Robin Heiden en Evi van Rooij eerste in derde Greenpoint Cup

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9333
Geregistreerd: 20-04-16

Robin Heiden en Evi van Rooij eerste in derde Greenpoint Cup

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-21 11:24 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Sport

Afbeelding
Robin Heiden, hier met Lakewood. Foto door aniek1985

In de derde competitiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup voor junioren en young riders zaterdag in Velsen-Zuid was Robin Heiden de beste de young rider. Regerend Nederlands kampioen Evi van Rooij won bij de junioren. Robin reed Gasmonkey (v. Tuschinski) naar 70,392% en Evi zette met Don Tango B (v. Contango) 71,313% op de borden.

De rubriek voor young riders werd gejureerd door Patrick Berends, Piet Groen en Dick den Elsen. Hoofdjury Berends vertelt: “Robin reed een mooie en contante proef. Gasmonkey is een paard met heel veel kwaliteit maar voor hogere punten zou hij nog iets meer opgericht en gedragen mogen zijn. Ook Marten Luiten reed met Tailormade Zofie een correcte proef. Marten is een heel handige ruiter en stelde zijn paard netjes voor. Deze combinatie heeft nog niet zoveel wedstrijden gereden en je ziet dat ze nog een beetje meer moeten afstemmen. Maar dit zijn zeker combinaties waar muziek inzit. Verder was het absoluut een leuke groep met Daphne van Peperstraten en Hotmail op drie en Evi van Rooij met Edea daar vlak achter. Het zat dicht bij elkaar en we waren heel erg eensgezind over de kopgroep.”

Bij de junioren was Evi van Rooij een klasse apart. Met Don Tango B, waarmee de amazone goud won op het NK Dressuur en deel uitmaakte van de zilveren equipe op het EK in Oliva, noteerde ze met 71,313% de enige score boven de 70 procent. Hoofdjury Patricia Wolters, die samen met Ellen van den Berg en Lia de Ruiter de rubriek jureerde, is vol lof. “De proef van Evi was heel fijn gereden en mooi naar de hand toe. Don Tango is een imponerend paard met heel veel front. Evi werkt de oefeningen super netjes af en het was heel bevestigd. We hadden haar alle drie op één staan. In de kopgroep zagen we meerdere talentvolle paarden, maar die waren net wat minder bevestigd. De nummers één tot en met zes zijn fijne combinaties met toekomst. Dat belooft heel wat voor de toekomst.”

Uitslag KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup Young Riders, Velsen-Zuid:
1 Robin Heiden, Gasmonkey (v. Tuschinski) 70,392%;
2 Marten Luiten, Tailormade Zofie (v. Overgaard’s Zachsu) 70,294%;
3 Daphne van Peperstraten, Greenpoint's Hotmail V (v. Apache) 69,363%.

Uitslag KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup Junioren, Velsen-Zuid:
1 Evi van Rooij, Don Tango B (v. Contango) 71,313%;
2 Lara van Nek, Fariska (v. Vivaldi) 68,434%;
3 Micky Schelstraete, Knight Rider (v. Uphill) 68,333%.

De KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) te stimuleren en is een belangrijke competitie voor kadervorming dressuur.

Na Houten, Tolbert en Velsen-Zuid resteren er nog twee competitiewedstrijden: 16 oktober in Schijndel en 6 november in Exloo. De finale wordt 30 december verreden in Nieuw- en Sint Joosland.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: EJV, Jeanetdb, Mariett, SemrushBot en 6 bezoekers