WK Lanaken: De troostfinales

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 35968
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

WK Lanaken: De troostfinales

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-21 21:44 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Sport

Afbeelding
Foto door Marjo.


Vandaag vonden de troostfinales voor de vijf-, zes-, en zevenjarigen plaats.

Lovely (v.Harley VDL) in top-10 troostfinale vijfjarigen
129 vijfjarigen gingen vandaag voor de derde dag op rij de strijd met elkaar aan in Lanaken. In de troostfinale op 1.25m-niveau pakte Anoek van der Pluijm met Lovely de tiende prijs.

De vijfjarigen kregen een direct op tijd te verrijden parcours voorgeschoteld en daarin greep Tom Sneppe met Camille van de Lentakker Z (v.Comme Il Faut) de overwinning. Ook Anoek van der Pluijm reed voor Stal Everse naar een mooi foutloos resultaat, met Lovely (Harley VDL uit T.Amelusina II stb prest PROK van Calando I, fokker Mario Everse) eindigde ze als tiende. L’Enfant de la Tempête (Hotspot uit Cassandra van ’t Cheikenshof van Skippy II, fokker J. Lanphen) finishte onder Alexa Stais foutloos als zestiende.

Karien H2 wint troostfinale op WK Lanaken
Precies 150 zesjarigen kwamen vandaag aan de start in de troostfinale van het WK jonge springpaarden. Karien H2 (v.Carambole) pakte hierin in Italiaanse dienst de overwinning.

De paarden die zich na twee WK-onderdelen niet hebben geplaatst voor de finale van morgen, mochten vandaag deelnemen aan de troostfinale op 1.35m-niveau. 27 combinaties konden op deze derde dag een foutloze rit afleveren.

Paolo Adamo Zuvadelli leverde met de door J. Klein-Holgenborg gefokte Carambole-dochter Karien H2 ster (uit Ginacolada elite IBOP-spr PROK van Indoctro) de allerbeste prestatie en pakte daarmee de hoofdprijs van 625 euro. Met deze prestatie op 1.35m-niveau kan voor haar ook het sportpredicaat aangevraagd worden. Voor Nederland deed Kristian Houwen de beste zaken in deze proef, hij snelde met Klik Klak (Edinburgh uit Riola prest van N-Aldato, fokker VOF Bruls-Kerkhoffs) naar het zesde resultaat.

Ook Johan Bergs met Kyfo (Comme Il Faut uit Gucci elite sport-spr PROK van Chellthago Z, fokker J.G.N.E. van Dooren) en Renee de Weert met Kes TN (Comme Il Faut uit Cheers ster van Heartbreaker, fokker Team Nijhof en Sue Texton) behoorden tot de foutloos springende prijswinnaars. Zij eindigden als 15e respectievelijk 16e.

Bas Moerings 6e met Jesther in troostfinale
De zevenjarigen die zich niet geplaatst hebben voor de finale konden vandaag het WK afronden met een troostfinale. Daarin bezette Bas Moerings de zesde plek met zijn vlugge Cardento-zoon Jesther.

In deze kleine finale, een direct op tijd verreden 1.40m, kwamen 79 combinaties aan de start. Stefanie Saperstein zorgde met Honesty CTV Z (v.Hoegie van ’t Bergske) voor een Amerikaanse overwinning en Bas Moerings leverde met Jesther (Cardento uit Vesther keur sport-spr prest van Guidam, fokker Geert Moerings uit Roosendaal) het beste Nederlandse resultaat. Met het familiefokproduct heeft hij al menig goed resultaat behaald en bleef Bas nipt voor op Joyride (aangewezen, Verdi uit Rachel stb pref prest van Heartbreaker, fokker Gerrit Spronk) onder Sara Vingralkova.

Morgen om 9 uur staat de finale voor de vijfjarigen op het programma, gevolgd door de zesjarigen vanaf 12.20 uur en de zevenjarigen rijden hun finale vanaf 15.15 uur.


Disclaimer: Helaas hebben wij geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Facebook, Kimmej, WilmaPB en 8 bezoekers