KWPN Hengstencompetities bijna van start

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 34473
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

KWPN Hengstencompetities bijna van start

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-10-21 08:26 Tip de Nieuwsredactie

KWPN / Bokt.nl
Sport

Afbeelding
Taminiau (v. GLOCK's Toto Jr.) is een van de twee hengsten die in de klasse Z aan start komt.
Op de foto gereden door Hans Peter Minderhoud. Foto: Marjo


Op maandag 25 en 26 oktober gaan de hengstencompetities van start. In Kronenberg vindt de aftrap plaats van de reeks wedstrijden, waarbij goedgekeurde KWPN-hengsten de strijd met elkaar aangaan om de titel in drie verschillende fokrichtingen; dressuur en springen. Voor de Gelderse hengsten is er een aparte competitie.

De hengstencompetities zijn unieke gelegenheden voor fokkers en andere geinteresseerden om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. De competities hebben als doel inzicht te geven in de capaciteiten van de hengsten. Dit seizoen (2021/2022) kennen de hengstencompetities dressuur en springen drie wedstrijden per fokrichting èn een finale tijdens de KWPN Stallion Show in 's-Hertogenbosch.

Wanneer een hengst als driejarige goedgekeurd wordt, dient als voorwaarde dat als vier- en vijfjarige wordt deelgenomen aan de hengstencompetitie. Voor oudere goedgekeurde hengsten geldt dit voor het lopende en direct daaropvolgende jaar.

De laatste hengstencompetitie vond plaats in het seizoen 2019/2020. In de dressuur waren het GLOCK's King Karim (klasse L), Jameson RS2 (klasse M) en Imposantos (klasse Z/ZZ-Z) die de overwinning pakten. Bij het springen gingen de overwinningen naar Kincsem (klasse L), Je Suis Equus Tame (klasse M) en Inaico VDL (klasse Z/ZZ).

In de klasse L dressuur komen onder anderen de hengsten Maddox Mart (v. Hennessy x Bordeaux), Mowgli V.O.D. (v. Desperado x Jazz) en Mauro Turfhorst (v. Zonik x Negro) aan de start. In de klasse M zullen we Le Formidable (v. Bordeaux x Ferro), Las Vegas (v. Ferdeaux x Wynton) en Lord Romantic (v. Don Romantic x Krack C) aan start zien.
Voor de klasse Z staan er slechts twee hengsten op de startlijst, Taminiau (v. GLOCK's Toto Jr. x Sandro Hit) en Jheronimus (v. Dream Boy x Jazz).

In het springen zien we in de klasse L onder anderen Mees vd Watermolen (v. Vannan x Carambole), Mr. Cornet de Regor (v. Cornet Obolensky x Kannan) en McAlllister VDL (v. Inaico VDL x Emilion). De hengsten Liverpool (v. Tangelo van de Zuuthoeve x Lux), Legend VDP (v. Grand Slam VDL x Triomphe de Muze) en Lay Out (v. Verdi x Tangelo van de Zuuthoeve) staan in de klasse M op de lijst.
In de klasse Z/ZZ zien we onder andere Jaloubet (v. Baloubet du Rouet x Clinton), Kallas (v. Dallas VDL x Quality Time) en King Blue (Zirocco Blue VDL x Andiamo)

Bij de competitie voor de Gelderse paarden zien we drie hengsten op de startlijst. Mandienio WL (v. Glamourdale x Parcival), Markant BK (v. Wilson x Sirius) en Mexpression (v. Expression x Koss).

De complete lijst met deelnemende hengsten is hier te vinden

Afbeelding
Dennis Ausma met Mexpression tijdens de finale van de Pavo Cup 2021. Foto: Aniek1985


Op 25 oktober staat de eerste competitie van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie dressuur gepland in Kronenberg bij Equestrian Centre De Peelbergen. Een dag later, op 26 oktober, zal de Blom Hengstencompetitie springen op dezelfde locatie van start gaan.

Dressuur:
  • 25 oktober, Kronenberg
  • 16 november, Ermelo
  • 4 januari, Zuidbroek

Springen:
  • 26 oktober, Kronenberg
  • 25 november, De Meern
  • 4 januari, Zuidbroek

De finale vindt plaats tijdens de KWPN Stallion Show in de Brabanthallen. Deze staan van 2 t/m 5 februari 2022 op de planning. Alle wedstrijden en de finale zijn te volgen via KWPN.tv.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Sun, Anissa_B, Britt_xxx, carola, Casca, DJZ, H_W_, Hemellichaam, JPitty, Lunamoon, rink, SemrushBot, vicky, welshfan97 en 33 bezoekers