[FOTO] WK Tweespannen Kronenberg - Marathon dag

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cynn
Fotograaf

Berichten: 13718
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Flevoland

[FOTO] WK Tweespannen Kronenberg - Marathon dag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-21 07:57 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Sport
Tekst door Cynn, foto's door team van Ros Fotografie

Eindelijk was het zover, het WK Tweespannen gehouden in Kronenberg! Samen met mijn vriend heb ik hier heel lang naar uitgekeken. Dit is voor ons echt een uitje en we kijken altijd onze ogen uit.

Samengesteld mennen bestaat uit drie onderdelen: dressuur, de marathon & de vaardigheidsproef.
De dressuur bestaat net als onder het zadel uit een aantal verplichte onderdelen. Waaronder correct figuren rijden, uitgestrekte draf en een mooie ronde volte. De jury beoordeelt de aanspanning en de koetsier op juistheid van de gangen, samenspel van de paarden en de vaardigheid van de koetsier.
Het marathon onderdeel is echt het spektakel van de sport. Hier komt vooral de stuurmanskunst van de menner aan bod en snelheid. Je moet diverse hindernissen afleggen (zoals bomen, bruggen, waterpartijen en heuvels). Bij dit WK waren er 8 hindernissen. Wat ook het maximale aantal is. In de hindernissen staan poorten (A t/m F) die in de juiste volgorde gereden moeten worden en daarbij ook zo snel mogelijk. De lengte is ongeveer 15 à 16 kilometer lang.
Het laatste onderdeel is de vaardigheid, waarbij de menner zijn paarden tussen oranje pionnen moet manouvreren zonder de gele balletjes eraf te rijden die erop liggen. En dat natuurlijk ook in een zo'n snel mogelijke tijd!

Mijn vriend en ik zijn gisteren op de marathondag geweest. Voor ons een hele rit, namelijk 2 uur in de auto zitten.. enkele reis! Dat was dus vroeg uit de veren maar daar hadden we wel een beetje moeite mee na een drukke week achter de boeg. Voordat je, je pers hesje bij het secretariaat gehaald hebt, je camera's aan je harnas gehangen hebt en de plattegrond met locaties van de hindernissen goed hebt bekeken, ben je alweer een kwartiertje verder en zijn de eerste combinaties al gestart. Gelukkig hadden de menners 8 hindernissen te gaan dus niet getreurd, niets gemist en doorgaan! :D

Kijken jullie mee met onze dag?

Afbeelding
Er deden deze dag meerdere Nederlanders mee, waaronder Ewout Boom. Wanneer de Nederlanders aan start kwamen hoefde wij helemaal niet in de gaten te houden op de startlijst.. nee hoor. Je keek gewoon het grote terrein over en je volgde de Oranje menigte die zich verplaatste van hindernis naar hindernis.. in de Formule 1 zouden wij dat de 'Dutch Army' noemen. Dat was hier ook echt wel van toepassing!

Afbeelding
De hindernissen moeten in de juiste volgorde gereden worden van A naar B, van B naar C enz. en ook aan de juiste kant. De rode letter aan de rechterkant en de witte letter aan de linkerkant. Soms gaat de route mis of je maakt een inschattingsfout met de snelheid in combinatie met stuurwerk. Dan kom je wel eens in de knoei. Bij Kathrin Dancer (USA) zorgde het ook even voor een opstopping in hindernis 1.

Afbeelding
De menners kwamen van alle hoeken van de wereld over om hier te mogen deelnemen. Maar liefst 22 landen deden er mee aan dit evenement. Hier in hindernis 2 is János Gergely (HUN) onderweg.

Afbeelding
De hindernissen waren ook mooi aangekleed, zie hier nummer 6. (SVK) Szilard met Barta. Zij reden ook voor het teamresultaat rond.

Afbeelding
De mooie schimmels van Jozef Masir (SVK) door het water in hindernis 5!

Afbeelding
Persoonlijk vond ik dit duo heel erg gaaf, maar ik heb dan ook een zwak voor Welsh Cobs! Marisa Pinnock (GBR) gaat hier ook aan start aan het begin van hindernis 5.

Afbeelding
Wederom op waterhindernis nummer 5, blijft gewoon heel tof dat opspattend water!, hier Istvan Roland Varga (ROU).

