Zeven KWPN’ers naar WK voor Jonge Eventingpaarden

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 34507
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

Zeven KWPN’ers naar WK voor Jonge Eventingpaarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-21 17:00 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Sport

Afbeelding
Sanne de Jong komt met twee KWPN-merries aan de start. Foto: Cynn


Op het Wereldkampioenschap voor Jonge Eventingpaarden in Le Lion d’Angers (20-24 oktober) komen voor Nederland twee ervaren amazones aan de start. Bij de zesjarigen rijdt Elaine Pen de KWPN’ers Kite-Man en Kiss Me Kato. Sanne de Jong rijdt in het kampioenschap voor zevenjarigen de KWPN-merries Jarelly MBF en Jersey MBF.

De zesjarige Kite-Man heeft als vader de Engels volbloed Hopalong Cassidy xx. Moeder is de merrie Zamira elite sport-dres sport-spr sport-sgw D-OC van Orame. Zij is het voormalige Boekelo-paard van fokker Justin Maarse. Maarse is nog mede-eigenaar van Kite-Man. In september won de ruin in handen van Elaine Pen de korte 2* in Varsseveld.

Uit stam KWPN-hengst Upperville
Pen rijdt daarnaast de KWPN-merrie Kiss Me Kato (Up To Date uit Gecari elite pref prest sport-dres PROK van Creool) gefokt door J. van Kooten. Gecari heeft zelf in de dressuur tot op ZZ-Zwaar-niveau gelopen. Ook haar kinderen zijn succesvol in de sport zoals de KWPN-hengst Upperville (v.Cabochon) die Grand Prix loopt.

Twee paarden van fokker Ad Verkerk
Sanne de Jong heeft bij de zevenjarigen twee ijzers in het vuur. Het zijn Jarelly MBF (Wietvot uit Faijery MBF van Albaran xx) en Jersey MBF (Fibonacci uit Fandelly stb-ext sport-spr van Wietvot), beiden uit de fokkerij van Ad Verkerk die ook de eigenaar is van de paarden.
Jarelly was vorig jaar al van de partij op het WK in Le Lion d’Angers. Onder Sanne de Jong werd de merrie toen 21ste en was in de cross foutloos, net als in bijna alle andere wedstrijden die Jarelly liep.

Stammoeder Aziemieka
Stalgenoot Jersey MBF liep zes top tienklasseringen uit dertien starts in 1*, 2* en 3* wedstrijden. De vosmerrie komt uit Fibonacci die nu in Amerika furore maakt in de Hunter Classes en al keer de kampioenstitel opeiste onder Chris Payne. De moederlijn gaat terug op de bekende merrie Aziemieka (v.Silvano) die een van de stammoeders is van de fokkerij van Wiebke van de Lageweg.

KWPN’ers
De Britse amazone Gemma Tattersall komt bij de zevenjarigen aan de start met Johan-Some (Lexicon uit Rolanda van Rabiat Z, fokker H. van de Es uit Midwolde). Eveneens uitkomend voor Groot-Brittannië is de ruiter John Paul Sheffield. Hij rijdt op de zesjarige schimmel Special K (Up to Date uit Gelayla D sport-spr van Astrello, fokker A. Doornbos uit Beilen). Ook Amerika strijdt mee om de medialles met een KWPN’er. Caroline Martin rijdt op de Connect-Zoon King’s Especiale (Cha Cha Cha Special ster van Vittorio, fokker C.M.L. Delissen-Verstappen uit Beese).


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Hinneke, agee, Amber_anne, ellepel, FemkeRoosje, Julia_, kwinney, Ladyson, MoriMann, rocky_1995, Selientje, Vagabondo en 23 bezoekers