Corona update: Geen amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9909
Geregistreerd: 20-04-16

Corona update: Geen amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-21 00:40 Tip de Nieuwsredactie

*KNHS
Algemeen

Afbeelding
Foto ter illustratie. Foto door Marjo

Het demissionair kabinet heeft besloten om voor de komende drie weken een avondlockdown in te stellen. Dit om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Dat maakte demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge vanavond, 26 november, bekend tijdens de persconferentie. De meest ingrijpende maatregel voor de sport is dat de amateursport dicht gaat tussen 17.00 uur in de avond en 5.00 uur in de ochtend.

De aanvullende maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur en gelden in ieder geval tot zondag 19 december. De situatie wordt op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld door het kabinet. Indien er eerder wijzigingen vanuit de overheid komen zullen we dit direct communiceren.

Onderstaand een overzicht van de overheidsmaatregelen die gelden in de paardensport. Dit is op basis van wat nu bekend is. Het kan zijn dat hier de komende dagen nog wijzigingen of aanvullingen op komen. Houd daarom onze website goed in de gaten.


Vanaf zondag 28 november 05:00 uur:
 • Er geldt een sluitingstijd voor alle sportlocaties en evenementen (binnen en buiten) tussen 17.00 en 05.00 uur.
 • Amateursport (wedstrijden en lessen/trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan op binnen- en buitensportlocaties. Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Indien nodig voor de veiligheid van de ruiter mag dit onder begeleiding. Publiek is hierbij niet toegestaan. Paardensportaccommodaties moeten daarom na 17:00 uur aangepast open blijven voor de dagelijkse verzorging en beweging van paarden.

  LET OP: vraag bij je gemeente of jouw locatie aangemerkt wordt als sportlocatie. De KNHS en FNRS hebben een brief gemaakt, ondertekend door beide directeuren, die je als sportaanbieder op een paardensportlocatie kunt gebruiken om lokaal toestemming te krijgen om paarden te verzorgen en te rijden na 17.00 uur. De brief is hier te downloaden.
 • Topsporters mogen trainen en wedstrijden rijden na 17.00 uur. Maandag 29 november komt NOC*NSF met uitgewerkte richtlijnen voor de topsport.
 • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij trainingen, lessen en wedstrijden in de amateursport en professionele sport.
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar is het verplicht om binnen en buiten 1,5 meter afstand te houden. Voor binnensportlocaties geldt daarnaast een geldig coronatoegangsbewijs. Bij verplaatsen te voet binnen een locatie waar een coronatoegangsbewijs geldt is het dragen van een mondkapje verplicht. Er hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden tijdens het sporten indien dat vanwege de aard van de sport niet mogelijk is.
 • Hippische dienstverleners (erfbetreders) die noodzakelijk zijn voor de gezondheid en welzijn van de paarden, zoals dierenartsen, hoefsmeden, fysiotherapeuten, voerleveranciers, gebitsverzorgers, paardenmasseurs, zadelpassers, etc., blijven hun beroep uitoefenen. Uiteraard nemen zij de nodige sociale en hygiënemaatregelen in acht zolang dit mogelijk is voor het correct uitoefenen van hun beroep.
 • Er geldt een verplichte sluitingstijd voor horeca en sportkantines van 17:00 uur in de avond tot 5:00 uur in de ochtend. Tijdens de openingstijden is een CTB en een vaste zitplaats verplicht. Dit geldt voor horeca binnen en buiten. Bij verplaatsen binnen een binnenlocatie waar een coronatoegangsbewijs geldt is het dragen van een mondkapje verplicht. Na 17:00 uur is afhalen wel mogelijk. Voor afhalen geldt een mondkapjesplicht.
 • Evenementen, niet zijnde sportwedstrijden, kunnen plaatsvinden tot 17.00 uur met een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats. Bij verplaatsen binnen een binnenlocatie waar een coronatoegangsbewijs geldt is het dragen van een mondkapje verplicht.

