VK Tolbert: dubbelslag voor Tammenga bij dressuurveulens

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 33440
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

VK Tolbert: dubbelslag voor Tammenga bij dressuurveulens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-07-21 09:54 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Foto: Marjo


Op de veulenkeuring in Tolbert zijn vijf dressuurveulens uitgenodigd voor Ermelo. Onder hen kampioen Rumiro (v.Daily Diamond), één van de twee veulens van fokker Wubbe Tammenga.

De kwaliteit bij de dressuurveulens was goed in Tolbert en dat resulteerde in een sterke kopgroep van acht veulens, waarvan er vijf zijn uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring om de Virbac Bokaal. Vooral nakomelingen van jonge hengsten maakten de dienst uit.

Top-drie
Op de goed bezochte keuring in Tolbert kreeg Rumiro (Daily Diamond uit Dumira keur IBOP-dres van Gribaldi) van fokker Wubbe Tammenga het kampioenslint omgehangen. “Dit is een goed ontwikkeld, langgelijnd veulen met een mooie lange hals die hij goed gebruikt in beweging. Op stand is hij wat lang in het achterbeen maar hij gebruikt dit achterbeen heel goed in beweging: hij draaft en galoppeert met veel afdruk, beweegt met veel lichaamsgebruik en kan goed schakelen in beweging. Een opvallend veulen, met veel lossigheid”, vertelt inspecteur Bart Henstra over de kampioen. Als tweede werd Raeven Riche d’Apardi (Mac Madison uit Glamour Riche d’Apardi stb van Zambuka) van M. Kramer uit Meedhuizen opgesteld. “Deze Mac Madison is heel aansprekend, heeft een goed model en goede bewegingen. Hij beweegt bergopwaarts, met een elegant voorbeen- en goed achterbeengebruik.” Het tweede veulen van Wubbe Tammenga eindigde als derde: Romiro (Fürst Dior uit Komira keur IBOP-dres van For Gribaldi). “Dit chique veulen beschikt over veel uitstraling, is voldoende langgelijnd en heeft een goed model. Hij beweegt gemakkelijk, met veel souplesse en goede techniek. Daarbij heeft Romiro ruim voldoende kracht.”

Goede kwaliteit
Ook naar Ermelo mag de als vierde geplaatste Risings Lightfeet (Mister Diamond uit van For Gribaldi) van J.C. Collewijn uit Marum. “Een goed ontwikkeld veulen dat goed bespierd is en met veel tact beweegt. Ze heeft een mooi voorbeengebruik en zou ten opzichte van haar voorgangers nog iets vlugger mogen zijn in het achterbeen in draf.” Vijfde werd Rymorea-A-Ritz (Merlot VDL uit Amorea van Royal Hit) van fokker E.C. de Boer en E.W. de Boer-Ritzema uit Siddeburen, die daarmee ook naar Ermelo mag. “Dit jonge veulen is heel correct gebouwd, is heel aansprekend en beweegt lichtvoetig.” Als zesde in de kopgroep eindigde Roxy (Let’s Dance SB uit van Sandro Hit) van H. Germs uit Midwolde, die net voor Rivemmie (Livius uit Tivemmie keur prest van Metall) van A. Dikkema-Sants uit Noordlaren en Remember Me CB (For Ferrero uit Dee Dee D-OC van Valdez) van C. Bijma uit Marum eindigde.

Disclaimer: Helaas hebben wij geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dala8, esmee1233, Facebook, horseforsale, mellamoshan, YandexBot en 13 bezoekers