NRPS accepteert Lord of Farming

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8622
Geregistreerd: 20-04-16

NRPS accepteert Lord of Farming

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-21 16:31 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht NRPS
Fokkerij

Afbeelding
Lord of Farming, geaccepteerd bij het NRPS. Foto: NRPS


De hengstenkeuringscommissie van het NRPS is voor een advieskeuring op Stal de Wiemselbach van Hans en Daan Horn geweest. Naar aanleiding daarvan is de 5-jarige springhengst Lord of Farming voor de NRPS-fokkerij geaccepteerd.

Lord of Farming heeft zich al bewezen in jonge paarden proeven: afgelopen jaar was hij tijdens de Blom Cup in Valkenswaard de afgetekende winnaar in de halve finale, en met een 4e plaats in de finale de best presterende hengst. Dat was voor het KWPN reden om hem uit te nodigen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek, en daarvoor slaagde hij vervolgens met glans. De NRPS-commissie heeft nu, na bezichtiging aan de hand en onder het zadel, eveneens een positief oordeel uitgesproken over de bruine hengst.

Lord of Farming heeft een stokmaat van 1.70 m. Exterieur is in alles correct en functioneel. In galop beschikt hij over kracht, balans, ruimte en een goed ritme. Op de sprong gaf de hengst blijk van veel elastiek, veel vermogen en goede rijdbaarheid. Achter opende hij telkens opvallend goed. De hele presentatie werd gekenmerkt door nuchterheid, instelling en werkwilligheid.

Lord of Farming is gefok met een aaneenschakeling van stempelhengsten: Balou du Rouet, Clinton, Heartbreaker, Voltaire en Pilot. Uit zijn Westfaalse moederlijn komen meerdere goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden, waaronder het 1.60m Grand Prix springpaard Garant, die met de Amerikaanse amazone Beezie Madden onder andere de wereldbeker in New York, North Salem NY won en is geselecteerd voor deelname aan de Olympische spelen in Tokyo.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahryah, Geodeo, LiannePuthzy, Lisetjj, miereneter, Ods, Tamara1991, Thioro, Ubermetrics en 7 bezoekers