  Maatregelen die blijven gelden (sinds 6 november):
 • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden, (groeps)lessen en trainingen. Dit geldt voor zowel binnen- als buitensportaccommodaties. Onder publiek wordt niet bedoeld: personen in functie. Denk hierbij aan trainers, instructeurs, coaches, begeleiders, onderhoudsprofessionals en alle vrijwilligers.
 • Het coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht in binnenruimtes van sportlocaties. Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Ook bij een bezoek aan het toilet of de horeca geldt een CTB-plicht.

  Op sportlocaties buiten is het coronatoegangsbewijs niet verplicht. Op het (buiten)terras bij de sportlocatie of het sportcomplex is het coronatoegangsbewijs wel verplicht net als bij de reguliere horeca.
 • Het coronatoegangsbewijs is verplicht bij wedstrijden die gehouden worden in een binnensportlocatie. Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor mensen die in functie aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, instructeurs, coaches, begeleiders, onderhoudsprofessionals en alle vrijwilligers die in functie zijn van de vereniging of wedstrijdorganisatie.

Financiële coronasteun
Het kabinet ziet dat de strengere maatregelen grote gevolgen hebben voor ondernemers en werkenden en breidt daarom het steunpakket fors uit. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Met deze uitbreiding is bijna € 2,2 miljard gemoeid.

KADER

Wat is een sportlocatie?
Onder sportlocatie wordt een accommodatie verstaan waar sport uitgeoefend wordt. Een gemeente kan bepalen of uw accommodatie een sportaccommodatie is. Voor accommodaties die niet zijn aangewezen als sportaccommodatie geldt geen plicht voor het coronatoegangsbewijs. Twijfelt u of uw accommodatie als sportaccommodatie wordt aangemerkt? Neem dan contact op met uw gemeente om dit te bespreken. Het coronatoegangsbewijs geldt niet voor personeel.

De verzorging van paarden en pony’s moet ten alle tijden omwille van hun welzijn door kunnen gaan.

Wat is een coronatoegangsbewijs?
Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben.

Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien.

Coronacheck scanner
Voor de controle op het coronatoegangsbewijs is de app CoronaCheck Scanner beschikbaar, waarmee eenvoudig de controle kan worden uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen.

Het is belangrijk dat op elke locatie waarbij een coronatoegangsbewijs geldt deze wordt gescand en het ID-bewijs wordt gecontroleerd en dat iedereen die zo’n locatie bezoekt de persoonlijke QR-code én een geldig ID-bewijs laat zien.

KADER VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN

 • Wat mag ik tussen 17.00 en 05.00 uur op een paardensportlocatie?
  Amateursport (wedstrijden en lessen/trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan op binnen- en buitensportlocaties. Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Indien nodig voor de veiligheid van de ruiter mag dit onder begeleiding. Publiek is hierbij niet toegestaan. Paardensportaccommodaties moeten daarom na 17:00 uur aangepast open blijven voor de dagelijkse verzorging en beweging van paarden.

