Bokt.nl • Salvana's Helena Trakehner Elite Merrie kampioen 2021
Pagina 1 van de 1

Salvana's Helena Trakehner Elite Merrie kampioen 2021

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-10-21 19:58
door Banjer
Eurodressage
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marjo.


De driejarige Salavana's Helena is benoemd tot "Merrie van het jaar" en winnaar van de Trakehner Elite Mare Show, die samenviel met de jaarlijkse Trakehner hengstenkeuring in Neumunster, Duitsland.

De driejarige merries verschenen op 15 oktober 2021 in de ring van de Holstenhalle. Het beoordelingscomité bestond dit jaar uit Axel Brockman, Frank Bangert en Gerd Sosath. Ze werden geassisteerd door Amelie Bothe.

De winnende merries, en de hoogst scorende merries op regionale shows, ontvingen een uitnodiging voor de Merrie van het jaar-kampioenschap. Elf merries deden mee en Salvana's Helena was de winares. Haar vader is Helium. en haar moeder de elite merrie Hedwig (Kaiserdom). Ze is gefokt door ZG Rüdel en in eigendom van Helmar Bescht. Deze knappe donderbruine merrie won de felbegeerde titel. Ze is een volle zus van Helene, de kampioen van 2020.

"Als je zo'n leuke merrie ziet, met zulke bewegingen en zo'n souplesse en karakter, dan kan je als eigenaar en fokker alleen maar trots zijn. Ze is een geweldige Merrie van het jaar-kampioen. We hebben geen woorden voor een paard als zij", aldus het comité.

De reservekampioen is Donauspiel, een zwarte merrie van Millennium, met Donauelfe (Elfenstein) als moeder. Donauspiel is gefokt door Hans-Joachi Gross en ze is in eigendom van stoeterij SN Grafing.

De derde plaats was voor de vosmerrie Giovanna. Ze heeft His Moment als vader en SPS Giovana (Hertug) als moeder. Ze is gefokt en in eigendom van de Deense Angelica Lauritzen.

De andere, niet geplaatste merries zijn:

  • Hirtengabe (Dürrenmatt x Hirtenlied (Friedensfürst)) - Fokker en eigenaar: Philipp von Schöning
  • Pfingstrose (Hibiskus x Passion V (In Flagranti)) - Fokker: Erin Raili - Eigenaar: Franz Raili
  • Thora (His Moment x Tanzmaus (Connery)) - Fokker: Ines Eisold - Eigenaar: Sven Döllne
  • Kelani Aloha (Freiherr von Stein x Ke Aloha (Silvermoon)) - Fokker en eigenaar: Andrea Korte
  • Giselle (His Moment x Guadeloupe (Imperio)) - Fokker en eigenaar: Christian Röhl
  • Donauröte (Le Rouge x Donauliebe (Redecker)) - Fokker: Renate Weber - Eigenaar: Jens Kley
  • Twin Flame (Herbstkönig x Tamira V (Buddenbrock)) - Fokker en eigenaar: Iris Jansen-Jentgens
  • Luxusliebe (Freiherr von Stein x Luxusperle (by Singolo)) - Fokker en eigenaar: Dr. Andreas Wezel


Afbeelding


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.