VK De Mortel: Las Vegas levert kampioen merrieveulens

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 33487
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

VK De Mortel: Las Vegas levert kampioen merrieveulens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-21 11:41 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Franka Loos met Las Vegas (Ferdeaux x Wynton). Foto: Marjo


Nadat er bij de hengstveulens acht konden worden uitgenodigd voor de NVK, volgden er bij de merrieveulens nog vier. Waaronder kampioensveulen Rose of Turona (v.Las Vegas).

Eén van de extra beschikbaar gestelde prijzen in deze veulenkeuring vandaag was een dekking van de hengst die de kampioen bij de merrieveulens leverde: Las Vegas. Vier van de zeven voor de kopgroep uitgenodigde merrieveulens verdienden een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring om de Virbac Bokaal.

Extra houding
Kampioene Rose of Turona (Las Vegas uit Turona ster pref prest PROK van Negro) van fokker M.J. Wijlaars uit Nuenen maakte in beide rondes een goede indruk, hoewel de regen niet meehielp tijdens de finaleronde. “Dit is een zeer goed ontwikkeld, hoogbenig veulen met mooie voorhand en goed fundament. Ze beweegt met ontzettend veel houding, waarbij ze bijna opstijgt maar toch ook goed over de rug blijft bewegen. Ze heeft veel schoudervrijheid en kan goed schakelen in beweging, ook op een rustig tempo blijft ze heel goed in balans. In galop valt ze op met haar goede lichaamsgebruik”, licht Marian Dorresteijn toe. Als tweede opgesteld werd het Le Formidable-veulen Rain-Beau GS (uit Labeau GS elite EPTM-dres PROK van Fellini) van fokker E. Gesthuizen-Smits uit Ottersum. “Een hoogbenig, rassig veulen met aansprekende voorhand. Ze zou iets sterker in de bovenlijn mogen, en beweegt met goede tact, zelfhouding en kan goed schakelen.”

Le Formidable
Uit de moeder van Le Formidable komt het merrieveulen Rose of Vienna (Fürst Dior uit Vienna elite pref prest PROK van Ferro) van fokkers Saskia Poels en Karel Gerrits uit Meijel, die als derde eindigde. “Dit merrieveulen staat goed in het rechthoeksmodel en zou, ten opzichte van haar voorgangers nog wat rijker bespierd mogen zijn in de bovenlijn. Ze beweegt eveneens met heel veel houding, souplesse en beentechniek.” Vierde werd de eveneens voor de NVK uitgenodigde Ruby Rouge Bek (Glamourdale uit Moulin Rouge elite IBOP-dres D-OC van Bojengel, fokker Stal de Bekelaar uit Kessel) van mede-fokker R.H.J. Janssen uit Angeren. “Ook dit rassige veulen mag naar Ermelo. Ze heeft een mooie voorhand, goede schoft- en schouderpartij en hard fundament. Ze beweegt met goede tact en veel souplesse.”

Kopgroep
Als vijfde eindigde Rhysa Royal (Glamourdale uit Fay Royal elite IBOP-dres sport-dres D-OC van Wynton) van fokker I.J.M.M. Vissers uit Heukelom, die daarmee net voorbleef op Rijenia J.C. (Lloyd uit Genia A ster IBOP-dres PROK van Bordeaux) van fokker J.C. van Tongeren uit Tiel en Ra Rivka Deseo (Lord Romantic uit Zénith elite IBOP-dres sport-dres D-OC van Tolando, fokkers A. van Erp en C.G.C.M. Awater) van mede-fokker P. van Doorn uit Vinkel.


Joanne1987

Berichten: 5348
Geregistreerd: 13-11-06
Woonplaats: Den Bosch

Re: VK De Mortel: Las Vegas levert kampioen merrieveulens

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-21 20:16

Ra Rivka Deseo is van Jammerr hier op bokt ook, oud stal genootje van me
Super gaaf veulen, super leuk voor haar en de rest die erbij betrokken is

04-12-2013 Damon <3 13-07-2016 Cody

Gerina F

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bollebuik, flipje33, GrapeshotBot, Kimmej, Laj1, MyWishMax, pluisje88 en 6 bezoekers