  LET OP: vraag bij je gemeente of jouw locatie aangemerkt wordt als sportlocatie. De KNHS en FNRS hebben een brief gemaakt, ondertekend door beide directeuren, die je als sportaanbieder op een paardensportlocatie kunt gebruiken om lokaal toestemming te krijgen om paarden te verzorgen en te rijden na 17.00 uur. De brief is hier te downloaden.
 • Wat mag ik tussen 05.00 en 17.00 uur op een paardensportlocatie?
  Op een paardensportlocatie zijn er tussen 05.00 en 17.00 uur geen belemmeringen. Trainingen, (groeps)lessen, wedstrijden, etc. mogen plaatsvinden met in achtneming van de basismaatregelen en voor binnensportlocaties geldt een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar.
 • Wat wordt er verstaan onder georganiseerde sportbeoefening?
  Onder georganiseerde sport wordt sporten op een sportaccommodatie verstaan. Een sportaccommodatie is een plek waar sport wordt beoefend. Een gemeente kan dit bepalen. Bij twijfel neem contact op met jouw gemeente. Alleen voor binnensportaccommodaties is een coronatoegangsbewijs nodig vanaf 18 jaar. Ook voor het (buiten)terras bij de sportclub of het sportcomplex geldt de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs, net als bij de reguliere horeca.
 • Hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs?
  Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. Met de Coronacheck-appkan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien.
 • Ik heb geen coronatoegangsbewijs, mag ik dan deelnemen aan wedstrijden?
  Zonder coronatoegangsbewijs kun je niet deelnemen aan wedstrijden die gehouden worden op een binnensportlocatie als je 18 jaar of ouder bent. Voor wedstrijden op een buitenlocatie geldt geen coronatoegangsbewijs plicht.
 • Ik ben ruiter en heb geen coronatoegangsbewijs en wil mijn wedstrijdinschrijving annuleren, kan dat?
  Ja, dat kan. De wedstrijdorganisatie bepaalt of hier kosten voor in rekening worden gebracht.
 • Hoe kan ik als wedstrijdorganisatie of sportaccommodatie een check doen op coronatoegangsbewijzen?
  Om het coronabewijs van bezoekers en leden te kunnen scannen, is de CoronaCheck Scanner-appnodig. De CoronaCheck Scanner-app kun je gratis downloaden in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android).

  De check op het coronatoegangsbewijs kan door het coronatoegangsbewijs te scannen en het ID-bewijs van de persoon te vergelijken met de gegevens van de scan. Deze gegevens bestaan altijd uit 3 van onderstaande 4 punten:
  -De eerste letter van de voornaam; en/of
  -De eerste letter van de achternaam; en/of
  -De geboortedag; en/of
  -De geboortemaand.

  Hoe je als wedstrijdorganisatie, sportaccommodatie of vereniging de controle organiseert staat vrij, je mag daar zelf invulling aan geven. Wellicht komt hiervoor ondersteuning vanuit de gemeenten, houdt dit dus in de gaten of vraag ernaar bij jouw gemeente.
 • Wat moet ik doen als een deelnemer zonder coronatoegangsbewijs toch wil deelnemen aan een wedstrijd op een binnensportlocatie?
  Zonder coronatoegangsbewijs mag er vanaf 6 november niet worden deelgenomen aan wedstrijden op een binnensportlocatie door personen vanaf 18 jaar. We gaan er vanuit dat iedereen zich aan deze overheidsregels houdt, hoe vervelend ook en we hopen dat iedereen zich beseft dat wedstrijden georganiseerd worden door vrijwilligers die voor de deelnemende ruiters hun uiterste best doen om een mooie wedstrijd te organiseren. We willen sporters en bezoekers oproepen om zelf je verantwoordelijkheid te nemen en alle vrijwilligers die de controles uitvoeren het niet moeilijk te maken. Zij voeren uit wat de overheid ons oplegt.
 • Valt een paardenhouderij of pensionstal ook onder een sportlocatie?
  Onder sportlocatie wordt een locatie verstaan waar sport uitgeoefend wordt. Een gemeente kan bepalen of jouw locatie een sportlocatie is. Twijfel je of jouw locatie als sportlocatie wordt aangemerkt? Neem dan contact op met je gemeente om dit te bespreken. Het coronatoegangsbewijs geldt niet voor personeel.
 • Mag er een maximaal aantal personen in de binnensportaccommodatie aanwezig zijn?
  Nee, er is geen maximum gesteld aan het aantal personen op een binnensportaccommodatie. Publiek is niet toegestaan.
 • Moeten in functie aanwezige personen zoals instructeurs, officials en vrijwilligers een coronatoegangsbewijs hebben?
  Nee, voor mensen die in functie aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, begeleiders, onderhoudsprofessionals en alle vrijwilligers die in functie zijn van de vereniging of wedstrijdorganisatie.
 • Wie vallen er onder een vrijwilliger?
  Dat hangt af van de situatie. Vrijwilligers zijn personen die in functie aanwezig moeten zijn op de binnenaccommodatie of tijdens de wedstrijd zoals parcoursbouwers, ringmeesters, schrijvers, officials, etc. Bij twijfel, neem contact op met je gemeente.
 • Is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden?
  Ja het is voor iedereen, zowel binnen als buiten, vanaf 18 jaar verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Ook op binnensportaccommodaties waar het coronatoegangsbewijs geldt. Er hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden tijdens het sporten indien dat vanwege de aard van de sport niet mogelijk is.
 • Wie is verantwoordelijk voor de controle op het coronatoegangsbewijs?
  Er is geen standaard antwoord op deze vraag. Indien het niet duidelijk is, zorg dan dat je in overleg treedt met de beheerder/eigenaar van de binnensportaccommodatie en duidelijke afspraken maakt. Vaak wordt de controle door de accommodatiehouder (of in functie aanwezigen/personeel, zoals bijvoorbeeld een instructeur) of vereniging gedaan. Bij twijfel, neem contact op met je gemeente en maak duidelijke afspraken.
  Sportkoepel NOC*NSF heeft een protocol verantwoord sporten gepubliceerd. Hier staat ook een link naar overige veel gestelde vragen.
 • Gaat de KNHS-FNRS zitcompetitie door?
  De finale van de KNHS-FNRS zitcompetitie gaat vooralsnog door.
 • Gaan de KNHS-instructeursopleidingen door?
  De KNHS komt zsm met een update over de voortgang van de instructeursopleidingen na 17:00 uur voor de komende drie weken.

