Summerville Bestseller van de Oldenburger Special Edition

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 37917
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Summerville Bestseller van de Oldenburger Special Edition

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-21 20:39 Tip de Nieuwsredactie

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marjo.


Klanten van over de hele wereld hebben hun toekomstige Oldenbuger ster gekocht in Vechta, tijdens de 2021 Oldenbuger Special Edition veiling, die plaatsvond op 4 december 2021.

Het was de zesde keer dat het Oldenburger fokverband een "Special Edition" veiling organiseerde. Totale omzet was meer dan 1 miljoen euro en de paarden werden verkocht naar dertien verschillende landen. Met meer dan 1000 online biedingen in 24 uur, was dit de ultieme finaleveiling van veilingjaar 2021.

Summerville
De veilingtopper was vierjarige Summerville (Sezuan x Diamond Hit x Florencio). Hij is gefokt door Hans en Britta Scherbring. De zwarte ruin werd voor 120.000 euro verkocht naar Zwitserland.

Summerville komt uit de gerenommeerde Fackila merrielijn. Moeder Faszination is de zus van het US Developing GP Horse kampioen Damon's Fantasy (Kathy Priest). Deze merrielijn heeft ook de goedgekeurde Grand Prix-hengst Fackeltanz OLD, van de dressuurstal van Max Theurer, en de bronzen medaillewinnaar Delaunay OLD (Patrick Kittel, Zweden), voortgebracht.

Fleur Belle voor Evi Strasser
Het op één na duurste paard van deze veiling was de drie jaar oude Fleur Belle (Fürst Romacier x Don Larino x Wolkentanz), gefokt door Beate Wedermann, en op de veiling voorgesteld door Stefanie Dresch. Ze werd voor 83.500 euro verkocht naar Canada.

Haar halfbroer Ben Hur (v. Bonifatius) is succesvol op Intermediaire I-niveau met Andreas Hubertus. Har moeder is een zus van Don Frederic (Rodolpho Riskalla, Brazilië) en Diva Larina (Miriam Alber).

De prachtige merrie was het onderwerp van het grootste biedingenduel van de online veiling, met meer dan 135 biedingen. De Candase olympiër Evi Strasser zal haar in de toekomst gaan trainen.

Nemo en Rendezvous
De derde plaats bij de hoogste prijzen was voor het vijfjarige springpaard Nemo (Nabab de Reve x Van Gogh x Argentinus), met 66.000 euro. Hij is gefokt door Bernhard Moss. Nemo ging naar nieuwe klanten in de Verenigde Staten. De krachtige springer is al geklasseerd op 1,30m-niveau. Hij komt uit de internationaal succesvolle lijn van Argelith Golo (Gerd Wiltfang), Böckmann's Lamour (Gilbert Böckmann) en Comcador OLD (Sandra Auffarth).

Een jonge Europese kampioene uit Duitsland verzekerde zich van de vier jaar oude Rendez Vous (Revolution x Ampere x Sandro Hit). Ze is gefokt door David Taylor en op de veiling voorgesteld door Perkovic Equestrian Investment.

[b]Geweldig veilingjaar
De zesde Oldenburg Online Special Edition was de kroon op een geweldig jaar. Van de 31 veilingkandidaten zijn er 19 gekocht door buitenlandse vrienden van de Oldenburger. In de toekomst zullen ze heel veel vreugde gaan brengen in de Verenigde Staten (7), Frankrijk (1), Groot Brittannië (1), Canada (1), Colombia (1), Noorwegen (1), Oostenrijk (1), Portugal (1), Rusland (1), Zweden (1), Zwitserland (1), Spanje (1) en Venezuela (1).

Fürst Rover (Fürst Wilhelm x Dimaggio) tikte af op 57.000 euro. Hij zal worden getraind door een Venezolaanse ruiter. Trentino (Totilas x Fürst Romancier) is voor 33.000 euro gekocht door een Colombiaan

De vos Dot Com (Don Juan de Hus x Dimaggio x Rover) werd voor 51.500 euro verkocht aan een Duitse klant. Impressive (Ibiza x Fidertanz) blijft in het land voor 47.000 euro. Imagine Dragon (Ibiza x Fürstenball) gaat voor 24.500 euro naar Zweden.

Shakar (Secret x Ampere x Rubin Royal) werd voor 47.000 verkocht aan de Canadese Dave Thind. Descartes (Desperado x Sir Donnerhall) bracht 34.500 op, en zal verhuizen naar de Verenigde Staten. Jackpot (Jovian x Stediunger) en Di Livio (De Niro x Fidertanz) zal met ze meeverhuizen naar de andere kant van de oceaan voor 30.500 e 22.500 euro.

Fun Time (Franklin x Royal Diamond) werd door Franse klanten gekocht, voor 27.500 euro. Voyage (Vitalis x San Amour) reist voor 20.500 naar Spanje en een Brit kocht Fantasia (Fahrenheit x Don Schufro) voor 13.500 euro.

De zesde Oldenburg Special Edition schitterde met een gemiddelde prijs van 36.500 euro en een totale opbrengst van 1.131.000 euro.

Ferrero (Fürstenball x San Amour) verhuist voor 26.500 euro naar Portugal.

"Gegroeid op alle fronten"
"In 2021 zijn we op gegroeid op alle fronten. Fantastische veilingen kenmerkten een schitterend Oldenburgs veilingjaar. Voor het eerst organiseerde de Oldenburger Pferde Vermarktungs GmbH hybride veilingen in Vechta, met groot succes. De edele zwarte merrie Superb is de ultieme prijsleider: nog nooit werd een driejarige merrie op een verenigingsveiling voor een hogere prijs dan 450.500 euro afgestikt. Een schitterend resultaat, dat we bovenal te danken hebben aan onze trouwe fokkers en exposanten. Wij wensen alle Oldenburger vrienden een prachtig kerstfeest en blijvend plezier en succes met hun Oldenburger paarden", zo vatte directeur Heiner Kanowski een indrukwekkend 2021 samen.


Afbeelding

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Amber__, Annienke, bamisalami, BlogBeat, kitobeer, Lui_, merrylegs, mireille1973, Rocky_konijn, roekes, Selina, Supervixen en 8 bezoekers