Zuidlaardermarkt gaat door in kleinere vorm

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 36011
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Zuidlaardermarkt gaat door in kleinere vorm

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-21 15:41 Tip de Nieuwsredactie

RTV Drenthe
Algemeen

Afbeelding
Paarden op de paardenmarkt in Heenvliet, 2018. Foto door Roel van Deursen.


De Zuidlaardermarkt gaat definitief door, de derde dinsdag in oktober. Wel in aangepaste vorm, ondanks de verandering in de coronamaatregelen.

Een Zuidlaardermarkt 'in oude stijl' durft burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo nog niet aan. In plaats daarvan wil de burgemeester dat de horeca tijdens de Nacht van Zuidlaren open blijft tot 2:00 uur, en dat er geen export van paarden en pony's naar het buitenland zal zijn. De paardenmarkt wordt dus iets kleiner.

Openingstijden horeca oprekken
"Ik wil weer naar het normaal toe en denk vanuit wat wel kan, in plaats van wat niet kan. Het corsofeest in Eelde begin deze maand is zonder incidenten verlopen. Een voorbeeld van hoe het in Zuidlaren ook zou kunnen", zegt Thijsen.

Ondanks dat de nachthoreca om middernacht dicht moet, wil de burgemeester dit oprekken tot 2:00 uur. Wel wil hij dat de kroegbazen gaan controleren op vaccinatie- en testbewijzen.

De burgemeester heeft de komende dagen overleg met de café-eigenaren in Zuidlaren over de paardenmarkt en handhaving. Hij voorziet dat het niet gemakkelijk zal zijn mensen met alcohol op de toegang tot café of feesttent te weigeren.

Warenmarkt en kermis gaan door
De warenmarkt met een lengte van vier kilometer kan wel in oude vorm doorgaan, omdat de anderhalve meter afstand vervalt. De kramen op doorstroomlocaties worden verder uit elkaar gezet om grote opstoppingen te voorkomen. De markt wordt daardoor iets langer. Ook de kermis kan volgens de burgemeester doorgaan, al mogen de attracties niet de hele nacht doordraaien.

Gerelateerd bericht:
[EV] Zuidlaardermarkt 2021


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: corinec en 3 bezoekers