Gemeentelijke verschillen mogelijk
Gemeenten kunnen individuele afspraken met bedrijven en verenigingen maken. Hierdoor kunnen er verschillen tussen gemeenten ontstaan. Het is dus belangrijk om bij jouw gemeente te informeren wat er in jouw omgeving geldt. Ga in gesprek en bespreek wat mogelijk is op je vereniging, stal of manege binnen de huidige maatregelen. Neem altijd beslissingen die in lijn zijn met de overheidsmaatregelen. Kijk niet naar hoe buren of andere sportaccommodaties de regelgeving interpreteren, maar maak keuzes op basis van de wettelijke voorschriften. Bij twijfel kan met de gemeente worden afgestemd of de accommodatie wel of niet onder een sportaccommodatie valt.

Onder voorbehoud van wijzigingen
Bovenstaande informatie is gebaseerd op de informatie die op dit moment bij ons bekend is. Wij blijven informatie over de overheidsmaatregelen actualiseren indien nodig.
Laatst bijgewerkt door Marjo op 27-11-21 00:50, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Foutje uit de titel gehaald

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Anouk_H

Berichten: 1885
Geregistreerd: 20-05-13
Woonplaats: Bij de paarden tussen het hooi

Re: Corona update: Geen amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 09:27

Fijn dan gaan de lessen van de rijvereniging dus niet meer door en kan ik weer mijn paard niet doortrainen _-:( ik heb thuis geen rijbak met verlichting, zucht :roll:

Insta: @anouk.hermsen voor foto's en filmpjes van mijn huisdieren <3

Lithya

Berichten: 2072
Geregistreerd: 29-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 09:34

Dat betekent dus erg vroeg gaan sporten, wil je nog sporten voor je werk.

Adrija

Berichten: 1858
Geregistreerd: 28-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 09:50

Dit lijkt nog extremer dan de avondklok qua tijdslot. Geen lessen of rijden na 17.00 uur

JenniferU
Berichten: 1801
Geregistreerd: 10-02-10
Woonplaats: alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 09:52

Adrija schreef:
Dit lijkt nog extremer dan de avondklok qua tijdslot. Geen lessen of rijden na 17.00 uur

Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Indien nodig voor de veiligheid van de ruiter mag dit onder begeleiding. 

Het rijden individueel mag gewoon

Ullrich (juun) = (Fabricius X Allegro): B+10 PR: 192

Spenk
Berichten: 17459
Geregistreerd: 30-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 09:56

JenniferU schreef:
Adrija schreef:
Dit lijkt nog extremer dan de avondklok qua tijdslot. Geen lessen of rijden na 17.00 uur

Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Indien nodig voor de veiligheid van de ruiter mag dit onder begeleiding. 

