Bokt.nl • Stamboekkeuring Jong KWPN
Pagina 1 van de 1

Stamboekkeuring Jong KWPN

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-06-21 21:37
door Nieuwsredactie
KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Painted Black, hier met amazone Morgan Barbancon in 2014, is de
vader van Nova-Lien, die doorverwezen werd naar de centrale keuring.
Foto: Sieltjuh/ Bokt Wiki


Met de stamboek- en Centrale Keuring van Jong KWPN vond de aftrap van het keuringsseizoen plaats. Zowel de dressuurpaarden als de springpaarden werden beoordeeld door Petro Trommelen en Henk Dirksen. De laatste verwoordde de mening van alle aanwezigen door te zeggen, hoe blij hij was dat het keuringsseizoen weer op gang lijkt te komen, met meer publiek en sfeer.

In de springrichting kwamen er voor de stamboekkeuring drie merries en een ruin in de baan. Alle vier verdienden zij het sterpredicaat. In de rubriek 4 t/m 7-jarige merries ging dat om Just A Girl Like Lady (Up to Date uit Lady Like elite sport van Nimmerdor). Ze is gefokt bij R. Bouwkamp te Veeningen en werd voorgesteld door Jong KWPN-lid Anna Akse. In de categorie 8 jaar en oudere niet KWPN-merries maakte vooral Havanne van de Noordheuvel indruk. Deze als veulen als Belgisch geregistreerde dochter van Verdi uit Philadelphia Z (v.Papillon Rouge) heeft zich al volop in de sport bewezen. Zij werd voorgesteld door Lynn Eggink van Jong KWPN. Vervolgens verscheen Wondersteen (v.Revenge W) in de baan. Zij komt uit prestatiemerrie en Armstrong-dochter Friedel. De goed ontwikkelde bruine merrie is gefokt en staat geregistreerd bij J.A. van Hout in Bergen en verscheen in de baan aan de hand van Colette van Hout van Jong KWPN. De enige ruin in het gezelschap was Never Forget (Hanley uit Dreamer keur van Quasimodo, f/g J. Wensink uit Hall) en in de baan samen met Manon Wensink. Hij kreeg een verdiende graadverhoging, maar geen uitnodiging voor het CK wat even later plaatsvond.

Dressuurpaarden
De stamboekkeuring van Jong KWPN voor de richting dressuurpaarden vond net als die van de springpaarden plaats op de thuisbasis van het KWPN, in Ermelo. De paarden werden verdeeld in twee groepen. Ook deze deelnemers werden beoordeeld door Henk Dirksen en Petro Trommelen. De oudere merries waren het eerst aan de beurt. De spits werd afgebeten door My Faith B, een vierjarige zwarte dochter van Dettori uit keur sportmerrie Faith-Odette B (v. Apache). Haar goede schoftpartij en harde fundament vielen positief op, maar ze miste wat lichaamsgebruik. De merrie is gefokt bij J. Bosma in Makkum. Ze staat nu geregistreerd bij Jong KWPN-lid Margriet van der Werf uit Oosthem en zij stelde haar merrie zelf voor. My Faith B werd deze keer nog niet in graad verhoogd, maar Margriet kreeg van Henk Dirksen wel het advies mee om de merrie aan te rijden, door te trainen en er dan een IBOP mee af te leggen. Vervolgens verscheen de eveneens zwarte en uit een Apache-moeder, Go Chique, geboren Kyra van de Gathe in de baan. Ze is gefokt op stoeterij De Gathe BV in Vaassen en staat geregistreerd bij Jorien Walraven in Doorn, die haar ook aan de jury voorstelde. De mooie voorhand en goede houding van de merrie werden heel positief beoordeeld. Met een score van 70 voor exterieur en 75 voor beweging werd zij ster en uitgenodigd voor de Centrale Keuring.

Nova-Lien valt op
Zes driejarige merries waren er aangemeld voor de stamboekkeuring. Een daarvan Nadine (Jarville x Stuurboord) werd in overleg met de eigenaresse en de inspecteur Gelders paard door verwezen naar de fokrichting GP, waar dit paard beter bij lijkt te passen. De overige vijf merries werden opgenomen in het stamboek. Als enige in dit gezelschap kreeg Nova-Lien (Painted Black x D-OC elitemerrie Idolien v. Davino VOD) het sterpredicaat en tevens een uitnodiging voor de centrale keuring. De zwartbruine is gefokt en staat geregistreerd bij H.G. Broekhuizen in Werkhoven en werd aansprekend gedemonstreerd door Jong KWPN-lid Kyara Kafoe. De goed ontwikkelde en sterk bewegende Nova-Lien scoorde voor haar exterieur en beweging 75. Haar bijzonder goede stap leverde 85 punten op.