KWPN: Sterke start met 24 geselecteerde hengsten

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo

Berichten: 34995
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

KWPN: Sterke start met 24 geselecteerde hengsten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-21 07:17 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Quabri de L’Isle, hier onder Pedro Veniss. Foto: Raul Sifuentes / Getty Images / FEI


Op de eerste dag van de eerste bezichtiging is de hengstenkeuringscommissie voortvarend van start gegaan door 24 springhengsten te selecteren voor de volgende ronde. Onder hen drie zonen van Nixon van ’t Meulenhof.

De commissie bestaande uit voorzitter Cor Loeffen, Wout-Jan van der Schans en nieuwkomer Eric van der Vleuten kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste dag. “Als commissie hebben we heel prettig kunnen samenwerken en er heerste een goede sfeer. We constateren alle drie dezelfde dingen, alleen in de afwegingen zijn er soms wat verschillen maar we hebben de hengsten met een positieve insteek bekeken”, vertelt Cor Loeffen.

Bij een aantal hengsten was er geen enkele discussie, zij overtuigden met zowel het springen, exterieur als afstamming. “Daarnaast was er een groepje interessant gefokte hengsten die wat minder sprongen maar toch een tweede kans hebben gekregen.” Op het straatje werden wel diverse opmerkingen gemaakt, zo kwam een weke voorstand meermalen voor, stond een aantal hengsten toch wat te toontredend of waren ze iets te week in de bovenlijn. “Bij de beoordeling van dat soort zaken gaat het niet om een momentopname, dat is iets wat ze volgend jaar nog steeds hebben. Uiteraard nemen we bij de geselecteerde hengsten alle bevindingen mee in de volgende beoordeling”, licht Loeffen toe. Het was een dag van buitenlands bloed en Emerald’s halfbroer Nixon van ’t Meulenhof deed goede zaken met drie zonen die zijn geselecteerd voor de tweede bezichtiging. Ook van de KWPN-erkende Quabri de L’Isle (2) mogen meerdere zonen naar de volgende ronde.

Bekijk hier de uitslagen van gisteren.

  I don't care when the haters are singing their song, all I hear is the melody
   I am not like the others I won't sing along, I just like being happy
    Cause everybody wanna be somebody, but nobody is good enough for anybody
  But I won't play no part I've had enough - Smash Into Pieces (Like This)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Adrija, Exorcizamus, Iser, Puk, taurus, wemkelover en 20 bezoekers