Het rijden individueel mag gewoon

Alleen als het niet aangemerkt is als sportlocatie (dat zijn veel kleinere pensionstallen niet daar hoef je ook geen QR)

en bij sportlocaties moet het afgestemd worden met de veiligheidsregio staat er.

LET OP: vraag bij je gemeente of jouw locatie aangemerkt wordt als sportlocatie. De KNHS en FNRS hebben een brief gemaakt, ondertekend door beide directeuren, die je als sportaanbieder op een paardensportlocatie kunt gebruiken om lokaal toestemming te krijgen om paarden te verzorgen en te rijden na 17.00 uur. De brief is hier te downloaden.

Adrija

Berichten: 1858
Geregistreerd: 28-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:01

JenniferU schreef:
Adrija schreef:
Dit lijkt nog extremer dan de avondklok qua tijdslot. Geen lessen of rijden na 17.00 uur

Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Indien nodig voor de veiligheid van de ruiter mag dit onder begeleiding. 

Het rijden individueel mag gewoon


Dat scheelt, evengoed wel een aderlating of in het minst erge geval veel gedoe voor maneges. Alle lessen overdag inplannen lijkt me lastig, mensen werken dan of moeten naar school. Niet iedereen wil of kan vrij rijden. De paarden en pony’s eten echter wel door :$

Dammie

Berichten: 3021
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Ja.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:06

Ja deze maatregel gaat de gezondheid van de thuiswerkende Nederlander absoluut positief beïnvloeden: na een werkdag achter het beeldscherm kun je prima verder met andere beeldschermen ontspannen en je lijf soepel houden.
:roll:

1 hp ought to be enough for anybody
[o]

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 32349
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:09

Je kunt zelf gewoon wandelen, rijden, fietsen of oefeningen doen in de buitenlucht. Of desnoods binnen in je huis. Alleen les mag niet. Niemand verbied je om naar buiten te gaan of te bewegen namelijk. Of sporten of rijden voor je werk. Of op de dag als je toch thuiswerkt. Het vergt even wat aanpassing maar er is nu eenmaal een erge ziekte aan het rondwapperen.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Yontheke

Berichten: 4279
Geregistreerd: 14-12-09
Woonplaats: Retie

Re: Corona update: Geen amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:20

Ja want als je sport voor 17:00u is er blijkbaar niets aan de hand en kan je geen Corona hebben? Blij dat ik in België woon met zulke regels zeg. Je zal je paard maar niet mogen doen. Werken mag blijkbaar altijd wel.

“To the people who look at the stars and wish."
"To the stars who listen and the dreams that are answered.”

Adrija

Berichten: 1858
Geregistreerd: 28-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:23

Helemaal eens hoor mbt bewegen en sporten, in mijn post inventariseer ik potentiële financiële schade voor maneges die hun dieren moeten blijven voeden maar misschien wel betalende klanten kwijtraken. Dat vind ik pittig voor die ondernemers.

Anouk_H

Berichten: 1885
Geregistreerd: 20-05-13
Woonplaats: Bij de paarden tussen het hooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:23

Ik werk fulltime, ik vertrek om 6u sochtends, in het donker. Dus voor het werk nog gaan rijden heeft totaal geen zin, en om 18u als ik thuis kom is het ook donker. Lekker depressief deze regels

Insta: @anouk.hermsen voor foto's en filmpjes van mijn huisdieren <3

Amber_anne

Berichten: 4571
Geregistreerd: 09-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:28

Dammie schreef:
Ja deze maatregel gaat de gezondheid van de thuiswerkende Nederlander absoluut positief beïnvloeden: na een werkdag achter het beeldscherm kun je prima verder met andere beeldschermen ontspannen en je lijf soepel houden.
:roll:


Precies sportscholen ook al dicht. Niet iedereen wil en kan na werk lekker in het donker buiten sporten

janne19
Berichten: 16402
Geregistreerd: 12-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:31

karuna schreef:
Je kunt zelf gewoon wandelen, rijden, fietsen of oefeningen doen in de buitenlucht. Of desnoods binnen in je huis. Alleen les mag niet. Niemand verbied je om naar buiten te gaan of te bewegen namelijk. Of sporten of rijden voor je werk. Of op de dag als je toch thuiswerkt. Het vergt even wat aanpassing maar er is nu eenmaal een erge ziekte aan het rondwapperen.


