Marieke, Devenda en Anouk bovenaan in Schijndel

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9576
Geregistreerd: 20-04-16

Marieke, Devenda en Anouk bovenaan in Schijndel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-21 10:57 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht KNHS
Sport

Afbeelding
Devenda Dijkstra met Hero op het EK U25 in Hagen. Foto: © FEI/Lukasz Kowalski

In Schijndel werd afgelopen vrijdag een competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie verreden. Marieke van der Putten won met Tørveslettens Titanium RS2 de Grand Prix, bij de U25 was Devenda Dijkstra met Hero de beste en in de Prix St. Georges ging de overwinning naar Anouk Ivits met Iris.

In de Grand Prix waren Marieke van der Putten en Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) met afstand de beste. Met 74,203% bleef de combinatie ruimschoots voor op Madeleine Witte - Vrees die met Finnländerin (v. Fidertanz) tweede werd met 71,304%. De derde combinatie die boven de 70 procent scoorde was Mara de Vries met Habibi DVB (v. Don Schufro). Zij werden derde met 70,688%. “Marieke was heel duidelijk de nummer één en we hebben echt genoten. Ze had Titanium er goed aan staan, met veel harmonie en mooi van de hand af. Het was een hele correcte proef waar nog meer inzit. Dit is zeker een combinatie met toekomstperspectief”, vertelt Patrick Berends die samen met Mara de Bel – Groenenboom en Pauline van Nispen – Knols de jury vormde. “Ook Madeleine reed een nette proef maar ze had Finnländerin er net iets scherper aan mogen hebben. Mara en Habibi hebben nog niet zoveel ervaring op dit niveau maar zijn ook heel veelbelovend. De stap was iets gespannen en dat kostte punten. Maar de proef was mooi om naar te kijken en dit is een prachtige combinatie voor de toekomst. Dit was weer de eerste binnenwedstrijd en dat is toch anders dan buiten. Dat is weer even omschakelen en kilometers maken. We hebben paarden met ontzettend veel potentie gezien en het ziet er voor de toekomst veelbelovend uit.”

U25
Het jurycorps dat de Grand Prix beoordeelde, deed dat ook in de U25. Daarin eindigde Devenda Dijkstra bovenaan. Met Hero (v. Johnson) noteerde de amazone 69,872%. Op kleine achterstand werden KNHS Talententeamlid Thalia Rockx en Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) tweede met 69,359%. “Devenda reed een hele correcte en foutloze proef en stelde Hero super netjes voor. Voor een paar procent hoger zou het met iets meer expressie mogen zijn”, aldus Patrick Berends. “Het lag heel dicht bij elkaar en het verschil met Thalia was eigenlijk nihil. Gerda Nova is een geweldig paard en Thalia kan geweldig rijden. Het beeld was heel mooi maar ook Thalia mag haar paard er wat scherper aan zetten. Dan gaan de punten nog verder omhoog.”

Prix St. Georges
In de Prix St. Georges scoorden twee combinaties boven de 68% en de rest van de top vijf boven de 67%. De overwinning ging naar Anouk Ivits en Iris (v. Lord Leatherdale) met 68,603%. Floortje Hazenveld en Shaoli (v. Scolari) werden tweede met 68,015%, gevolgd door Jonna Schelstraete en Gregwaard (v. Florencio) met 67,794%. Deze rubriek werd gejureerd door Piet Groen en Jacorine de Graaff. “Iris is een heel goed paard en werd door Anouk mooi naar de hand toe gereden”, zegt juryvoorzitter Piet Groen. “Floortje had een sterk drafgedeelte maar in de galop dook haar paard wat in het frame waardoor ze punten liet liggen. Ook Jonna had een heel mooi drafgedeelte maar wat rommeltjes in de galop. Inclusive van Charlotte had teveel spanning, dat was jammer. Marie Louise liet een heel aansprekend drafgedeelte zien maar de galop en stap verdienen nog wat aandacht. Marieke begon heel sterk maar kreeg twee dure fouten. We hadden in deze groep geen echte uitschieters maar wel heel goed paardenmateriaal.”

De KNHS Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse dressuursport voor senioren (Zware- en Lichte Tour) en U25 te stimuleren. De serie bestaat uit een reeks competitiewedstrijden en wordt afgesloten met een finale. Die finale was aanvankelijk gepland op 29 december in Nieuw- en Sint Joosland maar is verplaatst naar 23 januari bij De Peelbergen in Kronenberg.

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Schijndel, Grand Prix:
1 Marieke van der Putten (Apeldoorn), Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) 74,203%;
2 Madeleine Witte - Vrees (Schijndel), Finnländerin (v. Fidertanz) 71,304%;
3 Mara de Vries (Poederoijen), Habibi DVB (v. Don Schufro) 70,688%;

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Schijndel, U25:

1 Devenda Dijkstra (Nuland), Hero (v. Johnson) 69,872%;
2 Thalia Rockx (Roosendaal), Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) 69,359%;
3 Corinda Luttjeboer (Zwartebroek), Cirano DC (v. United) 66,410%.

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Schijndel, Prix St. Georges:
1 Anouk Ivits (Leende), Iris (v. Lord Leatherdale) 68,603%;
2 Floortje Hazenveld Leende), Shaoli (v. Scolari) 68,015%;
3 Jonna Schelstraete (Gemonde), Gregwaard (v. Florencio) 67,794%.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, boemel, Dala8, dinek123, Facebook, heleen06, lennie, Lenora_C, Rinkex, roekes, senna21 en 5 bezoekers