WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 10206
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-21 23:06 Tip de Nieuwsredactie

*KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Een vierspan Welsh Pony's in een waterhindernis. Dit is niet vandaag bij het WK.
Foto: Craignethan/ Bokt Wiki


Nederland is het FEI wereldkampioenschap ponymennen in Le Pin au Haras uitstekend gestart. Het team van bondscoach Ad Aarts staat na het onderdeel dressuur voorlopig op de zilveren positie, nipt achter Zwitserland. Marijke Hammink leverde vandaag een belangrijke bijdrage aan dit resultaat door derde te worden bij de ponyvierspannen.

Op de derde dressuurdag was het de beurt aan de vierspannen. Marijke Hammink, op het vorige WK in 2019 nog winnares van het zilver, begon haar derde wereldkampioenschap voortvarend. De meningen van de juryleden waren verdeeld over de proef van Hammink; Twee juryleden plaatsen Hammink op de eerste plaats, het Duitse jurylid Klaus Christ zag er slechts een achtste plek in. De uiteindelijke score van 69,4% bracht de rijdster uit Bornerbroek naar een gedeelde derde plaats in het tussenklassement. Jan de Boer staat op de vijfde plaats, nadat zijn dressuurproef met 68,5% werd beloond.

Spannende landenwedstrijd
Het Nederlandse team verdedigt in de landenwedstrijd het WK-zilver dat in 2019 werd gewonnen. Een landenteam bestaat op dit kampioenschap uit twee rijders per rubriek. Voor het teamresultaat telt steeds het resultaat van de beste enkelspanrijder, beste tweespanrijder en beste vierspanrijder per onderdeel. Het Nederlandse team wordt gevormd door enkelspanrijders Brent Janssen (Swolgen) en Milou Huisman (Putten), tweespanrijders Melanie van de Bunt (Lunteren) en Rodinde Rutjens (Weert) en de vierspanrijders Marijke Hammink (Bornerbroek) en Jan de Boer (Terwolde).

Nederland staat nu op de tweede plaats, op slechts 2.2 strafpunten achter Zwitserland en nipt voor op Duitsland en België. Zaterdag staat de marathon op het programma en zondag volgt de afsluitende vaardigheid.

Uitslag dressuur WK Ponymennen vierspannen individueel klassement
1. Yannick Scherrer (ZWI) – 47.25 strafpunten
2. Steffen Brauchle (DUI) – 48.58
3. Tinne Bax (BEL) – 48.98
Marijke Hammink (Bornerbroek) – 48.98
5. Jan de Boer (Terwolde) – 50.44
10. René Limpens (Assendelft) – 62.83
15. Joey van der Ham (Noordwijk) – 67.03

Uitslag dressuur WK Ponymennen landenklassement
1. Zwitserland – 150.8 strafpunten
2. Nederland – 153.0
3. Duitsland – 154.1
4. België – 155.3

Disclaimer: Helaas hebben wij geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
De Bokkersbokaal zoekt nieuwe zoekers! De wat? [LZP] Bokkers Bokaal - Ga ook mee op zoek!! Soort geochaching/ schatzoeken, maar dan op zijn Bokts! Mega leuk en je komt nog eens ergens!
&if=1


janouk

Berichten: 16339
Geregistreerd: 18-04-06

Re: WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-21 06:16

Als je bokker melanieb benadert, heeft ze vast wel foto's voor bij de dit bericht. Ze maakt deel uit van het Nederlands team met haar tweespan

Meneer Anton M dressuur M vaardigheid mennen
Aladdin L dressuur M vaardigheid mennen L2 dressuur
Janouk ZZ dressuur ZZ vaardigheid mennen

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Eloya, xBeauuu, YandexBot en 4 bezoekers