Nou dat verbieden ze dus wel
Je hebt voor meeste sporten toch wel licht nodig s’avonds. Overdag wordt er door meeste mensen gewerkt.
Ik tennis buiten op maandagavond en mijn zoontje voetbalt bij kunstlicht
Ik snap niet hoe deze halfzachte maatregelen gaan helpen. Ze werken juist averechts qua gezondheid denk ik. Sowieso vreemd dat je in deze crisis niks hoort over goede voeding, buitenlucht, beweging, supplementen zoals vitamine D en dat je dan nu ook nog eens minder mag sporten. Ik snap wel dat het draagvlak afbrokkelt met dit inconsequente beleid.

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 32349
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:34

Niet leuk maar dan maar wel in het donker gaan wandelen, hardlopen, of weet ik wat. Paardrijden van je eigen paard mag nog steeds, alleen les is verboden. En je hebt de weekenden overdag ook nog voor sporten in het licht. Er zal wat aanpassing nodig zijn misschien maar stilzitten is niet nodig. Iets anders gaan doen als vervanging misschien wel.

Er zal iets moeten gebeuren, en waar ligt de grens dan? Mag de ene sport wel, de andere niet. Beter dan alles maar even stilleggen, scheelt een hoop ja maar hij mag wel en ik niet ...

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Amber_anne

Berichten: 4571
Geregistreerd: 09-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:40

karuna schreef:
Niet leuk maar dan maar wel in het donker gaan wandelen, hardlopen, of weet ik wat. Paardrijden van je eigen paard mag nog steeds, alleen les is verboden. En je hebt de weekenden overdag ook nog voor sporten in het licht. Er zal wat aanpassing nodig zijn misschien maar stilzitten is niet nodig. Iets anders gaan doen als vervanging misschien wel.

Er zal iets moeten gebeuren, en waar ligt de grens dan? Mag de ene sport wel, de andere niet. Beter dan alles maar even stilleggen, scheelt een hoop ja maar hij mag wel en ik niet ...


Wandelen en hardlopen is natuurlijk niet hetzelfde als gericht trainen. Ik ga zelf bijvoorbeeld drie keer in de week naar de sportschool. Dat is nodig voor de klachten die ik heb.
Dat is niet te vervangen door bijvoorbeeld wandelen of hardlopen. Thuis deze oefeningen doen is natuurlijk ook niet mogelijk, je kan geen sportschool in huis bouwen.

Ik vraag mij dus af of er daadwerkelijk zoveel besmettingen worden opgelopen tijdens het sporten. Mensen zijn niet gezellig aan het doen, 1,5 meter is prima haalbaar, je moet al een corona pas hebben.

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 32349
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:48

Amber anne ik heb vorig jaar een stuk slaapkamer opgeofferd om een minisportschooltje in te richten. Ik moet ook blijven trainen om mijn lichaam werkend te houden. Bank, twee soorten stangen, gewichten. Dumbells. En wat trainingsbanden en hulpstukken Zoveel ruimte neemt het niet in. Bankje kan opgeklapt worden. En met de juiste set oefeningen en feetback van een fysio als nodig is gaat dat uitstekend. En het enige dat minder fijn trainen is is buik. De rest gaat ook heel goed met dumbells :j

En het idee er achter is minder bewegingen en contacten van mensen onderling. Dat bereik je alleen door dingen te sluiten, want uit zichzelf doen mensen het niet. :n

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

har166

Berichten: 1836
Geregistreerd: 21-04-10
Woonplaats: Ekehaar

Re: Corona update: Geen amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 10:54

Wij mogen s'avonds na 5u met niet meer dan 2 personen tegelijkertijd op stal zijn. Vind ik erg frustrerend.

