McLain Ward zet topmerrie Clinta op pensioen

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9909
Geregistreerd: 20-04-16

McLain Ward zet topmerrie Clinta op pensioen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-21 17:34 Tip de Nieuwsredactie

Equnews
Sport

Afbeelding
McLain Ward met Clinta. Photo FEI/Martin Dokoupil

Op zijn social media accounts kondigde McLain Ward aan dat, na een jaar inspanningen geleverd te hebben om Clinta (v. Clinton) terug te brengen van een blessure, er beslist is om ze op pensioen te laten gaan. De veertienjarige merrie sprong met Ward indrukwekkende rondes en werd vierde op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon.

"Het is met enige teleurstelling dat ik moet aankondigen dat samen met haar eigenaren The Sweeney's en Susan Heller, de beslissing is genomen om Clinta met pensioen te sturen. Ik heb niet veel verdriet, maar ben wel teleurgesteld omdat ze gezond genoeg is voor de sport. Maar we denken dat ze fysiek niet in staat is om de stress van wedstrijden op het hoogste niveau aan te kunnen", zegt McLain Ward.

Hij gaat verder: "Clinta is zonder twijfel het beste paard die ik ooit heb gereden. Ze heeft een groot hart en competitieve mindset. Haar eigenaars en ik kijken met veel verwachting uit naar het fokproces dat we zullen opstarten met Clinta. Een groot deel van de fokkerij volgt de huidige trend van nieuwe technologie om grotere aantallen veulens te produceren. Deze weg volgen we niet met Clinta en we hebben gezamenlijk de beslissing genomen om voor een ouderwetse aanpak te kiezen en Clinta natuurlijk te fokken en haar nakomelingen zelf te laten dragen en grootbrengen." McLain hoopt dat haar competitieve mindset en gouden hart te zien zullen zijn in haar veulens. "Ik geloof dat hiermee Clinta een gelukkig pensioen tegemoet gaat, want het is een merrie die zoveel van zichzelf heeft gegeven."

De OS-gefokte schimmelmerrie werd geboren in 2007 en is een nakomeling van Clinton en Last Flight (Lord Pezi). Haar carrière startte onder het zadel van de Britse Stacey Willsone. Al snel werd het uitzonderlijke talent in Clinta opgemerkt en zo kwam ze onder het zadel van enkele grote namen. De Spanjaard Manuel Fernandez Saro nam de teugels over van Willsone, daarna volgden René Tebbel (Oekraïne), Daniel Neilson (Groot-Brittannië) en de nummer drie van de wereld Henrik von Eckermann (Zweden). In 2016 was het Ferenc Szentirmai die Clinta, vanaf dan in eigendom van Paul Schockemöhle, zag vertrekken naar de Duitser Philip Rüping. In 2018 kwam dan het partnerschap Ward-Clinta tot stand dankzij Susan Heller en de Sweeney's.

Samen schopten ze het tot het allerhoogste niveau, waar ze enorm succesvol waren. In hetzelfde jaar (2018) won het duo de CSI5* Grand Prix van New York. A match made in heaven was born...

Enkele maanden later schreven ze de CSIO5* 1.60m Prize of North Rhine-Westfalia op hun naam in Aken, wonnen ze twee weken later de CSI5* Rolex Grand Prix van Dinard en pakten ze als kers op de taart het team GOUD op de Wereldruiterspelen in Tryon in september 2018. In het individuele klassement eindigden ze knap vierde. Hun laatste overwinning werd genoteerd tijdens de CSIO4* 1.50m proef van Wellington begin 2019.

Ward en Clinta bleven samen enorm succesvol, tot de merrie eind 2020 een blessure te verteren kreeg. Gedurende een jaar heeft de Amerikaan, is samenwerking met de eigenaars, ervoor proberen te zorgen dat Clinta haar sportieve comeback kon maken. Helaas, en zo beschrijft Ward het zelf, was het voor de merrie onmogelijk om de fysieke druk van het allerhoogste niveau aan te kunnen.

Wel zal Clinta ingezet worden voor de fokkerij. Haar entourage kiest ervoor om haar de veulens zelf te laten dragen en opvoeden.

Terwijl de paardensport sportief afscheid neemt van een grote atleet, zullen Clinta's kwaliteiten dus wel voortleven in haar nakomeling.


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Beauuum, emily68, iiSunshine, IlBuono, justkid, lizy29, misslu, Mnoonn, Nils, pluisje88, Poosje81, SanneMylou, senna21, Silkwood, supervon78 en 20 bezoekers