Zilveren ruiterkruis voor Britta Bando

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 11013
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Zilveren ruiterkruis voor Britta Bando

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-10-21 20:22 Tip de Nieuwsredactie

Pferd-aktuell.de
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Amanda/ Bokt Wiki


Britta Bando is door de Deutschen Reiterlichen Vereinigung (FN) als erkenning voor haar uitstekende verdiensten en de promotie van de ruiter- en mensport, maar ook voor haar verdiensten als Chef ‘d Equipe voor het Duitse Para-dressuurteam met het Duitse Ruiterkruis in zilver onderscheiden. Dr. Jan Holger Holtschmit, de voorzitter van het Deutschen Kuratoriums für Therapeutisches Reiten (DKThR) en de raad voor advies van de Para-Equestrian des Deutschen Olympiade-Komitees für Reiterei (DOKR), reikte haar deze uit.

De 66-jarige Hamburgse Britta Bando treedt na 13 jaar af als chef ‘d Equipe van de Para-dressuur. De Paralympics in Tokio eind augustus waren haar laatste kampioenschappen in deze functie. Haar erelijst als leidster van het Duitse team is indrukwekkend: 62 medailles werden er tot nu toe door ‘haar’ ruiters en amazones binnengehaald tijdens verschillende Paralympics, Wereld- en Europese Kampioenschappen. Daarvan waren er 16 gouden, 22 zilveren en 24 bronzen.

“Britta Bando’s carrière als Chef d’Equipe begon ruim voor de Paralympics 2008 in Hong Kong”, zegt Dr. Jan Holger Holtschmit bij de uitreiking, als onderdeel van het inclusieve para-dressuurtoernooi bij de opening van het ruitersport en paardentherapiecentrum de Gold-Kraemer-Stiftung in Frechen. “Ze is door en door een paardenvrouw en was als actieve dressuuramazone tot in de klasse S succesvol. Al 31 jaar geleden legde ze haar basisexamen voor jurylid af en door de jaren heen klasseerde zij zich zelfs tot Grand-Prix jury op Nationaal niveau. Sinds 2006 wordt Britta Bando bij de FEI als internationale jurylid bij de Para-dressuur opgevoerd, sinds 2014 fungeert zij als FEI Steward bij dressuur en springen en is daarnaast ook nog Technisch Afgevaardigde voor de Para-Dressuur. Zij is sinds 2013 lid van de DOKR-adviesraad voor para-paardensport en zal ook na haar actieve tijd als Chef d’Equipe van de Para-dressuur als vice-voorzitter van de adviesraad aanblijven. Britta Bando is zeer intensief betrokken en deze verering is meer dan verdiend.”

Ook de directeur van de DOKR, Dr. Dennis Peiler, waardeerde de verdiensten van Britta Bando: “Zij heeft in de afgelopen jaren de Duitse Para-dressuursport door haar grote inzet gevormd en verrijkt. Met haar expertise en kennis had zij een essentiële bijdrage in de medaillesuccessen van onze ruiters en amazones. Daarvoor zijn wij haar zeer dankbaar. Ook al zullen we haar als teamleider missen in de toekomst, wij zijn blij dat ze voor de paardensport als lid van de DOKR-adviesraad voor de verschillende disciplines behouden blijft.”

Ina El Kobbia, directeur van de DKThR, voegt toe: “Britta Bando heeft zich in al die jaren onvermoeibaar met expertise en passie als team-cheffin voor de paradressuurruiters ingezet; zij ging hierin verder dan de taken van een klassieke Chef d’Equipe. Ook voor het Fedraal Bureau van de DKThR is zij een waardevolle en gewaardeerde gesprekspartner voor alle vragen rondom de Para-paardensport en het de vereniging. Zij blijft als lid van de ereraad van de DKThR actief verbonden.”

Britta Bando herinnert zich: “Mijn eerste Paralympics als Chef d’Equipe waren de zomerspelen 2008 in Hong Kong. Het was voor mij een wonderbaarlijk moment, bij mijn eerste grote kampioenschap Britta Näpel te begeleiden, die toen de eerste gouden medaille in het individuele kampioenschap voor het complete Duitse team won. Daarna ging het los. In de opvolgende jaren heeft de Para-dressuursport zich succesvol verder ontwikkeld. Op het moment van afscheid word je dan ook zeer emotioneel.”

De DKThR is al meer dan 50 jaar de enige vereniging ter wereld die therapie met behulp van paarden evenals paardensport voor mensen met een beperking, van basis- tot topsport, onder één dak verenigt. Hij coöpereert daarbij met de Duitse vereniging voor gehandicaptensport (DBS) en Special Olympics Deutschlands (SOD) en is sinds 2013 ook vertegenwoordigd door de discipline-adviesraad in het Duitse Olympiade-Komitee für Reiterei (DOKR). Al meer dan 40 jaar is de de DKThR ook aangesloten bij de Deutschen Reiterlichen Vereinigung (FN).

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
*pum* De Bokkersbokaal zoekt nieuwe zoekers! De wat? [LZP] Bokkers Bokaal - Ga ook mee op zoek!! Soort geochaching/ schatzoeken, maar dan op zijn Bokts! Mega leuk en je komt nog eens ergens! *pum*
*pum*&if=1 *pum*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: gerlindie, GoogleAdsense en 4 bezoekers