I can please only one person a day, today is not your day and tomorrow does not look good either.

MyWishMax

Berichten: 17163
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 11:06

Amber_anne schreef:
karuna schreef:
Niet leuk maar dan maar wel in het donker gaan wandelen, hardlopen, of weet ik wat. Paardrijden van je eigen paard mag nog steeds, alleen les is verboden. En je hebt de weekenden overdag ook nog voor sporten in het licht. Er zal wat aanpassing nodig zijn misschien maar stilzitten is niet nodig. Iets anders gaan doen als vervanging misschien wel.

Er zal iets moeten gebeuren, en waar ligt de grens dan? Mag de ene sport wel, de andere niet. Beter dan alles maar even stilleggen, scheelt een hoop ja maar hij mag wel en ik niet ...


Wandelen en hardlopen is natuurlijk niet hetzelfde als gericht trainen. Ik ga zelf bijvoorbeeld drie keer in de week naar de sportschool. Dat is nodig voor de klachten die ik heb.
Dat is niet te vervangen door bijvoorbeeld wandelen of hardlopen. Thuis deze oefeningen doen is natuurlijk ook niet mogelijk, je kan geen sportschool in huis bouwen.

Ik vraag mij dus af of er daadwerkelijk zoveel besmettingen worden opgelopen tijdens het sporten. Mensen zijn niet gezellig aan het doen, 1,5 meter is prima haalbaar, je moet al een corona pas hebben.


Nou, ik loop 2 of 3 dagen in de week bij de fysio inclusief oefeningen pmdat ik anders letterlijk niet kan lopen. Dat heb ik vorig jaar ook thuis moeten doen. Heel veel oefeningen kan je wel thuis doen, alleen net een andere manier. Ipv apparaat juist met losse gewichten of een oefening waarmee je dezelfde spieren traint. Mijn vader gaat normaal 5 tot 7 dagen in de week naar de sportschool omdat zijn lijf dat nodig heeft. Die is maanden niet geweest, veel langer als de sluiting ivm risicogroep en heeft gewoon oefeningen thuis gedaan dagelijks. Ja, het is aanpassen en anders, maar juist bij klachten waarbij je bepaalde spieren traint is dat thuis ook goed te doen.

Vind ik de maatregel nuttig? Nee, maar er kan echt veel thuis nog.

B + 19 PR 217 / L1 + 24 PR 218 / L2 + 19 PR 212

Myponys1
Berichten: 16
Geregistreerd: 04-07-21

Re: Corona update: Geen amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 11:14

Ik hoop echt dat mijn manege een manier maakt dat iedereen nog les krijgt en niet alleen de beginners want de beginners rijden eerder want mijn les is van 18.15 tot 19.15 en er zijn 2 binnen bakken dus er zouden 2 lessen te gelijk kunnen maar ik weet niet of daar genoeg paarden voor zijn

Kairos
Berichten: 2136
Geregistreerd: 07-08-17

Re: Corona update: Geen amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 11:17

Ik vind het echt een bullshit regel, want als je de bewegingen van de avond naar de ochtend verplaatst heb je toch niet minder bewegingen? En ik vermoed dat de meeste mensen niet volledig zullen stoppen met sporten, ik in ieder geval niet. Dan gooi ik mijn dagplanning wel om, ga overdag trainen en 's avonds huiswerk maken.

~ The comeback is always stronger than the setback ~

nine1987

Berichten: 7799
Geregistreerd: 14-07-08
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Re: Corona update: Geen amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 11:20

Nog nooit zo blij geweest dat ik particulier gestald sta..

<3 Sneakers <3

Faelynn

Berichten: 2436
Geregistreerd: 25-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 11:22

Yontheke schreef:
Ja want als je sport voor 17:00u is er blijkbaar niets aan de hand en kan je geen Corona hebben? Blij dat ik in België woon met zulke regels zeg. Je zal je paard maar niet mogen doen. Werken mag blijkbaar altijd wel.