Afbeelding
De menners en hun paarden waren ook allemaal weer anders met de kleuren getuigd en gekleed, wel even leuk om wat voetjes op de foto te zetten! De mooie voetjes van het span van Daniel Dimer (FRA).

Afbeelding
Op hoge snelheid door hindernis 6 vliegt hier Andras Gasparik (SVK) met de schimmels!

Afbeelding
Hindernis 7 bestond uit hele strakke, krappe lijnen rijden op een heuvel. Veel menners hadden hier behoorlijke mazzel en een enkele groom op de acherkant van de koets vloog er half naast. Ook had deze hindernis een extra moeilijkheidsgraad: enkele gele balletjes lagen geplaatst en die mogen er niet afvliegen. Gooide je er toch eentje af, dan had je strafpunten te pakken. Hier het knappe stuurwerk van Beat Schenk (SUI).

Afbeelding
In dezelfde hindernis hier James Miller (USA) in actie. Hier zie je ook heel goed één van de gele balletjes in de hindernis.

Afbeelding
De marathon is knap lastig te fotograferen, maar daarom ook oh zo gaaf als een actie-portretfoto goed lukt! De concentratie, adrenaline en spanning op de gezichtsuitdrukkingen vastleggen werd voor ons echt een sport! Hier Rafal Wojtacha (POL).

Afbeelding
Er werd natuurlijk ook veel gevraagd aan de grooms achterop de koets. Door de spetters van de modder en het water in opperste concentratie weten te blijven en op de juiste momenten tegengewicht geven met je lichaam! En natuurlijk ook de menner helpen met de juiste route van de hindernis aan te houden. De groom van Gergo Rakoczi (ROU) deed het ook uitstekend.

Afbeelding
De roze voetjes van de paarden van Anna Sandmann (GER).

Afbeelding
En de combinatie van Anne nog eens volledig in beeld. Zoals jullie zien wisselde deze dag zich af met bewolking, wat zon en we hebben ook twee kleine buitjes gehad. Maar met de slechte voorspellingen vooraf, viel het echt reuze mee en mochten wij ook echt niet klagen! En voor deze topsporters, zowel mens als dier, zijn deze temperaturen natuurlijk een stuk aangenamer.

Afbeelding
En Roland Szabó (HUN) crosst hier met een mooie vaart over de start van hindernis 5. Ik zat heel mooi laag in de bocht van de start, en kreeg regelmatig een mooie modderstroom over mij heen.. risico van het vak en ook het mooie aan een groothoeklens :D

Afbeelding
Wat een samenwerking op de koets bij Pieter Claeys (BEL)

Afbeelding
En de kracht straalt er ook af bij wederom een Nederlands duo van deze dag, Carlo Vermeulen had een prachtig span meegenomen!

Afbeelding
Nogmaals Carlo!

Afbeelding
Dariusz Bajer (POL) laat ook zien hoeveel sensatie er in deze sport zit _/-\o_

Afbeelding
Ook de grooms wisten de paarden goed aan te moedigen met stemgeluid, zo hier ook de groom van Scott Dancer (USA).

Afbeelding
Franc Aletti Montano (ITA) met zijn fantastische span waarvan 1 lusitano.

Afbeelding
Of je in het publiek veilig voor de modder stond? Uhh... nee? De Nederlander Geert Dijkhoef hier in actie.

Afbeelding
Niet alleen hindernis 5, maar ook hindernis 8 was een waterhindernis. De combinaties geven nog een allerlaatste keer hun alles van deze dag, maar vaak zie je toch wel dat de vermoeidheid toeslaat. Maar met wat aanmoediging van het publiek en ook de menner zelf slaan de combinaties zich door het laatste water heen. Hier Sandro Koalick (GER).

Afbeelding
Folke Rohrssen (IRL)

Afbeelding
En volg de (deels Oranje gekleurde) menigte, Stan van Eijk draait nog één keer het gas open op de laatste lijn van hindernis 8.

