Twee Gelderse hengsten goedgekeurd

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8622
Geregistreerd: 20-04-16

Twee Gelderse hengsten goedgekeurd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-21 18:45 Tip de Nieuwsredactie

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Matiz. Foto: Jaqueline Tartwijk


Na een onderzoek van 28 dagen konden vandaag twee Gelderse hengsten aan het hengstenbestand worden toegevoegd. De hengst Matiz (v.Eebert) liep het verrichtingsonderzoek aangespannen waarbij de eigenaren van de hengst McKenzy JHL (v.Alexandro P) kozen voor een verrichtingsonderzoek onder het zadel. McKenzy JHL kreeg zelfs negens voor zijn galop en houding.

In totaal startten drie Gelderse hengsten aan het onderzoek, waarvan er vandaag twee hun goedkeuring verdienden. De hengstenkeuringscommissie, bestaande uit voorzitter Marloes van der Velden, Jan Pen en Arie Hamoen, bijgestaan door inspecteur Wim Versteeg, is tevreden over hun oogst.

“We hebben vandaag twee royaal ontwikkelde Gelderse hengsten kunnen inschrijven met elk hun eigen kwaliteiten. Beide goedgekeurde hengsten komen uit merries die op de NMK hebben gelopen. De Eebert-zoon Matiz kan een toevoeging aan de Gelderse hengstenstapel geven voor met name de liefhebbers van het aangespannen paard. McKenzy JHL heeft met name door zijn houding, front en bewegingstechniek wellicht een toekomst liggen in de dressuurrichting hoewel hij ook heel verdienstelijk springt. Ook vandaag zijn beide hengsten uitgebreid in het terrein getest en daarbij valt bij beide hun werklust en karakter op,” vertelt inspecteur Wim Versteeg.

Goedgekeurd zijn de Gelderse hengsten:

  • Matiz (Eebert uit Honey ster PROK van Vitens, fokker G.H. Hofs uit Varsseveld) van R. Lammers
  • McKenzy JHL (Alexandro P uit Happines elite IBOP PROK van WV Saron, fokker L. Roerdink uit Groenlo) van Heuvelman/Leduc en P.P.L.C. Jansen

De eindpresentatie, waarbij vanwege de coronamaatregelen anders dan de fokkers en geregistreerden geen publiek aanwezig was, werd live uitgezonden via KWPN.tv.

Later deze week vindt u de videobeelden van de ingeschreven hengsten terug op KWPN.tv.

Bekijk hier de rapporten van de goedgekeurde Gelderse hengsten.
Laatst bijgewerkt door Marjo op 16-05-21 10:54, in het totaal 2 keer bewerkt
Reden: Foto aangepast


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, goldenhour, MairiMacBran, mar_fay, MCE, Toushie en 11 bezoekers