Nieuwe nationale vereniging aangespannen sport

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8815
Geregistreerd: 20-04-16

Nieuwe nationale vereniging aangespannen sport

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-21 16:18 Tip de Nieuwsredactie

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Een Hackney tijdens een damesnummer van een wedstrijd aangespannen sport.
Foto: Mabon/ Bokt Wiki


De KNHS heeft een nieuwe nationale vereniging aangespannen sport als aspirant lid verwelkomd. De nieuwe vereniging is opgericht door een aantal liefhebbers van de aangespannen sport. Zij hebben op eigen initiatief aansluiting bij de KNHS gezocht. Belangrijkste reden voor de KNHS om de aanvraag van de nieuwe Nationale Vereniging Aangespannen Sport (NVAS) te accepteren is dat de NVAS het paard als Happy Athlete centraal stelt in de aangespannen sport en dat zij zich conformeert aan de statuten en reglementen van de KNHS.

De KNHS en alle aangesloten verenigingen hebben (model) statuten en reglementen waarin staat beschreven onder welke voorwaarden we de paardensport in Nederland mogen beoefenen. De voornaamste uitgangspunten hierbij zijn paardenwelzijn, integriteit van de sport (eerlijke competitie) en veiligheid. Deze uitgangspunten kunnen alleen voor de totale paardensport gewaarborgd worden als alle aangesloten verenigingen en leden van de KNHS bereid zijn zich hieraan te houden.

Verenigingen kunnen niet zonder overleg met de KNHS deze statuten of regels wijzigen. Vorig jaar hebben de toen betreffende nationale disciplineverenigingen van de Aangespannen Sport de aansluiting bij de KNHS opgezegd en zijn ze zelfstandig verder gegaan. Belangrijkste reden hiervoor was dat de betreffende verenigingen zich niet wilden conformeren aan de modelstatuten van de KNHS.

De KNHS is blij dat de nieuwe NVAS een sport wil waar de happy athlete centraal staat en zal bij voldoende belangstelling de aangespannen sport weer graag onderdak bieden.


Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 73572
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-21 10:04

Citaat:
Belangrijkste reden hiervoor was dat de betreffende verenigingen zich niet wilden conformeren aan de modelstatuten van de KNHS.


Zo jammer dat de KNHS de zaken verdraaid. De VHN en de VFT waren met de KNHS in gesprek over hoe verder en dat ging totaal niet over de statuten. De KNHS kwam toen ineens met het bericht dat er een nieuwe vereniging kwam waardoor er geen bestaansrecht meer was binnen de KNHS voor de VHN en de VFT. Daarom zijn die verenigingen zelfstandig gegaan. Beide verenigingen hadden gewoon de modelstatuten van de KNHS.
Alleen de VERT had een issue over de statuten, waar eerder overeengekomen was om er iets in te wijzigen krabbelde de KNHS ineens terug.

Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Frummel01, Meert, Walzer en 42 bezoekers