Total McLaren Algemeen Kampioen Oldenburger hengstenkeuring

Moderators: Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 36936
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Total McLaren Algemeen Kampioen Oldenburger hengstenkeuring

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-21 21:19 Tip de Nieuwsredactie

Eurodressage
Fokkerij

Afbeelding
Total McLaren, hier op de KWPN Stallion Show 2020. Foto: Marjo.


De vier jaar oude Total McLaren (Totilas x De Niro) heeft de titel Algemeen Kampioen gekregen op de Oldenbuger hengstenkeuring in Vechta, Duitsland.

De titel wordt gegeven aan de hengst met de beste resultaten in de verrichtingsproef, in combinatie met de beste indruk die de nakomelingen tijdens de Oldenburger veuleninspectie hebben achtergelaten op de inspecteurs dit jaar.

Het ging dit jaar tussen drie hengsten: de in 2017 geboren Total McLaren, de in 2016 geboren Fynch Hatton en de in 2017 geboren Moreno.

Total McLaren, Algemeen Oldenburger Kampioen 2021
Total McLaren heeft Totilas als vader en Deja Vu (De Niro x Sandro Hit) als moeder. Hij is gefokt door Ralf Knauf, Haan, en in eigendom van Helgstrand Dressage, Denemarken.

In 2020 was hij een premiehengst op de hengstenkeuring. Hij volbracht zijn 14-dagentest in Denemarken met een totaalscore van 7,85 en zijn 35-dagentest met een totaalscore van 8,07.

In 2021 won hij een bronzen medaille bij de vierjarige hengsten op de Bundeschampionate in Warendorf. Jurylid Gerd Sickinger omschreef hem daar als "een modern rijpaard en een edele hengst met een goede, bergopwaartse bouw."

Zijn halfbroer Damon de Luxe OLD (v. Damo Hill), geboren in 2013, is met Kim Sarah Kleis in het zadel succesvol op S*-niveau in de dressuur. Total McLaren is de vader van de op de Oldenburger Autumn Elite Auction goed verkochte veulens Teseo (Total McLaren x De Niro) en Tribeca NY (Total McLaren x For Romance).

Deja Vu, moeder van Total McLaren, nam in 2012 deel aan de Oldenburger Elite Mare Show in Rastede en ze behaalde mooie overwinningen in de proeven voor jonge paarden. Total McLaren heeft een belangrijke oma: Silberaster OLD. De dochter van Sandro Hit werd kampioen op de Elite Mare Show in Rastede in 2006 en ze won de gouden medaille tijdens het Bundeschampionat bij de driejarige rijpaarden in datzelfde jaar. Ze herhaalde haar succes op dezelfde plaats als vierjarige. In 2008 won Silberaster brons op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Verden.

Fynch Hatton en Moreno
De reservekampioenstitel was voor Fynch Hatton OLD, die Formel Eins als vader heeft en Senorita Meyer (Sir Donnerhall I x Weltmeyer) als moeder. Hij is gefokt door Bernhard Ilting-Reuke en in eigendom van Helgstrand Dressage, Denemarken.

De sterk bewegende hengst startte zijn carrière in 2019, als winnaar van de Oldenburger keuring onder het zadel, in Vechta, en hij was de winnaar van het regionale kampioenschap in Rastede bij zowel de driejarigen als de vierjarigen. In 2020 volbracht hij zijn 35-dagentest in Denemarken met een totaalscore van 8,49. In 2020 won hij ook de Bundeschampionate voor vierjarige hengsten in Warendorf en in 2021 werd hij tweede bij het Deens Kampioenschap voor Jonge Paarden. De hengst kwam pas lang na zijn keuring onder het zadel in april 2019 ter dekking. Daarom tellen zijn eerste twee veulens mee in de beoordeling van zijn nakomelingen.

Moreno OLD werd derde in de Main Premium ring. Zijn vader is Morricone I, en zijn moeder Simone (San Amour I x Diamond Hit). Hij is gefokt door Wilhelm Strohm, en in eigendom van Gerd Sosath.

In 2019 was hij een premiehengst op de Oldenburger hengstenkeuring in Vechta. In 2020 won hij zilver op het Oldenburger regionaal kampioenschap in Rastede en hij blonk uit in de finale van het Bundeschampionat in Warendorf. Hij volbracht zijn 14-dagentest in Schlieckau met een totaalscore van 7,85. In 2021 volbracht hij deel één de sporttest met succes, in Münster-Handorf, met een eindscore van 7,95. Hij scoorde in alle gangen hoger dan een acht.


Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Abby_Snow, Eleeke, Ginny135, Lauke, ShaNel16 en 19 bezoekers