Twee Gelderse hengsten op weg naar het eindexamen

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 31533
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

Twee Gelderse hengsten op weg naar het eindexamen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-21 16:08 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Gelderse dekhengst Alexandro P. Foto: Daihyo


Vandaag was de hengstenkeuringscommissie Gelders paard weer in Ermelo voor het laatste beoordelingsmoment van de twee Gelderse hengsten Matiz(v.Eebert) en McKenzy JHL(v.Alexandro P).

Afgelopen week heeft er na afloop van de reguliere beoordeling overleg plaatsgevonden met de eigenaren van Newman (Elton uit Beaujamanda ster van Upperville, fokker H.G. Hekkert uit Wijhe). De hengstenkeuringscommissie heeft toen besloten het onderzoek van Newman te beëindigen. De hengst heeft inmiddels het onderzoekcentrum verlaten.

Twee Gelderse hengsten
Op dit moment zijn er nog twee Gelderse hengsten in de race voor goedkeuring. Komende vrijdag wordt het onderzoek afgesloten voor McKenzy JHL (Alexandro P uit Happines elite IBOP PROK van WV Saron, fokker L. Roerdink uit Groenlo) en Matiz (Eebert uit Honey ster PROK van Vitens, fokker G.H. Hofs uit Varsseveld). Vandaag werd Matiz aangespannen beoordeeld in een vaardigheidsproef en heeft McKenzy JHL een parcours gesprongen.

Livestream
Beide hengsten zullen komende vrijdag tijdens het examen, zowel in het terrein als in de Willem-Alexanderhal worden beoordeeld. Om 9.00 uur zal McKenzy JHL een parcours springen en na afloop van de beoordeling van de springpaarden, om circa 12.30 uur zal Matiz worden beoordeeld in de vaardigheidsproef. De verrichtingen in de Willem-Alexanderhal zijn live te volgen via KWPN.tv. Helaas is het om technische redenen niet mogelijk om de verrichtingen in het terrein via de livestream te volgen. Vanwege de coronamaatregelen zijn alleen fokkers en geregistreerden toegestaan.

Disclaimer: Helaas hebben wij geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Devitootje, paardjes123, Trendiction en 7 bezoekers