KWPN: 21 hengsten door naar tweede bezichtiging

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo

Berichten: 34995
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

KWPN: 21 hengsten door naar tweede bezichtiging

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-21 08:15 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marjo


Opnieuw een goede oogst in de eerste bezichtiging want vandaag kregen 21 springhengsten groen licht van de hengstenkeuringscommissie, waaronder zonen van Chacco-Blue, Carrera VDL en Highway M TN.

Na de 24 hengsten van gister staat de teller nu op 45 springhengsten voor de tweede bezichtiging, met nog twee dagen en de nakeuring te gaan. “Over het algemeen was het exterieur en de correctheid van het fundament beter dan gister. We hebben hengsten kunnen selecteren met maat en formaat, en veelal een aansprekend exterieur”, licht Cor Loeffen toe.

Qua bloedvoering was het een heel gevarieerde dag vandaag. Carrera VDL, Chacco-Blue en Conthargos kregen ieder twee zonen geselecteerd. “We hebben zeker een aantal complete paarden in de baan gehad, en ook een stel interessant gefokte met een acceptabel exterieur. In de tweede bezichtiging gaan we de hengsten opnieuw beoordelen en nemen we alle punten weer mee, daarbij zal het doorslaggevend zijn of de hengsten juist hun pluspunten of hun minpunten bevestigen.” Over het algemeen waren de hengsten goed te beoordelen vandaag. “Sommige begonnen wel wat overdreven en het blijft een aandachtspunt dat de hengsten zo naturel mogelijk voorgesteld moeten worden. De hengsten kunnen door de omgeving geïmponeerd zijn en daarbij is het belangrijk dat ze wel in de lucht naar voren blijven doorschakelen, in plaats van alleen maar omhoog te springen vanwege spanning. We zijn blij dat we opnieuw een interessante groep hengsten hebben kunnen uitnodigen voor de tweede bezichtiging”, aldus Loeffen.

Bekijk hier de geselecteerde hengsten van gisteren.

  I don't care when the haters are singing their song, all I hear is the melody
   I am not like the others I won't sing along, I just like being happy
    Cause everybody wanna be somebody, but nobody is good enough for anybody
  But I won't play no part I've had enough - Smash Into Pieces (Like This)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: horseforsale, Loretta, moonsparkle, SaraViavia, Silkwood, Sterre98, Supervixen, Ubermetrics, xAnthea en 21 bezoekers