Nederland heeft wat dat betreft altijd al hele bijzondere regels gehad.
prima dat er regels moeten zijn, maar er moet wel draagvlak voor zijn, en dat is inmiddels voor een groot deel ver te zoeken in Nederland. Bijna op het hilarische af. Dit zijn weer van die regels om het regels hebben, je valt er alleen mensen mee lastig die hun (werk) schema's moeten gaan omgooien, en maneges verliezen misschien wel inkomen terwijl de dieren gevoerd moeten blijven worden.
Ik werk bijvoorbeeld in een winkel en daarvan zijn de openingstijden recentelijk ook al verkort, en wat gebeurd er bij ons: ineens meer mensen in de winkel, vooral in het weekend, omdat de openingstijden korter zijn en mensen toch echt nog steeds hun kerst en sinterklaas spulletjes willen hebben. Lekker zinvol, vermijd drukke plekken zeggen ze dan (een rustig moment was bijvoorbeeld de koopavond voor de werkende mensen haha). Meer (tijd) restricties op het sporten, ook heel goed weer voor de gezondheid. Want joehoe, na 17:00 vliegt corona ineens door de straten, overdag in de drukke winkels ben je veilig hoor :') Vind het echt sneu voor de mensen die hun sportactiviteit in de avond gepland hadden, als je t toevallig overdag hebt mag t gewoon door gaan, maar de mensen na 17:00 zijn ineens in gevaar? Of moeten die dan ook maar mee sporten met de groep overdag zodat het dan extra druk word, of niet meer aan hun gezondheid werken en lekker op de bank blijven zitten?
Ik ben gezegend dat ik er geen last van heb, sta op een klein doe het zelf stalletje, maar snap t helemaal dat mensen hier klaar mee zijn.
Ik vind het Nederlandse beleid sowieso belabberd, alles te laat, half bakken en korte termijn denken, ipv vooruitdenken en bijvoorbeeld alvast de zorg opschalen of plannen maken voor de toekomst, dit is heus niet de laatste pandemie met onze overbevolkte aarde. Je zou denken dat ze na 2 jaar toch wel wat geleerd hebben, en t kan en hoeft ook allemaal helemaal niet perfect, maar je zou toch verwachten dat een ezel zich niet 20 keer aan de zelfde steen stoot en nog door blijft gaan :+

Veel succes voor de mensen die wel weer gevolgen ondervinden van deze maatregelen en veel sterkte gewenst! We moeten er maar weer het beste van maken :knuffel:

Dreamybol

Berichten: 4195
Geregistreerd: 13-09-05
Woonplaats: NL

Re: Corona update: Geen amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 11:36

Mijn manege is aangemerkt als sportcomplex, maar godzijdank mogen we de paarden na 17.00 nog wel beweging komen geven. Max 1 eigenaar per paard, max 2 uur op stal zijn. Niet meest ideaal, maar ben allang blij dat het zo kan.

En wat ik verder vindt? Pfffffffffff, wat iemand anders ook al schreef, dit is een verkapte avondklok, want je mag misschien nog wel naar buiten, maar nergens heen. En ik denk ook dat het juist zorgt voor minder spreiding van mensen. Sportschool zal in het weekend nu wel ramvol zijn. Lijkt me ook niet handig.
En de lontjes worden al steeds korter, niet meer uitleven met je teamgenoten of sportmaten gaat de frustratie alleen maar op laten lopen.
Thuis sporten is echt wel heel anders dan op een club of met een team!

Op een paardenrug hoog boven de grond
Voel ik mij pas echt gezond
Ondersteund door vier gezonde benen en een sterke rug
Heb ik telkens voor even die van mij terug!


Sunnda

Berichten: 6809
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-21 11:36

Hier is met de gemeente overlegt en die waren het gelukkig eens dat het van de gekke is dat de pensionklanten doordeweeks niet indidvidueel zouden mogen rijden omdat het een sportlocatie is omdat er regelmatig wedstrijden zijn in het weekend.

Het hangt nu wel van ellende aan elkaar allemaal met die regels.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dakario, Moonlight91, rayoow, Toffeltje, xJolijn en 20 bezoekers