Twee springhengsten aangewezen tijdens zadelpresentatie

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 86661
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Twee springhengsten aangewezen tijdens zadelpresentatie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-21 19:45 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marjo


Gisteren vond de zadelpresentatie plaats van de driejarige en enkele vierjarige dressuur- en springhengsten die eerder op de KWPN Stallion Show werden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Daarnaast werden verschillende hengsten gepresenteerd die nog niet eerder waren aangeboden, twee van hen zijn vandaag aangewezen.

De zadelpresentatie is het eerste officiële moment waarop de jonge hengsten onder het zadel aan de hengstenkeuringscommissie worden getoond. De hengsten geven een eerste indruk af over hun ontwikkeling onder het zadel en de mate van rijdbaarheid. Vanwege de geldende coronamaatregelen, kon de zadelpresentatie vandaag niet fysiek bezocht worden. Het programma was wel de gehele dag live via KWPN.tv te volgen.

Aangewezen
De dag begon met de springhengsten. Naast de aangewezen hengsten, werd één springhengst aangeboden voor de herkansing. Hengsten die tijdens de eerste of tweede bezichtiging zijn afgewezen, krijgen via deze herkansing de kans om in te stromen in dit najaarsonderzoek. Ook hengsten die nog niet eerder zijn aangeboden, kunnen via de zadelpresentatie worden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Vandaag werden vier hengsten voorgesteld die nog niet eerder waren aangeboden, twee van hen werden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek:

*Cat. No 901 Compromis JL Z (Cumano uit Valentina van ’t Heike van Nabab de Reve) van fokker Jos Lansink uit Meeuwen.
*Cat. No 903 Never Lose van de Wolfsakker (Lector van den Bisschop uit Watch Me v/d Wolfsakker van Tolano van ’t Riethof, fokker B.J.L. van der Kloet uit Poppel) van H.C. Verhagen uit Schoorl.

Tevreden
Cor Loeffen is namens de Hengstenkeuringscommissie Springen enthousiast over de nieuw aangewezen hengsten. “Het voordeel van deze manier van selecteren, is dat we dichter bij het fokdoel selecteren. We zijn er heel blij mee dat we twee paarden aan hebben kunnen wijzen. Na deze hengsten, zijn we verder gegaan met de reeds aangewezen hengsten. We wilden zien dat de paarden trainbaar zijn, daarbij zijn houding, maar vooral richting en tempo de meet essentiële onderdelen. Alle hengsten waren goed rijdbaar, goed voorbereid en mede daardoor goed te beoordelen. We zijn als commissie erg tevreden over hetgeen dat we gezien hebben vandaag.”

Dressuur
In de middag stond de zadelpresentatie voor dressuurhengsten op het programma. Bij de dressuurhengsten werden vier hengsten aangeboden voor de herkansing, waarvan twee nog niet eerde aangeboden hengsten. Geen van deze hengsten werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Op 28 december start het verrichtingsonderzoek voor dressuur- en springhengsten.

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Ik fotografeer ook op wedstrijden en shows! Klik hier!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Amber__, Annienke, bamisalami, BlogBeat, Brandje_04, Googlebot, kitobeer, Lalidan, Lui_, mireille1973, Pferdchen, Rocky_konijn, roekes, Selina, Supervixen en 11 bezoekers