Fokkerspremies KWPN uitgereikt

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 35926
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Fokkerspremies KWPN uitgereikt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-21 18:11 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Sport, Fokkerij

Afbeelding
Jovian, hier met Andreas Helgstrand, tijdens de KWPN Stallion Show 2020. Foto door Marjo


Afgelopen periode hebben verschillende KWPN paarden goed gepresteerd op zowel de Olympische Spelen, Paralympische Spelen als het WK Jonge dressuurpaarden. De fokkers van deze paarden zijn in het zonnetje gezet door het uitreiken van mooie fokkerspremies namens de Vrienden van het KWPN.

De door H.J. de Jong uit Gorinchem en Ad valk uit Gorinchem gefokte Gio (Apache uit Zenzi elite prest IBOP-dres D-OC van Tango) behaalde met Charlotte Dujardin een mooie score van 87,246% in de Kür in Tokio, en behaalde daarmee een bronzen medaille. Ze reden een proef met enorm veel power en energie, waardoor de achten en negens bleven binnenkomen voor dit duo. Het KWPN ging langs bij de fokkers van Gio tijdens de Olympische spelen. Via deze link is van dit bezoek een video te zien.

Bij het springen op de Olympische Spelen won de door Willy Wijnen gefokte Explosion W (Chacco-Blue uit Uarina ster sport-spr prest van Baloubet du Rouet) met Ben Maher goud. Nadat alle zes de barragekandidaten stuk voor stuk foutloos bleven, wist Explosion W de concurrentie voor te blijven met een razendsnelle tijd van 37,85 sec. Ook bij Willy Wijnen ging het KWPN langs om de prestaties van zijn Exploision W te volgen, deze video is hier te zien.

Ook op de Paralympische Spelen waren de KWPN’ers succesvol. Met een fantastische score van 82,085% wonnen Sanne Voets en de door A.M. Reuzenaar uit Schaijk gefokte Demantur RS2 N.O.P. (uit Kaylee keur prest sport-dres van Elcaro) een gouden medaille in de Grade V kür op muziek.

Frank Hosmar reed met zijn door A. Hendriks uit Reek gefokte Alphaville N.O.P. (uit Marcia keur van Iglesias) met een mooie score van 80,240% naar het zilver in de Kür op muziek op de Paralympische Spelen in Tokio voor Grade V.

Op het WK Jonge Dressuurpaarden werd Jovian (Apache uit Zinith elite pref EPTM-dres D-OC van Tango), gefokt door E.T. ten Bosch uit Driel, voor de tweede keer in zijn carrière gehuldigd als de Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden. De zevenjarige zoon van Apache was wederom een klasse apart en liet niet alleen zijn enorme bewegingstalent zien maar zette daarbij ook een technisch zeer goede proef neer.

KWPN-hengst Kjento (Negro uit Zoriana elite pref prest ibop-dr PROK van Jazz), gefokt door A.J. Van Os uit Sprang-Capelle, is op ditzelfde WK Jonge Dressuurpaarden gehuldigd als de nieuwe wereldkampioen bij de zesjarigen. Met enorme overmacht won de door Charlotte Fry gereden hengst de finale waarin hij maar liefst vier tienen kreeg toebedeeld van de jury.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: betadine, Isabelle_H, SemrushBot, Ubermetrics, Wispeltuur, Yabloko en 35 bezoekers