GLOCK’s Zonik N.O.P. bovenaan in Le Mans

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 32200
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

GLOCK’s Zonik N.O.P. bovenaan in Le Mans

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-21 10:04 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Sport

Afbeelding
GLOCK's Zonik N.O.P., hier nog onder Edward Gal. Foto: Marjo


Bij hun debuut drie weken geleden in Compiègne slopen er voor een hele hoge score nog teveel foutjes in maar gisteren lieten Hans Peter Minderhoud en de KWPN-erkende hengst GLOCK’s Zonik N.O.P. (Blue Hors Zack uit Romanik v.Romanov Blue Hors, fokker Straight Horse APS uit Alleroed) zien waarom ze op de Olympische longlist van bondscoach Alex van Silfhout staan. Met een fraaie proef en een hele royale Olympisch kaderscore van 76,065% won de nog prille combinatie de Grand Prix op CDI Le Mans.

De scores varieerden van 73,587% van het Franse jurylid Bernard Maurel tot 78,804% van het Spaanse jurylid Mariano Santos Redondo. Er stonden veel 7-ens, 7,5-en en 8-en op het protocol en 9-ens voor de uitgestrekte galop, de pirouette naar rechts en de houding en zit van Minderhoud.

Tokio
Met de in Compiègne en vandaag in Le Mans behaalde scores heeft het duo nu de twee benodigde MER-scores (Minimum Eligibility Score = 66%) behaald, zodat Zonik in aanmerking kan komen voor Tokio. Een lekkere positie voor Minderhoud die Glock’s Dream Boy (Vivaldi uit Resia elite v.Ferro, fokker Tim Coomans uit Oud-Beijerland), zijn eerste keus voor de Spelen in Tokio, ook heel goed in vorm heeft.

Hexagon’s Double Dutch derde
De proef van Thamar Zweistra en KWPN-erkende Hexagon’s Double Dutch (Johnson uit Ushimanda keur prest van Rubiquil, fokker L. van Lieren uit Schiedam) werd beloond met 71,717%. Op de vijfde plaats eindigde de Zweedse amazone Antonia Ramel met de KWPN-ruin Brother de Jeu (Voice uit O. Esther elite pref prest D-OC van Jazz, fokker Emmy de Jeu, Oosterstreek) met 70,544%. KWPN’ers MDH Avanti N.O.P. (United uit L'Amusanta keur pref prest van Farrington, fokker R. Arts uit Escharen) en Aquamarijn (United uit Toermalijn ster voorl.keur pref prest van Gribaldi, fokker P.A.M. van Kessel uit Vorstenbosch) eindigden respectievelijk op plek zes en zeven met 70,370% en 70,109%. De zwarte hengst Elysias (Jazz uit Whisper D ster PROK van Rhodium, fokker Stal de Utrecht uit Esbeek) werd 13e met 68,652% en de ruin Chuppy Checker CL (Osmium uit S Lincom’s Sympathy elite pref PROK van Balzflug, fokker C. van der Linden) eindigde op plek 18 met 65.609%.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _MP, AhrefsBot, Anoukjuuuhh, BlogBeat, Femke_Tweety, GoogleAdsense, JesdaJinn, lianne125, Mogamba1997, Muisssx en 6 bezoekers