Jumping La Baule start samenwerking met Rolex

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11900
Geregistreerd: 20-04-16

Jumping La Baule start samenwerking met Rolex

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-21 11:15

Equnews
Sport

Afbeelding
Steve Guerdat en Albfuehren's Maddox, tijdens de Longines FEI Jumping Nations Cup™
2021 in La Baule. Foto: FEI/Martin Dokoupul.


Al meer dan 60 jaar volgen de edities van de Jumping International de La Baule, het decor van het prestigieuze CSIO5* in Frankrijk, elkaar op, maar ze zijn nooit hetzelfde geweest. En in 2022 zal dit met name het geval zijn.

Een nieuw parcours en nieuwe ambities voor het concours van La Baule, dat nog grootser denkt om de mondiale springelite te verwelkomen en na twee ingewikkelde jaren als gevolg van de gezondheidscrisis opnieuw aansluiting te vinden bij zijn trouwe publiek. Tot ziens van 5 tot 8 mei 2022 voor een Jumping International de La Baule vol kleur.

De landenwedstrijd blijft in La Baule
De Jumping International de La Baule, lange tijd het Franse podium van het Nations Cup-circuit van de Internationale Hippische Federatie, zal in 2022 onafhankelijk worden. De landenwedstrijd, die elk jaar bijdraagt tot het succes en de reputatie van de competitie, zal echter op de grasbaan van het François André-stadion blijven. Met een budget van 250.000 euro in 2022, zal de befaamde landenwedstrijd van La Baule het eerste hoogtepunt van het evenement zijn (vrijdag 6 mei, 14.00 uur), met 8 van 's werelds beste teams. "De Jumping International de La Baule voegt zich bij de club van legendarische wedstrijden die ook een Nations Cup aanbieden, zoals het CHIO in Aken (GER) of het CSIO5* in Rome (ITA) of Knokke (BEL). Onze ambitie zal zijn om het beste van sport op hoog niveau aan te bieden aan de beste internationale paard-en-ruiter-paren. Het doel is de paardensport te bevorderen en te verbeteren op het niveau van de aanwezige elite en de verwachtingen van onze partners en het publiek. Wij willen de FEI bedanken voor het vertrouwen dat zij de afgelopen 28 jaar in ons heeft gesteld voor de organisatie van dit prestigieuze teamevenement", verklaart Pierre de Brissac, voorzitter van de Baule-wedstrijd.

Rolex, titelpartner van de CSIO5* Grand Prix
Rolex is al meer dan een eeuw een trouwe supporter van de paardensport en associeert zijn imago en reputatie met de grootste kampioenen van de discipline en de Grand Prix van de meest legendarische wedstrijden. Rolex is het "Official Watch" en titelpartner geworden van de CSIO5* Grand Prix in Frankrijk in 2022. Het slotevenement van de wedstrijd in La Baule draagt voortaan de naam "Rolex Grand Prix - Ville de La Baule" (zondag 8 mei, 13:00 uur). Met een prijzenpot van 500.000 euro zal dit evenement ongetwijfeld het toneel worden van uitzonderlijke sportprestaties. "Het zijn de passie voor sport en onze gedeelde waarden, die ons samenbrachten met Rolex. Het is een eer dat de Grand Prix de La Baule nu de kleuren van deze emblematische onderneming draagt. Ik wil Rolex bedanken voor zijn vertrouwen en steun. Samen gaan we een nieuwe bladzijde schrijven in de geschiedenis van de springsport en een nieuw tijdperk inluiden voor de Jumping International de La Baule" voegt Pierre de Brissac toe.

Twee wedstrijdniveaus: een CSIO5* en een CSI1*
Hoewel momenteel de laatste hand wordt gelegd aan het 4-daagse wedstrijdprogramma, handhaaft de Jumping International de La Baule twee wedstrijdniveaus: het CSIO5*, dat 9 afzonderlijke evenementen moet omvatten, waaronder de Nations Cup (vrijdag 6 mei om 14.00 uur), de Pays de Loire Regio Derby (zaterdag 7 mei om 13.00 uur) en de Rolex Grand Prix - Ville de La Baule (zondag 8 mei om 13.00 uur), die alle zijn voorbehouden aan de wereldelite. Naast deze wedstrijden biedt het CSI1* 8 evenementen, waaronder een Grand Prix op zondag. Zowel professionele ruiters en opkomende paarden als ervaren amateurruiters zijn welkom. Genoeg om de liefhebbers te plezieren.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Jolien87, kim_1990, Nijbro, wodant en 8 bezoekers