Afbeelding
De Nederlanders waren echter niet de enige die je kon volgen door het verplaatsende publiek op het veld. De Hongaar Martin Hölle trok ook alle aandacht van de mensen en iedereen volgde hem het terrein over. Het was een echte favoriet. Hij prolongeerde zijn wereldtitel dan ook na het vaardigheidsonderdeel van vandaag. *\o/*

De top 5 van het individueel klassement WK tweespannen:
1. Martin Hölle (HUN) – 161.23 strafpunten
2. Franck Grimonprez (FRA) – 163.03
3. Anna Sandmann (GER) – 168.83
4. Sandro Koalick (GER) – 171.86
5. Theo Timmerman (Klarenbeek) – 171.87

En de eindstand van het landenklassement WK tweespannen:
1. Hongarije – 323.0
2. Duitsland – 333.7
3. Nederland – 342.3

Tot de volgende keer?! :wave:

Ros Fotografie
Website × Instagram × Facebook
Bianca (bietjuhh) † 27'03'1992 - 13'09'2012


Wiesje

Berichten: 2896
Geregistreerd: 09-12-02
Woonplaats: America

Re: [FOTO] WK Tweespannen Kronenberg - Marathon dag

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-21 13:48

Schitterende reportage! Ik was er ook, als groom, maar de marathondag was zeker spectaculair!!

EEF www.campingdesleng.nl
Goed dat je roddelt, dan blijf ik op de hoogte van mezelf!

Captain

Berichten: 17388
Geregistreerd: 15-10-08

Re: [FOTO] WK Tweespannen Kronenberg - Marathon dag

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-21 13:49

Wat een fantastische foto's! Heb er van genoten, dank je wel! +:)+

dioni

Berichten: 564
Geregistreerd: 05-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-21 13:53

Wat een prachtige foto's en een leuk geschreven verslag! Ik zit zelf niet in de menwereld en dan is het fijn dat je vertelt wie wat en waar.
Ziet eruit als een fantastische dag voor deelnemers en publiek

To the well organized mind, death is but the next adventure...[o]

Lys_PPA

Berichten: 743
Geregistreerd: 30-09-19
Woonplaats: Limburg

Re: [FOTO] WK Tweespannen Kronenberg - Marathon dag

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-21 14:33

Gave foto's! Leuk om te zien

Well that escalated quickly... :') 2017: Piet & Abby - 2019: Picasso - 2020: Bart & Kiran - 2021: Hannes

Volg mijn lieve minipaardjes op: https://www.instagram.com/miniaturehorse.abby.pietje/

kinel
Berichten: 1976
Geregistreerd: 17-05-11

Re: [FOTO] WK Tweespannen Kronenberg - Marathon dag

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-21 17:48

Wij zijn zelf ook de hele dag daar geweest en het was een top dag. Ook hier zijn door m’n dochter vele foto’s gemaakt. Die komen deze week op haar fb pagina te staan van libin fotografie.

VivianHesen

Berichten: 788
Geregistreerd: 22-02-13
Woonplaats: Horst

Re: [FOTO] WK Tweespannen Kronenberg - Marathon dag

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-21 17:57

Waren twee top dagen! Ben er zowel zaterdag als zondag geweest.
Hier nog volop bezig met de foto's.

De vaardigheid werd nog goed spannend door het goed scoren van de Nederlanders en wat mindere prestaties van menners die later aan de start kwamen. Er zat veel uitdaging in het vaardigheid parcours, waardoor er geen één menner volledig foutloos er door heen kwam. Ze kregen of strafpunten voor tijdsoverschrijding of voor de balletjes van de kegel te laten vallen.

www.vivianhesen.nl voor de leukste paardenfoto's

Cynn
Fotograaf

Berichten: 13718
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Flevoland

Re: [FOTO] WK Tweespannen Kronenberg - Marathon dag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-21 11:15

Bedankt voor jullie reacties :D !

Ros Fotografie
Website × Instagram × Facebook
Bianca (bietjuhh) † 27'03'1992 - 13'09'2012

dierenfan
Berichten: 7987
Geregistreerd: 27-02-10

Re: [FOTO] WK Tweespannen Kronenberg - Marathon dag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-21 11:26

Gaaf!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Athelas, Flash111, Iris_123, Jorex, NALA_27, Samantha073, StalDiefdijk, steefvicky, Ubermetrics, xmirax en 14 bezoekers