!

Re: WEG 2018 parapaard Ultimo overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-21 11:25

14 Jaar oud... véééél te jong! |( Sterkte naar de eigenaresse toe! :(

…..want het grootste geluk van paarden is de ruiter op aarde.

SOOF - ROOS - LUUK -- Forever there, no longer here! <3 /3 /3 /3

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annash, Facebook, Plop1997, Tessarex87 en 8 bezoekers